Ιδέες για δώρα Χριστουγέννων



Αυτές τις μέρες όλοι λίγο πολύ ανταλλάσσουμε δώρα λόγω των ημερών, αλλά κάθε χρονιά είναι δύσκολο να σκεφτείς κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο να χαρίσεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα! Έτσι κι εγώ σκέφτηκα να σας δώσω μερικές ιδέες για τα δώρα που έχετε σκοπό να χαρίσετε φέτος, είτε έχετε σκοπό να ξοδέψετε χρήματα, είτε θέλετε να τα φτιάξετε μόνοι σας!

Ήμουν πάντα της άποψης ότι η κίνηση μετράει και η σκέψη και όχι η αξία του δώρου και τα πόσα χρήματα θα διαθέσεις για να αγοράσεις σε κάποιον κάτι! Μέσα απ' το δώρο δείχνουμε στον άλλον την εκτίμηση μας και την αγάπη μας, γι' αυτό και θα πρέπει να' ναι αντιπροσωπευτικό του γούστου μας και της σχέσης που έχουμε με το συγκεκριμένο άτομο. Ένα δώρο πρέπει να λέει “σε σκέφτηκα, ξέρω τι θες και έχεις ανάγκη και είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να στο προσφέρω”! Γι' αυτό το δώρο πρέπει να είναι μοναδικό και να φαίνονται όλα όσα θέλουμε να εκφράσουμε με λόγια μέσα από ένα “αντικείμενο”.

Τι ποιο ωραίο λοιπόν από ένα βιβλίο; Μπορεί να δοθεί σε όλες τις ηλικίες και να συντροφεύει κάποιον σε όλη του τη ζωή, ειδικά αν είναι ένα βιβλίο που μπορεί να περάσει μαθήματα ζωής και να μεταμορφώσει τη ζωή κάποιου προς το καλύτερο. Δεν είναι ανάγκη να είναι ένα καινούριο βιβλίο μπορεί να το έχεις διαβάσει εσύ και να θες να μοιραστείς το μήνυμα του με κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο! Με την ανάλογη αφιέρωση μπορεί να αποτελέσει το τέλειο δώρο!

Μια άλλη σκέψη είναι να προσφέρεις ένα χαλαρωτικό μασάζ ή μια περιποίηση σε κάποιο σπα. Έτσι προσφέροντας μια μέρα χαλάρωσης που τόσο πολύ έχει ανάγκη, θα δείξεις πόσο πολύ αγαπάς και εκτιμάς αυτό το άτομο, προσφέροντας ένα δώρο που σίγουρα δε θα μπορέσει να ξεχάσει. Ένα άλλο δώρο που μπορείς να κάνεις είναι να κλείσεις τραπέζι για δείπνο σε κάποιο εστιατόριο ή ένα διήμερο ταξίδι σε κάποιον αγαπημένο προορισμό! Με την ίδια λογική και ξεφεύγοντας απ' τα συνηθισμένα μπορείς να κάνεις δώρο μαθήματα μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, φωτογραφίας κ.α. Όπως επίσης εισιτήρια για μια παράσταση ή συναυλία.

Τιμώντας το πνεύμα των γιορτών και τη χειμωνιάτικη διάθεση μπορείς να πάρεις πυτζάμες ή παντόφλες, σκουφάκι, γάντια, κασκόλ, πουλόβερ, μια κούπα κ.α. Για γυναίκες ένα φόρεμα ή άρωμα, μια περιποίηση μαλλιών, προσώπου ή νυχιών! Για άντρες μια θήκη για το κινητό, ζώνη, πορτοφόλι ή μια μηχανή τριμαρίσματος γενιών καθώς οι περισσότεροι πια έχουν μούσια και τα περιποιούνται μόνοι τους.

Αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να φτιάξεις μόνος σου και να προσφέρεις χειροποίητα προϊόντα περιποίησης όπως scrub προσώπου ή σώματος. Ή ακόμα και να φτιάξεις τα δικά σου γούρια χρησιμοποιώντας απλά υλικά που μπορεί να έχεις σπίτι και αγοράζοντας μόνο τον αριθμό της νέας χρονιάς, που θα τον βρεις με μόλις 1-2 ευρώ στα μαγαζιά που πουλάνε χάντρες και προϊόντα χειροτεχνίας!

Το μεγαλύτερο και πιο ακριβό δώρο βέβαια που μπορείς να προσφέρεις σε κάποιον είναι ο χρόνος σου, που είναι πιο πολύτιμος από κάθε τι υλικό! Έτσι βρες δραστηριότητες που θα απολάμβαναν να περάσουν οι αγαπημένοι σου μαζί σου, είτε αυτό είναι μαραθώνιος ταινίας, είτε μαγειρεύοντας και προσφέροντας τους το αγαπημένο τους φαγητό/α κ.α.


Μη ξεχνάς ότι το θέμα δεν είναι πόσα χρήματα θα ξοδέψεις για τα δώρα, αλλά τα δώρα που θα προσφέρεις να δίνουν αξία στο άτομο που θα τα εισπράξει! Εξάλλου τα δώρα είναι απλά αντικείμενα, εκείνο που μένει είναι οι στιγμές και ο χρόνος που αφιερώνεις! Οπότε ακόμα κι αν δεν έχεις τη δυνατότητα να προσφέρεις κανένα υλικό αγαθό στους αγαπημένους σου φέτος, δείξε τους την αγάπη σου με τη παρουσία σου και αφιέρωσε τους το χρόνο σου, περνώντας μαζί τους όμορφες στιγμές και δημιουργώντας μοναδικές αναμνήσεις, που είναι ανεκτίμητες και θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό και στην καρδιά τους! 
SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes