IFTTT | Το χρήσιμο εργαλείο για αυτόματες αναρτήσεις στα social media



Γεια σας! Εσείς ξέρετε το IFTTT; “Όχι τι είναι πάλι αυτό, τι βρήκες;” θα πείτε.. Το IFTTT λοιπόν είναι μια απ' τις πρόσφατες ανακαλύψεις μου! Είναι μια υπηρεσία όπου κάνοντας εγγραφή, έχεις την πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές που εξυπηρετούν πολλές και διαφορετικές εργασίες, που έχουν να κάνουν με τα social media (και όχι μόνο).

Δηλαδή; Στο IFTTT θα βρεις εφαρμογές που σου δίνουν την δυνατότητα να αυτοματοποιείς τις αναρτήσεις σου στα κοινωνικά δίκτυα! Τα αρχικά του σημαίνουν If This Then That.. όπου έχεις τη δυνατότητα κάθε φορά που κάνεις μια ενέργεια (IF This) με τη χρήση μια εφαρμογής να γίνεται αυτόματα μια άλλη (Then That). Έτσι μπορείς να συνδέσεις δυο λογαριασμούς μαζί, όπου αναρτώντας στον έναν ταυτόχρονα θα κοινοποιείται η δημοσίευση σου και στον άλλον!

Παράδειγμα: Πες ότι θες να κοινοποιούνται στο Twitter, οι φωτογραφίες που ανεβάζεις στο λογαριασμό σου στο Instagram..

Στο IFTTT λοιπόν, μπορείς να βρεις εφαρμογές όπου μπορείς να συνδέσεις το λογαριασμό σου στο Instagram με το Twitter για να το πετύχεις! Έτσι όποτε ανεβάζεις μια φωτογραφία στο Instagram, αυτή αυτόματα θα ανεβαίνει σαν κανονικό post στο λογαριασμό σου στο Twitter, ενώ μια άλλη εναλλακτική είναι να επιλέγεις ποια φωτογραφία θα κοινοποιήσεις, εφόσον στα hashtags σου έχεις συμπεριλάβει ένα συγκεκριμένο το οποίο έχεις διαλέξει από πριν, π.χ #rtweet.

Οι εφαρμογές βέβαια που μπορείς να βρεις στο IFTTT δεν αφορούν μόνο αυτά τα δύο κοινωνικά δίκτυα καθώς μπορείς να βρεις εφαρμογές που εξυπηρετούν και άλλες διαφορετικές “ανάγκες”. Όπως να συνδέσεις τον λογαριασμό σου στο Facebook με το Twitter, ή να επιλέξεις να συνδέσεις αναρτήσεις σου να δημοσιεύονται στο λογαριασμό σου στο Tumblr, ή να αποθηκεύονται στο Pinterest όλες οι φωτογραφίες που ανεβάζεις στο Instagram σε έναν πίνακα που έχεις επιλέξει. Και αυτά είναι μονάχα μερικά παραδείγματα απ΄ το τι μπορείς να βρεις στο IFTTT. Γενικά θέλει λίγο ψάξιμο και δοκιμή για να βρεις αυτό που θες και αν τελικά σε βολεύει..

Είναι πάντως ένας καλός τρόπος να συνδέσεις κοινωνικά δίκτυα, αυξάνοντας έτσι την παρουσία σου στα social media, όπου σαν blogger είναι απαραίτητο και σου γλιτώνει πολύ χρόνο, ώστε να μη χρειάζεται να κάνεις αυτή τη δουλειά χειροκίνητα κάθε φορά.

Μερικές ενδιαφέρουσες εφαρμογές για bloggers



Το ποιο σημαντικό;! Το IFTTT σου δίνει την δυνατότητα να φτιάξεις τη δική σου εφαρμογή, αν δεν μπορείς να βρεις κάποια η οποία ικανοποιεί τις ανάγκες σου. Όλη η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, αφού απλά επιλέγεις στην ουσία ποιες εφαρμογές θες να "παντρέψεις" και με ποια ενέργεια.

Αν σκέφτηκες ποτέ “αχ και να μπορούσα να κάνω αυτό κάνοντας εκείνο” το IFTTT λογικά το κάνει! Κι αν όχι, τώρα μπορείς να φτιάξεις μόνος σου τον τρόπο για να το πετύχεις!


Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα La creme στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις! Και όπως πάντα μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας κατασκευή ή άρθρο γράφοντας ένα guest post! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Follow

SPREAD THE LOVE

2 σχόλια :

  1. Πολύ χρήσιμο εργαλείο! Ειδικά για το instagram το έχω βολευτεί πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ για εκεί το χρησιμοποιώ κυρίως προς το παρόν! Σκέφτομαι όμως να δοκιμάσω κι αυτά με τον Blogger...

      Διαγραφή

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes