Γιατί ο Αύγουστος είναι ο πιο σημαντικός μήνας της χρονιάς



Μπορεί να είμαστε ακόμα στις αρχές του Αυγούστου και το καλοκαίρι να μην έχει τελειώσει.. Πολλοί βρίσκονται τώρα διακοπές ή ετοιμάζονται να πάνε, άλλοι ίσως μόλις επέστρεψαν. Το θέμα είναι πως ο Αύγουστος είναι ένας σημαντικός μήνας! Είναι μεταβατικός θα έλεγα, καθώς σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού και την έναρξη του φθινοπώρου. Τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν τα σχολεία, όλοι θα έχουν μαζευτεί στα σπίτια τους σιγά σιγά, από τις διακοπές και την ξεκούραση, και θα επιστρέψουν πίσω στην καθημερινότητα τους.

Είναι ίσως ο τελευταίος μήνας ανεμελιάς και ξεκούρασης για γονείς, παιδιά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο και γι΄αυτό τον λόγο τον παίρνουμε χαλαρά,  απολαμβάνοντας μέχρι και την τελευταία μέρα του χωρίς να σκεφτόμαστε παραπάνω.

Στην πραγματικότητα όμως αφήνουμε αυτόν το μήνα να πάει ανεκμετάλλευτος, ενώ στην ουσία είναι ο πιο σημαντικός! Όπως τα σχολεία και οι τηλεοπτικοί σταθμοί καθορίζουν την αρχή της χρονιάς και της σεζόν τον επόμενο μήνα, κάπως έτσι πρέπει να κάνουμε κι εμείς, κάνοντας έναν επαναπροσδιορισμό των στόχων μας και της μέχρι τώρα εξέλιξης μας. Ίσως αυτό το μήνα να είναι η στιγμή που πρέπει να θέσουμε καινούργιους στόχους ή πλάνα δράσης. Να δούμε τι δεν έχει πάει καλά μέχρι τώρα και τι δε μας ενδιαφέρει πια να συνεχίσουμε..

Βρισκόμαστε περίπου στα μέσα του χρόνου οπότε τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη! Κάθε μέρα είναι μια καινούρια αρχή και μια καινούρια ευκαιρία να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Μπορεί οι απαιτήσεις τις καθημερινότητας να σε έβγαλαν απ' το πρόγραμμα σου.. Μπορεί να έχασες για λίγο την προσοχή σου, απ΄ τα σημαντικά πράγματα που είχες θέσει στην αρχή της χρονιάς και ήθελες να κάνεις. Το θέμα είναι πως ποτέ δεν είναι αργά. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το συνειδητοποιήσεις! Να ανασκουμπωθείς και να βάλεις πάλι σε δράση τα σχέδια σου! Να μπεις πάλι σε πρόγραμμα. Να ξεκινήσεις πάλι να δουλεύεις για τα όνειρα σου. Για σένα και για το μέλλον που θες να έχεις!

Κράτα καλά την εικόνα του μελλοντικού εαυτού σου στο μυαλό σου και αυτή θα σου δώσει το απαραίτητο κίνητρο, να δουλεύεις καθημερινά, μέχρι να την ενσωματώσεις!




Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας σε Instagram και Twitter για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις!

SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes