Caramel Popcorn | Καραμελωμένα Ποπ Κορν



Ποπ κορν, ποιος να το έλεγε πως απ' το καλαμπόκι θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα τέτοιο σνακ... Επειδή ήμουν πραγματικά περίεργη να δω πως ανακαλύφθηκε αυτή η παρασκευή θα μοιραστώ μαζί σας τα στοιχεία που βρήκα απ' την έρευνα μου.

Το παλαιότερο εύρημα που έχει ανακαλυφθεί χρονολογείται το 3600 π.Χ όπου βρέθηκε σε ένα σπήλαιο στο Νότιο Μεξικό. Οι ιθαγενείς το απολάμβαναν τοποθετώντας τους σπόρους πάνω σε κλαδιά που στη συνέχεια τα τοποθετούσαν στη φωτιά. Αξίζει να σημειωθεί πως το χρησιμοποιούσαν και για την κατασκευή κοσμημάτων. Κάπως έτσι γνώρισε αυτό το προϊόν και ο Χριστόφορος Κολόμβος απ΄τους Αζτέκους ιθαγενείς. Αργότερα έγινε γνωστό στην Ευρώπη όπου το έτρωγαν σαν πρόγευμα συνοδεύοντας το με ζάχαρη. Ενώ κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου πολέμου η γεύση του αλλάζει από γλυκιά σε αλμυρή, λόγω της έλλειψης ζάχαρης που δημιουργήθηκε στην αγορά.

Άρα εγώ σήμερα θα σας παρουσιάσω την “αρχική” του μορφή στη μοντέρνα του εκδοχή! Χαχα Πάμε να σας δώσω τη συνταγή...

Υλικά:
καλαμπόκι
βούτυρο
ζάχαρη

Εκτέλεση:
Σε ένα γυάλινο μπολ τοποθετούμε μια στρώση καλαμπόκι. Ρίχνουμε 1-2 κουταλάκια ζάχαρη ώστε να το σκεπάζει. Τέλος προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο. Τοποθετούμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων, σκεπάζοντας το με ένα πιάτο και ψήνουμε στην υψηλότερη θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά. Ο χρόνος εξαρτάται απ' την ποσότητα και την ποιότητα των ποπ κορν.





 Tip 
Ανάλογα με το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε προσαρμόζετε και τα υλικά! Αυτό που χρειάζεται είναι να είναι αρκετά μεγάλο το μπολ σε σχέση με την ποσότητα που θα βάλετε ώστε να έχουν χώρο τα ποπ κορν να σκάσουν. Προσέξτε να μη το παραγεμίσετε! Στον πάτο πρέπει να υπάρχει μόνο μια στρώση για να μπορέσουν να γίνουν και να μην καούν.

Καλή επιτυχία!



Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα La creme στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις! Και όπως πάντα μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας κατασκευή ή άρθρο γράφοντας ένα guest post! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Follow

SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes