Βρισκόμαστε
στα μέσα του Αυγούστου και το καλοκαίρι
καλά κρατεί! Αν όχι για όλους για τους
περισσότερους, το καρπούζι είναι το
νούμερο ένα φρούτο του καλοκαιριού!
Έχει λίγες θερμίδες (40 ανά μερίδα) και
σε κρατάει ενυδατωμένο, αφού η
περιεκτικότητα του σε νερό φτάνει το
92%. Έτσι αποτελεί μια καλή επιλογή για
να σε χορτάσει, αν θες να φας κάτι ελαφρύ,
ή για να δροσιστείς.
Καλοκαιρινή
σαλάτα με καρπούζι
Βρες
τη συνταγή εδώ
Σαλάτα
με καρπούζι και χαλούμι
Βρες
τη συνταγή εδώ
Mojito
καρπούζι
Βρες
τη συνταγή εδώ
Σορμπέ
καρπούζι
Υλικά:
700
γρ. καθαρισμένο καρπούζι
100
γρ. ζάχαρη
3
κ.σ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
Κόβουμε
το καρπούζι σε κομμάτια και κρατάμε το
χυμό του σε ένα μπολ. Στη συνέχεια βάζουμε
το χυμό και τη ζάχαρη να βράσουν σε μια
κατσαρόλα για 2-3 λεπτά. Το βγάζουμε από
τη φωτιά και το τοποθετούμε στο ψυγείο
να κρυώσει για 1 ώρα. Έπειτα βάζουμε τα
κομμάτια του καρπουζιού στο μίξερ μαζί
με το σιρόπι και το χυμό λεμονιού. Βάζουμε
το μείγμα στη κατάψυξη για μερικές ώρες
και το σορμπέ είναι έτοιμο.
Αν
σας άρεσε το σημερινό post
κάντε share και ακολουθήστε
τη σελίδα La
creme στα social
media για να μη χάνετε όλες τις νέες
ενημερώσεις! Και όπως πάντα
μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας
κατασκευή ή άρθρο γράφοντας ένα guest
post! Περισσότερες
πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
Follow
Ωωω νοστιμιές! Δεν ξέρω με τι να ξεκινήσω!
ΑπάντησηΔιαγραφή