Όλα τα βήματα για ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ




Γεια σας! Έφτασε πάλι Τρίτη και το καθιερωμένο μας ραντεβού για ομορφιά. Σήμερα θα πούμε ποια είναι τα σωστά βήματα για ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ! Εδώ να πω πως δεν είμαι make up artist, βέβαια έχω παρακολουθήσει σεμινάρια μακιγιάζ και πιστεύω πως ξέρω να βάφομαι αρκετά καλά. Όσα έχω μάθει για το μακιγιάζ είναι μέσα από δικούς μου πειραματισμούς και εξάσκηση σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει και δει κατά καιρούς, είτε στην τηλεόραση, είτε στο YouTube, είτε σε σεμινάρια όπως προανέφερα.

Ο κάθε make up artist έχει την δική του τεχνική, βέβαια υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που ακολουθούν όλοι. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας τον τρόπο – διαδικασία που βάφομαι εγώ και βολεύει εμένα. Πάμε να δούμε!

1 Αρχικά απλώνουμε το make up σε πρόσωπο καλά ενυδατωμένο. Γενικά για να απλωθεί ομοιόμορφα το make up πρέπει να έχουμε κάνει μια προεργασία. Αποτρίχωση- πίλινγκ- ενυδάτωση. Αν έχουμε ακολουθήσει αυτά τα 3 βήματα πριν, το make up θα κάτσει καλύτερα στο δέρμα μας και θα απλωθεί πιο ομοιόμορφα στην επιφάνεια του, δίνοντας ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

2 Βάζουμε κονσίλερ όπου κρίνεται απαραίτητο. Αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αυτό το βήμα μπορούμε και να το παραλείψουμε.

3 Ώρα για πούδρα! Καλό είναι να έχουμε μια διάφανη πούδρα ώστε να μην αλλοιώνει το χρώμα του make up. Με ένα πινέλο περνάμε κατά μήκος του προσώπου μας λίγο πούδρα για να σταθεροποιήσουμε το make up. Με τον παράμεσο παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και την εφαρμόζουμε κάτω από τα μάτια. Με αυτό τον τρόπο αποτρέπουμε να εμφανιστούν λεπτές γραμμές και να αλλοιωθεί το μακιγιάζ κάτω από τα μάτια.

4 Φωτοσκιάσεις. Με μια πιο σκούρα πούδρα ή bronzer δημιουργούμε γωνίες στο πρόσωπο μας δίνοντας έτσι και έναν πιο φυσικό τόνο στο δέρμα μας. Απλώνουμε στα ζυγωματικά στην εσοχή που δημιουργείται όταν ρουφάμε τα μάγουλα μας προς τα μέσα κατά γενικό κανόνα. Συνεχίζουμε περιμετρικά του προσώπου στο πηγούνι, στο μέτωπο δεξιά και αριστερά και τέλος στη μύτη αν θέλουμε να την κάνουμε να φαίνεται λίγο πιο μικρή.

5 Στα μήλα του προσώπου μας απλώνουμε μια μικρή ποσότητα ρουζ για φυσικό αποτέλεσμα και για να δώσουμε πιο υγιή όψη.

6 Βάφουμε τα μάτια. Για να απλώσει καλύτερα η σκιά έχουμε απλώσει από πριν μια μικρή ποσότητα make up. Βάζουμε μολύβι ή αιλάινερ και τελειώνουμε με μάσκαρα, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Οπότε κάποιο βήμα μπορεί να παραλειφθεί.

7 Τελειώνουμε με τα χείλη κάνοντας πρώτα περίγραμμα με ένα μολύβι σε φυσική απόχρωση και γεμίζουμε και το εσωτερικό μέρος των χειλιών μας για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το κραγιόν μας. Αν επιλέξουμε έντονο κραγιόν εφαρμόζουμε ίδιας απόχρωσης περίγραμμα.



 Extra Tips 
• Βρίσκουμε την σωστή απόχρωση make up τοποθετώντας λίγη ποσότητα στο λαιμό μας. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να ταιριάζει το πρόσωπο μας με την απόχρωση του λαιμού μας για ένα φυσικό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Αν η απόχρωση του make up είναι πιο σκούρα κατεβάζουμε τότε μέχρι το λαιμό.
• Στις φωτοσκιάσεις απλώνουμε μια ποσότητα και στα κόκαλα του λαιμού για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
• Καλό είναι τα χείλια μας να τα έχουμε ενυδατώσει πριν τα βάψουμε και αν κρίνεται απαραίτητο να έχουμε κάνει και ένα ελαφρύ πίλινγκ. Περισσότερα tips για την περιποίηση χειλιών θα βρεις εδώ




Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα La creme στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις! Και όπως πάντα μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας κατασκευή ή άρθρο γράφοντας ένα guest post! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Follow

SPREAD THE LOVE

2 σχόλια :

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes