Nice Cream Recipe | Η vegan εκδοχή του παγωτού



To nice cream, η vegan εκδοχή του παγωτού, είναι μια υγιεινή εναλλακτική για να απολαύσεις ένα νόστιμο παγωτό χωρίς πρόσθετες θερμίδες και λιπαρά, παίρνοντας ταυτόχρονα όλες τις βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία που σου προσφέρουν τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσεις! Πραγματικά η συνταγή είναι τόσο απλή και δε ξέρω αν υπάρχει λόγος να σε κάνει να μη θες να τη δοκιμάσεις! Με ένα μόνο βασικό συστατικό και μικρές προσθήκες και παραλλαγές μπορείς να φτιάξεις ένα σωρό διαφορετικές γεύσεις που ανταποκρίνονται στα γούστα σου!

Ποιο είναι αυτό το συστατικό;
Η μπανάνα! Ναι καλά άκουσες, με κύριο συστατικό τη μπανάνα μπορείς να φτιάξεις και να απολαύσεις ότι παγωτό θες, χωρίς τύψεις και πρόσθετες θερμίδες!

Πως όμως θα το πετύχεις αυτό;
Αυτό που κάνει την μπανάνα το μυστικό συστατικό για ένα υγιεινό παγωτό είναι η υφή της. Η μπανάνα όταν παγώσει και πολτοποιηθεί παίρνει μια κρεμώδη υφή που θυμίζει αυτή του παγωτού!

Έτσι λοιπόν αν θες κι εσύ να απολαμβάνεις το δικό σου παγωτό ακόμα και σε καθημερινή βάση, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις σε κομμάτια μερικές γινωμένες μπανάνες και να τις τοποθετήσεις στην κατάψυξη! Όταν παγώσουν είναι έτοιμες για χρήση και μέσα σε λίγα λεπτά σου δίνουν το δικό σου απολαυστικό παγωτό, με γεύση της επιλογής σου!

Μερικές γεύσεις που μπορείς να δοκιμάσεις:

Μπανάνα
2-3 μπανάνες
σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)

Φράουλα
2 μπανάνες
1 φλυτζάνι παγωμένες φράουλες

Σοκολάτα
3 Μπανάνες
1/3 φλυτζ. κακάο

Προσθέτεις όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένας κρεμώδες πολτός, που θυμίζει παγωτό. Μπορείς να το καταναλώσεις αμέσως ή να το βάλεις για μισή ώρα σ' ένα μπολ στην κατάψυξη και να το σερβίρεις σαν μπάλες σε μπολάκια, όπως το κλασσικό παγωτό.


Λίγα μυστικά ακόμα...
 Για πιο γλυκό αποτέλεσμα μπορείς να προσθέσεις 1-2 κουταλάκια από κάποιο γλυκαντικό όπως στέβια, μέλι ή ζάχαρη.
Αν το μίξερ σου δεν είναι πολύ δυνατό πρόσθεσε 1/4 φλυτζ. νερό ή γάλα ή κάποιο άλλο υγρό.
Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις μια πρέζα αλάτι και εκχύλισμα βανίλιας σε κάθε παγωτό.
Μπορείς να το διατηρήσεις στην κατάψυξη για να το καταναλώσεις όποτε προτιμάς αν και τα nice creams συνήθως καταναλώνονται αμέσως.


Αυτά είχα να μοιραστώ σήμερα μαζί σας! Ελπίζω να σας άρεσε το σημερινό post και να το δοκιμάσετε! Έχει γίνει το αγαπημένο μου “παγωτό”, που ειδικά για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού είναι ότι πρέπει για να ικανοποιήσετε τις υπογλυκαιμίες σας, αλλά και για να δροσιστείτε! 



Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα La creme στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις! Και όπως πάντα μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας κατασκευή ή άρθρο γράφοντας ένα guest post! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Follow

SPREAD THE LOVE

2 σχόλια :

  1. Δεν τα γνώριζα τα nice creams! Αλλά είναι τόσο απλό που δεν μπορώ παρά να το δοκιμάσω ;)

    Καλημέρα
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη!! Να τα δοκιμάσεις σίγουρα κι ελπίζω να σ' αρέσει! :)

      Διαγραφή

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes