DIY March Bracelet | Φτιάξε βραχιόλια "Μάρτης"



Γεια σας! Λίγες μέρες έμειναν για το τέλος αυτού του μήνα και όπως λέει μια παροιμία ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει! (Εγώ βρίσκομαι ήδη σε ανοιξιάτικη διάθεση!!) Και αφού λέμε για παροιμίες και παραδόσεις τέτοια χροιά θα έχει το σημερινό DIY, καθώς όπως είδατε και από τον τίτλο σήμερα θα σας δείξω πως μπορείτε να φτιάξετε βραχιολάκια Μάρτη λίγο διαφορετικά. Σίγουρα θα έχει πάρει το μάτι σας ήδη κάπου φωτογραφίες με "μαρτάκια", από διάφορες σελίδες και καταστήματα σε facebook και instagram, οπότε σήμερα θα δούμε και πως μπορούμε πολύ εύκολα να τα φτιάξουμε μόνοι μας στην πιο μοντέρνα τους εκδοχή!




Θα χρειαστούμε:
κόκκινη κλωστή
άσπρη κλωστή
διακοσμητικά ματάκια
χάντρες μικρές άσπρες
φουντάκι και άλλα διακοσμητικά (προαιρετικά)



Για το βραχιόλι με το ματάκι



Αρχικά παίρνουμε άσπρη και κόκκινη κλωστή και τις διπλώνουμε ώστε να έχουμε 4 άκρες. Περνάμε τις κλωστές μέσα από την άκρη του διακοσμητικού μας και ξεκινάμε να πλέκουμε. Η πλέξη που επέλεξα είναι ψαροκόκαλο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παραπάνω από 4 κλωστές για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αλλά εγώ κράτησα μικρό τον αριθμό γιατί ήθελα να μου βγει λεπτό το βραχιόλι. Σ' αυτήν την πλέξη χωρίζουμε σε δύο ισάριθμα τμήματα τις κλωστές μας. Ξεκινάμε να πλέκουμε παίρνοντας την εξωτερική κλωστή απ' τη μια μεριά και την τοποθετούμε στο εσωτερικό σημείο της άλλης. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και απ' τις δυο μεριές. Πλέκουμε τόσο όσο το μισό της διαμέτρου του καρπού μας και από τις δυο μεριές του διακοσμητικού.

 



Για το βραχιόλι με τις χάντρες



Αρχικά παίρνουμε 4 (2 άσπρες + 2 κόκκινες) κλωστές. Κάνουμε έναν κόμπο αφήνοντας περιθώριο για το δέσιμο του βραχιολιού. Σ' αυτή την πλέξη δένουμε στην ουσία σταυρωτά τις κλωστές μας δημιουργώντας μία σπιράλ πλέξη. Όταν φτάσουμε λίγο πριν την μέση, τοποθετούμε χάντρες στις δύο άκρες που είναι να δέσουμε κάθε φορά, δημιουργώντας έτσι το διακοσμητικό μας. Μπορείτε να το κάνετε όσο μεγάλο ή μικρό θέλετε προσαρμόζοντας το μήκος της πλέξης σε σχέση με το μέγεθος του καρπού σας.






Για το τρίτο βραχιόλι

Ακολούθησα την ίδια πλέξη με το πρώτο βραχιόλι αλλά πρόσθεσα περισσότερες κλωστές. Αφού το τελείωσα έραψα πάνω σε ίση απόσταση τις άσπρες χάντρες και πρόσθεσα το ματάκι με ένα κρικάκι.



Για την αναλυτική διαδικασία μπορείτε να παρακολουθήσετε το ακόλουθο βίντεο!



Ελπίζω να σας έδωσα έμπνευση να φτιάξετε τα δικά σας μαρτάκια. Να περνάτε όμορφα και δημιουργικά! 



SPREAD THE LOVE

4 σχόλια :

  1. Είναι πολύ όμορφα απλά και σίγουρα θα μπορούσα να τα φοράω όλο τον χρόνο...η πινελιά με το ματάκι τα κάνει ξεχωριστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έπαθα πλάκα με τη σπιραλ πλέξη! Άπειρα thanks! Και του χρόνου να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι πανεύκολη και δε της φαίνεται! Να 'σαι καλά! :)

      Διαγραφή

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes