Shortening URL Services



Γεια σας! Άλλο ένα χρήσιμο εργαλείο έχω να μοιραστώ σήμερα μαζί σας που θα κάνει τη ζωή σας ως blogger πιο εύκολη! Αν χρησιμοποιείτε το Twitter για την προώθηση των άρθρων σας θα ξέρετε ότι ο αριθμός χαρακτήρων του post είναι περιορισμένος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προσπαθείς να σκεφτείς πως να γράψεις αυτό που θες να πεις, για το νέο σου ποστ, με όσο το δυνατόν λιγότερες λέξεις για να χωρέσει! Αυτό το πρόβλημα θα σας λύσω σήμερα με αυτά που θα παρουσιάσω, που πέρα απ' το Twitter μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στα υπόλοιπα social media αν το κρίνετε απαραίτητο.

Για τι πράγμα μιλάω όμως θα σκεφτείτε.. Υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες όπου τοποθετώντας το link της ανάρτησης σου αυτές αυτόματα το μετατρέπουν σε μικρότερο με το πάτημα ενός κουμπιού. Κάποιες απ' αυτές είναι:

Google URL shortener
Η Google έχει το δικό της url shortener που είναι ένας απ' τους πιο διαδεδομένους. Ένα θετικό που έχει το Google URL shortener είναι πως κρατάει ιστορικό των urls που έχεις μικρύνει και σου δείχνει τα κλικ που έχουν γίνει σε αυτά από άλλους χρήστες.

Ow.ly
Το Ow.ly είναι το link shortener της εφαρμογής HootSuite στην οποία μπορείς να προγραμματίζεις τις social media αναρτήσεις σου.

Bitly
Το Bitly είναι το πιο γνωστό και ευρέως χρησιμοποιούμενο. Σου δίνει την δυνατότητα να παρακολουθείς τα κλικ που έχουν λάβει οι σύνδεσμοι που έχεις μικρύνει και σου προσφέρει παράλληλα πολλές ακόμα επιλογές, όπως να οργανώνεις τους συνδέσμους σου κ.α.

Buff.ly
Αν παρακολουθείτε τα post μου θα γνωρίζετε ήδη το Buffer ένα χρήσιμο εργαλείο που μπορείς να προγραμματίσεις τις αναρτήσεις σου στα social media. Το Buffer λοιπόν όποτε τοποθετείς έναν σύνδεσμο για κοινοποίηση, τον μετατρέπει αυτόματα σε μικρότερο και στη συνέχεια σου επιτρέπει να δεις τα κλικ που έλαβε, μέσα απ' την εφαρμογή, ο κάθε σύνδεσμος.

TinyURL
Πολύ διαδεδομένο στο παρελθόν και πολλοί εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν και σήμερα. Το TinyURL είναι ίσως το μόνο που σου επιτρέπει να αλλάξεις την κατάληξη του link σου.

Το ποιο θα χρησιμοποιήσετε απ' αυτά που προανέφερα θα το κρίνετε εσείς καθώς όλα πάνω κάτω κάνουν την ίδια δουλειά! Έχουν μια μπάρα όπου τοποθετείς το link που θες να μικρύνεις πατάς δεξιά κλικ στο κουμπί “shorten” και ο καινούριος σου σύνδεσμος είναι έτοιμος για χρήση!

Εσείς έχετε δοκιμάσει κάποιο απ' αυτά;


Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα La creme στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις! Και όπως πάντα μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας κατασκευή ή άρθρο γράφοντας ένα guest post! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Follow

SPREAD THE LOVE

2 σχόλια :

  1. Τι ωραία που τα μάζεψες όλα ταχτοποιημένα! Ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχ κι εγώ ευχαριστώ για το σχόλιο! :)

      Διαγραφή

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes