DIY Quote Tassel Keychain



Γεια σας! Άλλο ένα #DIYFriday έφτασε κι αφού ο καιρός και η συννεφιά δε με άφησε να τραβήξω το χτένισμα που είχα προγραμματίσει, αυτοσχεδίασα καταλήγοντας στο μπρελόκ για κλειδιά που θα δείτε πως να φτιάξετε παρακάτω! Τα υλικά είναι απλά και ανακυκλώσιμα γιατί αυτή είναι και η ουσία να φτιάχνεις κάτι απ' το τίποτα! Έτσι όπως τις περισσότερες φορές, τα υλικά που χρησιμοποίησα τα είχα σπίτι και δε χρειάστηκε να ξοδέψω χρήματα για το τελικό αποτέλεσμα. Πάμε όμως να δούμε τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε κι εσείς το δικό σας μπρελόκ.

Θα χρειαστείτε:
• ξύλο
• πλαστικό
• θήκη από Cd
• ακρυλικό χρώμα (προαιρετικά)
• κοπίδι
• ανεξίτηλο μαρκαδόρο
• μανό
• κρικάκι

Όπως στο προηγούμενο project που είχαμε φτιάξει το διακοσμητικό τοίχου σε σχήμα βέλους, έτσι κι εδώ το ξύλο που χρησιμοποίησα είναι από την παλιά μου βιβλιοθήκη! Την πλάτη της συγκεκριμένα, οπότε όπως καταλαβαίνετε είναι αρκετά λεπτό και εύκολο να κοπεί σε κάθε σχήμα. Έτσι αρχικά σχεδίασα το σχέδιο που ήθελα με ένα μολύβι πάνω στο ξύλο και έπειτα με την βοήθεια ενός χάρακα και το κοπίδι το χάραζα μέχρι να φτάσει στο σημείο να μπορεί να σπάσει. Στη συνέχεια το έτριψα με ένα γυαλόχαρτο και το έβαψα άσπρο, εσείς μπορείτε να το αφήσετε ως έχει.

Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για το πάνω πλαστικό κομμάτι με τη θήκη απόCd. Τοποθετούμε πάνω στο πλαστικό το κομμάτι ξύλου που έχουμε κόψει και με ένα μαρκαδοράκι σχεδιάζουμε περιμετρικά και το κόβουμε, με τον ίδιο τρόπο που ακολουθήσαμε πριν.

Και τώρα περνάμε στο δημιουργικό κομμάτι! Διαλέγουμε το quote ή τη λέξη που θέλουμε να γράψουμε και την σχεδιάζουμε πάνω στο ξύλο με μολύβι. Στη συνέχεια περνάμε από πάνω τα γράμματα με τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο για πιο έντονο αποτέλεσμα και διάρκεια! Στο πλαστικό μέρος αν θέλουμε δημιουργούμε βούλες σε διάφορα μεγέθη με λίγο μανό.

Το μπρελόκ μας είναι σχεδόν έτοιμο! Ανοίγουμε μικρές τρύπες στο πάνω μέρος του ξύλου και του πλαστικού και περνάμε ένα κρικάκι. Για το ξύλο απλά κάρφωσα ένα καρφί και το αφαίρεσα για να δημιουργηθεί η τρύπα. Το πλαστικό το τρυπάμε με μια καρφίτσα αφού πρώτα την έχουμε θερμάνει για να μπορέσει να ανοίξει η τρύπα.


 

Όπως είδατε το μπρελόκ αποτελείται από τρία μέρη. Για το πίσω μέρος χρησιμοποίησα ένα κομμάτι πλαστικό από πλαστική σακούλα. Για να δημιουργηθεί απλά διπλώνουμε μια σακούλα στα 4 και την σιδερώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα, αφού πρώτα την έχουμε τοποθετήσει ανάμεσα από αντικολλητικό χαρτί.


Για την αναλυτική διαδικασία μπορείτε να παρακολουθήσετε το ακόλουθο βίντεο.



Το μπρελόκ μας είναι έτοιμο! Όπως είδατε η διαδικασία είναι πολύ απλή ειδικά αν έχεις έτοιμα και συγκεντρωμένα όλα τα υλικά. Μπορείτε να το αφήσετε ως έχει ή να του προσθέσετε ένα φουντάκι που μπορείτε να δείτε πως φτιάχνεται εδώ. Γενικά μπορείτε να το διαμορφώσετε όπως ακριβώς θέλετε ανάλογα με τα γούστα σας. Μπορείτε να φτιάξετε μόνο το ξύλο γράφοντας το δικό σας quote ή αγαπημένη φράση, ή να του προσθέσετε παραπάνω διακοσμητικά, ή να επιλέξετε να του προσθέσετε περισσότερο χρώμα! Η επιλογή είναι δικιά σας, αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει!





Αυτό ήταν το σημερινό #DIYFriday και είδαμε πως μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας μπρελόκ με μόλις 3 βασικά υλικά και την αγαπημένη μας φράση. Ακολουθούν ακόμα πολλά DIY projects με νέες και διαφορετικές ιδέες κάθε φορά!



Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα La creme στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις! Και όπως πάντα μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας κατασκευή ή άρθρο γράφοντας ένα guest post! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Follow

SPREAD THE LOVE

4 σχόλια :

  1. Πανέμορφο και πρωτότυπο Ρία μου! Well done!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ωραιο! Εχω φαει και εγω ενα κολλημα με τις φουντιτσες (ή tassel) τελευταια! Εχω δει απειρες ιδεες στο pinterest και δεν μπορω να αποφασισω πιο θα ειναι το επομενο DIY μου! Και το προηγουμενο που εκανες ηταν πολυ ωραιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια!! :)

      Διαγραφή

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes