Intermittent fasting benefits | Τα οφέλη της περιοδικής νηστείας



Intermittent fasting ή αλλιώς διαλειμματική νηστεία είναι ένας τρόπος διατροφής που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια, έχοντας παράλληλα πολλά οφέλη για την υγεία. Έχουμε ξαναμιλήσει όμως για αυτή και περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ. Σήμερα θέλω να σταθώ κυρίως στα οφέλη αυτής της διατροφής γι' αυτό πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

1 Βοηθά στην απώλεια βάρους
Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η νηστεία επιτρέπει στο σώμα να κάψει το λίπος πιο αποτελεσματικά σε σχέση με άλλες δίαιτες.

2 Βελτιώνει την ευαισθησία της ινσουλίνης
Η νηστεία έχει αποδειχτεί ότι έχει θετική επίδραση στην ευαισθησία της ινσουλίνης, κάνοντας την πιο αποτελεσματική στην απορρόφηση της γλυκόζης από το αίμα.

3 Αυξάνει τον μεταβολισμό
Mε την νηστεία επιτρέπεις στο πεπτικό σου σύστημα να ξεκουραστεί και αυτό μπορεί να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σου, με αποτέλεσμα να καίει τις θερμίδες πιο εύκολα.

4 Προάγει την μακροζωία
Έρευνες έχουν δείξει πως όσο λιγότερο τρως τόσο περισσότερο ζεις.

5 Βελτιώνει την πείνα
Η νηστεία βοηθάει να ρυθμιστούν οι ορμόνες στο σώμα σου ώστε να βιώσεις την πραγματική πέινα. Πράγμα που δε συμβαίνει όταν τρως κάθε 3-4 ώρες, αφού για να βιώσεις την αληθινή αίσθηση της πείνας χρειάζεται να περάσει ένα διάστημα 12-24 ωρών. Όταν ρυθμιστούν αυτές οι ορμόνες και λειτουργούν σωστά έχεις το αίσθημα του κορεσμού γρηγορότερα!

6 Βελτιώνει τις διατροφικές σου συνήθειες
Μπορεί να είναι μια χρήσιμη πρακτική για όσους πάσχουν από υπερβολική κατανάλωση φαγητού και για όσους δυσκολεύονται να εφαρμόσουν ένα σωστό πλάνο διατροφής, λόγω εργασίας και άλλων δραστηριοτήτων, γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να καταναλώσεις την ημερήσια πρόσληψη φαγητού, ακόμα και σε ένα γεύμα.

7 Βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου
Αυξάνει την παραγωγή μια πρωτεΐνης που ονομάζεται νευροτροφικός παράγοντας, η οποία ενεργοποιεί τα εγκεφαλικά βλαστοκύτταρα ώστε να μετατραπούν σε νέους νευρώνες και ενεργοποιεί πολλές άλλες χημικές ουσίες που προάγουν την νευρική υγεία. Ταυτόχρονα προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα από αλλαγές που σχετίζονται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον.

8 Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
Μειώνει την βλάβη των ελεύθερων ριζών, ρυθμίζει τις φλεγμονώδεις καταστάσεις στο σώμα και αναστέλλει τον σχηματισμό των καρκινικών κυττάρων.

9 Συμβάλει στην αυτο-διαφώτιση
Η νηστεία επιτρέπει να νιώθουμε καλύτερα συνειδητά όσο και σωματικά. Με ένα ελαφρύτερο σώμα και καθαρότερο μυαλό γινόμαστε πιο ευαισθητοποιημένοι και ευγνώμονες για τα πράγματα γύρω μας.

10 Βοηθά στην εκκαθάριση του δέρματος και στην πρόληψη της ακμής
Το σώμα “απελευθερωμένο” από την διαδικασία της πέψης είναι σε θέση να εστιάσει τις αναγεννητικές του ενέργειες σε άλλα συστήματα. Το να μη φας τίποτα για μια ημέρα έχει δείξει ότι βοηθά το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες και να ρυθμίσει την λειτουργία άλλων οργάνων.


Είναι μια “δίαιτα” που έχω ακολουθήσει στο παρελθόν και με βοηθούσε να χάσω κιλά αλλά και να διατηρήσω το βάρος μου χωρίς να σκέφτομαι τις θερμίδες και τα γεύματα που καταναλώνω, καθώς η φιλοσοφία της στηρίζεται στις περιόδους αποχής απ' το φαγητό και όχι στην ημερήσια πρόσληψη θερμίδων και ομάδων φαγητού, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες δίαιτες.


Δεν είμαι ειδικός και σε καμία περίπτωση δε σας την συνιστώ εφόσον πρώτα δεν συμβουλευτείτε τον γιατρό σας! Όπως είδαμε είναι πολλά τα οφέλη της, αλλά ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και αντιδρά διαφορετικά, οπότε πριν πάρετε την απόφαση να ξεκινήσετε την οποιαδήποτε δίαιτα ή διατροφή καλό είναι πάντα να πάρετε τη γνώμη κάποιου ειδικού και να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις για να προχωρήσετε!

Πηγή: www.lifehack.org


Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα La creme στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις! Και όπως πάντα μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας κατασκευή ή άρθρο γράφοντας ένα guest post! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Follow

SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes