If you fail to plan you plan to fail



Διανύουμε τις τελευταίες μέρες του 2016 και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλουμε κάτω τα πράγματα και να προγραμματίσουμε με όραμα, τους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε, για τη νέα χρονιά! Μπορεί να ακούγεται πιεστικό αυτό, το ότι πρέπει να καθορίσεις σε μία μέρα την έκβαση ενός ολόκληρου χρόνου, αλλά πραγματικά είναι απαραίτητο! Γιατί δίχως προγραμματισμό, όραμα και σχέδια, γυρνάς σαν ακυβέρνητο καράβι μέσα στη θάλασσα! Μια νέα χρονιά ξεκινά γεμάτη προσδοκίες και υποσχέσεις έχοντας όλα τα φόντα να γίνει η καλύτερη χρονιά της ζωής μας! Και για να γίνει αυτό σίγουρα χρειάζεται και η κατάλληλη προσπάθεια από μας, γιατί από μόνο του και ως δια μαγείας δεν γίνεται τίποτα όσο και να το θέλουμε. Γι' αυτό λοιπόν αν η νέα χρονιά θες να είναι η χρονιά σου, δεν έχεις παρά να κάνεις προγραμματισμό.

Εσύ κρατάς το μέλλον σου στα χέρια σου και αν δεν το προγραμματίσεις, πως περιμένεις να έχει ευνοϊκή κατάληξη; Πως περιμένεις να πραγματοποιήσεις όλα τα όνειρα σου μέσα στην επόμενη χρονιά και να καταφέρεις να κάνεις όσα δεν πρόλαβες την προηγούμενη, χωρίς στόχο και σχέδιο δράσης; Γιατί περί αυτού πρόκειται! Όπως ακριβώς σχεδιάζεις τα πράγματα που έχεις να κάνεις μέσα στη μέρα ή την εβδομάδα, τη λίστα με τα ψώνια του σουπερμάρκετ και ένα σωρό άλλα πράγματα, τέτοιας και μεγαλύτερης σημασίας είναι να κάτσεις να φτιάξεις ένα πλάνο της ζωής σου! Να σκεφτείς τι θες να κάνεις και πως θα μπορέσεις να το πετύχεις! Τώρα θα μου πεις πως κάτι τόσο απλό μπορεί να σε βοηθήσει; Κι όμως! If you fail to plan you are planning to fail λένε και όχι άδικα! Πως περιμένεις να πάνε όλα όπως τα θες, αν δεν έχεις σκεφτεί πρώτα πως θες όλα να πάνε;

Εσύ πως βλέπεις τον εαυτό σου σε ένα χρόνο από τώρα? Σε πέντε ή ακόμα και σε δέκα; Σχεδίασε λοιπόν αυτή τη στιγμή τη χρονιά σου όπως ακριβώς θες! Πάρε ένα χαρτί τώρα και γράψε τους στόχους σου και τι θες να πετύχεις μέσα στη νέα χρονιά! (Σε βλέπω μη βαριέσαι! Είναι σημαντικό! ) Έτσι θα έχεις ένα κατευθυντήριο πλάνο, αν δε θες να καταλήξεις ένα πρωί και να αναρωτιέσαι που πήγε τόσος χρόνος και δεν έκανες τίποτα απ' όσα σκόπευες και ονειρευόσουν να κάνεις τόσα χρόνια! Η ζωή κυλάει και είναι εύκολο να αφεθούμε και να μας παρασύρει, μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της. Εσύ έχεις τον έλεγχο τη ζωής σου, φτιάξτη τώρα όπως ακριβώς την θες! Είναι στο χέρι σου να ζήσεις όσο ήρεμα, περιπετειώδη, πλουσιοπάροχα ή απλά αναζητάς! Κάνε τις επιλογές σου τώρα! Στο χέρι σου είναι! Διάλεξε τώρα την ζωή που θες να έχεις, σχεδίασε τη και κάνε μικρά βήματα κάθε μέρα για να το πετύχεις!

Χώρισε τα πλάνα δράσης σου σε κατηγορίες, θέτοντας στόχους για κάθε τομέα της ζωής σου, που θα σε φέρνουν πιο κοντά στην εκπλήρωση των επιθυμιών σου! Έτσι ο δικός σου στόχος για τη νέα χρονιά μπορεί να είναι το να χάσεις κιλά, ή να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου, ή να περάσεις στη σχολή που θες, ή να πάρεις το πτυχίο σου. Όποιος και αν είναι ο στόχος σου και μπορεί να είναι παραπάνω από ένας, είναι σημαντικό να τον υπενθυμίζεις στον εαυτό σου και να κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες, που θα σε οδηγήσουν στην εκπλήρωση του!

Έχω παρατηρήσει και απ' τον εαυτό μου πως όσο είμαι σε πρόγραμμα και σχεδιάζω τα πράγματα που θέλω να κάνω, είμαι πιο παραγωγική και αποδοτική. Το να έχεις κάπου γραμμένα τα σχέδια σου και να μπορείς να τα βλέπεις ανά πάσα ώρα και στιγμή, είναι το κατάλληλο κίνητρο που θα σε οδηγήσει ένα βήμα παραπέρα στην επίτευξη των στόχων σου! Θέτοντας τις δραστηριότητες που πρέπει να γίνουν, παραμένεις αφοσιωμένος στο σκοπό σου, με αποτέλεσμα να μη ξεφεύγεις και αναλώνεσαι σε ασήμαντες ενέργειες, σπαταλώντας άδικα το χρόνο και την ενέργεια σου, σε πράγματα που δε σε εξυπηρετούν!

Προσπάθησε τον κάθε στόχο να τον χωρίσεις σε μικρότερους, θέτοντας στον καθένα ένα χρονικό περιθώριο για να τον πετύχεις! Έτσι αν π.χ. ο στόχος σου είναι να αποκτήσεις τέλεια φυσική κατάσταση τη νέα χρονιά, μπορείς να ξεκινήσεις σιγά σιγά απ' τις πιο μικρές επιλογές διαλέγοντας να τρως κάθε μέρα πιο υγιεινά. Αφού το πετύχεις αυτό, θέσε ως στόχο να ασκείσαι έστω για 20 λεπτά καθημερινά και σιγά σιγά ξεκίνα να αυξάνεις το χρόνο. Και συνεχίζοντας κάπως έτσι, με μικρά βήματα τη φορά, θα καταφέρεις να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου και να επιτύχεις το στόχο σου χωρίς να το καταλάβεις! Το θέμα είναι να επιλέγεις κάθε μέρα κάτι, που θα σε βοηθήσει να είσαι καλύτερα αύριο και στο μέλλον. Με αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου να δεις διαφορά! Το πως σπαταλάμε το χρόνο μας μέσα στη μέρα δε το σκεφτόμαστε, αλλά όταν αναλογιστούμε την επίδραση που έχει η παραμικρή συνήθεια και πράξη μας σε βάθος χρόνου, τότε κάνει διαφορά! Και η παραμικρή ενέργεια μετράει! Πράξε σωστά! Σκέψου σωστά! Και οργάνωσε το χρόνο σου σωστά, βάζοντας προτεραιότητες!

Κλείνοντας να πω μη ξεχνάς να κάνεις χρόνο για τον εαυτό σου και τις δραστηριότητες που αγαπάς! Να σε φροντίζεις! Αν είσαι εσύ καλά όλα γύρω σου θα είναι καλά ή τουλάχιστον θα έχεις περισσότερη δύναμη και ενέργεια για να τα αντιμετωπίσεις. Χαλάρωσε! Μην υπερφορτώνεις το πρόγραμμα σου, ξέκλεψε λίγο χρόνο κάθε μέρα έστω για λίγα λεπτά να ηρεμήσεις και να αποφορτιστείς! Είναι ωραίο να κάνουμε όνειρα για το μέλλον αλλά μη ξεχνάμε να ζούμε και τη στιγμή. Γιατί η κάθε στιγμή είναι το λιθαράκι που βάζουμε για να φτάσουμε εκεί που ονειρευόμαστε στο μέλλον!


Ελπίζω να μη σας κούρασα με αυτό το μακροσκελές post. Αν φτάσατε μέχρι εδώ εύχομαι τα καλύτερα για τη νέα χρονιά! Μη ξεχνάτε τη δύναμη που έχετε μέσα σας, και πως αν θέλετε μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα!



Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα La creme στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις! Και όπως πάντα μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας κατασκευή ή άρθρο γράφοντας ένα guest post! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Follow

SPREAD THE LOVE

2 σχόλια :

  1. Όποιος και αν διαβάσει αυτό το άρθρο θα κινητοποιηθεί ..αρκεί να το θέλει βέβαια!! Καλή χρονιά με υγειά και να εκπληρώσεις όλους σου τους στόχους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά!! Καλή χρονιά και σε σένα! Όλες σου οι επιθυμίες να γίνουν πραγματικότητα!

      Διαγραφή

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes