The law of attraction | Ο νόμος της έλξης

5/15/2017The law of attraction ή αλλιώς ο νόμος της έλξης είναι το θέμα για το οποίο θα μιλήσουμε σήμερα. Ένα διαφορετικό θέμα που δεν είναι και πολύ γνωστό θα έλεγα. Ο νόμος της έλξης είναι ένας συμπαντικός νόμος, τόσο σημαντικός, που μας διέπει έχοντας ή όχι επίγνωση επ' αυτού!

Τι είναι ο νόμος της έλξης λοιπόν και τι γνωρίζω εγώ περί αυτού θα σκεφτείτε.. Η πρώτη μου επαφή με τον νόμο της έλξης ήταν όταν πριν μερικά χρόνια είδα στο ΥouΤube, μετά την παρότρυνση από μια φίλη μου, ένα βίντεο, μια ταινία για την ακρίβεια με το όνομα “the secret”. Πιασάρικος τίτλος δε συμφωνείτε; “Τι μυστικό είναι αυτό;” θα αναρωτηθείς αμέσως. Το the secret πέρα απ' την ταινία υπάρχει και σε βιβλίο με τον ομώνυμο τίτλο το οποίο και διάβασα ύστερα απ' την παρακολούθηση της ταινίας. Στην ουσία αν είσαι δεκτικός με όσα θα ακούσεις ή θα διαβάσεις παθαίνεις ένα σοκ αρχικά, σκεπτόμενος “είναι αλήθεια τώρα αυτό;”, “και πως δε το γνώριζα τόσο καιρό;” αυτή ήταν και η δική μου αρχική αντίδραση.

Το μυστικό αναφέρεται σε έναν συμπαντικό νόμο “καλά κρυμμένο” ανά τους αιώνες, που μας διέπει και καθορίζει τις ζωές μας. Σύμφωνα με αυτόν οι σκέψεις γίνονται πράγματα και ότι επαναλαμβανόμενα σκέφτεσαι αργά ή γρήγορα θα υλοποιηθεί και θα γίνει πραγματικότητα. Δηλαδή όλοι οι άνθρωποι έχουμε την δυνατότητα με τη δύναμη της σκέψης μας, να φτιάξουμε τη ζωή μας όπως θέλουμε, προσελκύοντας τέτοια γεγονότα και καταστάσεις που μας βοηθούν να εκπληρώσουμε τα όνειρα μας και να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας.

Λειτουργεί σαν ένα μαγικό τζίνι που πραγματοποιεί κάθε σου ευχή αρκεί να την θέλεις με όλη σου την καρδιά και να πιστεύεις πως μπορεί να πραγματοποιηθεί. Εκεί βρίσκεται και το μυστικό στην ουσία, στην πίστη! Γιατί όπως στα παραμύθια κάνεις την ευχή σου και ξέρεις ότι το τζίνι θα στην πραγματοποιήσει, την ίδια πίστη πρέπει να έχεις πως αυτό που θα ζητήσεις το σύμπαν θα βρει τον τρόπο και θα υλοποιήσει την επιθυμία σου. Εσύ δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα, ούτε να σκεφτείς με ποιο τρόπο μπορεί να επιτευχθεί η επιθυμία σου, μόνο να πιστέψεις ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει πραγματικότητα.

Τώρα εσείς θα αναρωτιέστε κατά πόσο ισχύει αυτό ή όχι. Το θέμα είναι είτε το πιστεύεις είτε όχι ισχύει! Γιατί όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο σκέψης! Αναλογιστείτε αυτό, πόσες φορές είχατε μια θετική προδιάθεση προς κάτι και πήγαν όλα καλά και πόσες πάλι κάνατε αρνητικές σκέψεις με αποτέλεσμα να μη πάει τίποτα σωστά, προσελκύοντας τελικά αυτό που φοβόσασταν ότι θα συμβεί.

Στο νόμο της έλξης αυτό συμβαίνει, ότι σκέφτεσαι επαναλαμβανόμενα, θετικό ή αρνητικό, τελικά με κάποιο τρόπο το προσελκύεις! Γιατί το σύμπαν δεν καταλαβαίνει το “όχι” και το “δε θέλω να συμβεί αυτό” αλλά λαμβάνει κάθε πρόταση-σκέψη σαν κατάφαση και δεδομένο. Λειτουργεί σαν πιστός υπηρέτης με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης που τρέχει να εκτελέσει ότι εμείς προστάξαμε άσχετα αν είναι προς όφελος μας. Οπότε για να αποφύγετε να προσελκύετε αρνητικά γεγονότα πρέπει να επικεντρώνεστε στα θετικά, κάνοντας πάντα θετικές σκέψεις και έχοντας πάντα μια σιγουριά για τη θετική εξέλιξη των πραγμάτων.

Ο συμπαντικός νόμος της έλξης έχει την ιδιότητα να μαγνητίζει όμοια φορτισμένα φορτία θετικά ή αρνητικά. Έτσι και ο άνθρωπος αν είναι θετικά ή αρνητικά φορτισμένος προσελκύει στη ζωή του αντίστοιχα θετικά ή αρνητικά γεγονότα, καταστάσεις ή ακόμα και υλικά αγαθά. Πως το πετυχαίνει όμως αυτό; Με τη σκέψη και το συναίσθημα! Απλά φανταστείτε τον άνθρωπο σαν ένα μεγάλο μαγνήτη που βρίσκεται πάντα σε λειτουργία και είναι φορτισμένος θετικά ή αρνητικά ανάλογα με τις σκέψεις και τα συναισθήματα που νοιώθει την κάθε στιγμή.

Όπως καταλαβαίνετε ο νόμος της έλξης είναι ένα θέμα που παίρνει μεγάλη συζήτηση και ανάλυση και θα μου έπαιρνε πολλές σελίδες για να σας περιγράψω αναλυτικά τι ισχύει, πράγμα που δεν γίνεται να κάνω γιατί γράφω άρθρο και όχι έκθεση. Αν ενδιαφέρεστε για αυτό το θέμα και θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτόν αφήστε μου ένα σχόλιο από κάτω, θα χαρώ να λύσω οποιαδήποτε απορία σας σε επόμενο post και να ακούσω και τη δική σας άποψη για το συγκεκριμένο θέμα.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι γίνονται γνώστες του νόμου της έλξης και ξεκινούν να παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους δημιουργώντας τη ζωή που τους αρέσει. Έτσι κι εγώ θέλησα να μοιραστώ “το μυστικό” μαζί σας, γιατί πιστεύω πως στον καθένα αξίζει να ζει τη ζωή που θέλει, ειδικά όταν σύμφωνα με τον νόμο της έλξης υπάρχει τρόπος και τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο! Έχουμε τον πλήρη έλεγχο της ζωής μας και τον καταστάσεων που βιώνουμε. Γι' αυτό λοιπόν αν θες κι εσύ ν' αλλάξεις κάτι στη ζωή σου να ξέρεις ότι μπορείς, αρκεί να το πιστέψεις!

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts