Συνταγή πίτες για σουβλάκι



Γεια σας! Σήμερα σας έχω μια συνταγή για χειροποίητες πίτες για σουβλάκι. Είναι πολύ εύκολες να τις φτιάξεις, θέλουν λίγα υλικά και πάντα σου λύνουν τα χέρια αν θες να φτιάξεις ένα γρήγορο σνακ, καθώς αλεύρι υπάρχει πάντα στο σπίτι, πίτες όμως;!

Να πω την αλήθεια τις φτιάχνω συχνά, αλλά τα υλικά που χρησιμοποιώ πάντα τα μετράω με το μάτι και τις φτιάχνω “κουτουρού” που λένε (για να καταλάβετε πόσο εύκολα γίνονται), αυτή τη φορά όμως έκατσα και τα μέτρησα για να μπορώ να σας δώσω τη συνταγή!

Υλικά:
μισό κιλό αλεύρι
μισό φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 και 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές λάδι
χλιαρό νερό (όσο πάρει)

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο. Προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να διαλυθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και άλλο λίγο νερό και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Η ζύμη θέλουμε να είναι μαλακιά και να ξεκολλάει απ' τα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μισή ώρα και στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια ανάλογα με το πόσο μεγάλες θέλουμε να βγουν οι πίτες. Ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι με τη βοήθεια του πλάστη αφού έχουμε αλείψει τον πάγκο με λάδι.

Έπειτα βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί και απλώνουμε την πίτα που έχουμε ανοίξει πάνω. Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια κάθε πίτας και με αυτό τον τρόπο τη βοηθάμε να ψηθεί και μέσα αλλά και να φουσκώσει. Μόλις πάρει χρώμα απ' τη μια μεριά τη γυρνάμε απ' την άλλη! (Βγαίνουν περίπου 10 πίτες)

Καλή επιτυχία!



Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα La creme στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις! Και όπως πάντα μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας κατασκευή ή άρθρο γράφοντας ένα guest post! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Follow

SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes