Μη ψάχνεις το άλλο σου μισό

3/27/2017Όλοι μας ψάχνουμε το άλλο μας μισό! Κάποιον άνθρωπο που θα φέρει ευτυχία και αγάπη στη ζωή μας. Έναν άνθρωπο που θα περνάμε ωραία μαζί του, θα διασκεδάζουμε και θα μοιραζόμαστε τη ζωή μας μαζί του, τη καθημερινότητά μας, τα ενδιαφέροντά μας, τις χαρές μας, τα προβλήματά μας. Ο καθένας μας αναζητάει τη συντροφικότητα, να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Τι είναι όμως αυτό το “άλλο μισό” που όλοι τόσο πολύ αναζητάμε; τι κρύβει αυτός ο άνθρωπος; τι μαγική δύναμη έχει, που μας κάνει όλους να τον ψάχνουμε με απόγνωση;

Πίσω απ' το άλλο μας μισό κρύβονται όλες μας οι ελπίδες για ευτυχία, για να βρούμε την αγάπη, για να νοιώσουμε ολοκληρωμένοι, ποθητοί και αγαπητοί. Έχουμε εναποθέσει σ' ένα άτομο όλες μας τις ελπίδες, καθιστώντας το πανίσχυρο, για να βρούμε προσωπική ευτυχία! Περιμένουμε ό,τι έλλειψη έχουμε να την καλύψει αυτό το άτομο, είτε αυτό είναι το αίσθημα της μοναξιάς, είτε έλλειψη αυτοπεποίθησης, ή αγάπης για τον εαυτό μας. Με αποτέλεσμα όταν φύγει αυτός ο άνθρωπος απ' τη ζωή μας να αισθανόμαστε σαν να 'χει πάρει ένα κομμάτι μας μαζί του, ένα κομμάτι που δεν είχαμε ποτέ! Αισθανόμαστε πιο άδειοι από ποτέ και το κενό που αφήνει πίσω του φαντάζει τεράστιο, αφήνοντάς μας ανήμπορους να ξεπεράσουμε αυτή την απώλεια.

Γι' αυτό μη ψάχνεις το άλλο σου μισό! Μην εναπόθετεις τις ελπίδες σου για ευτυχία και αγάπη σε κάποιον άλλο! Μη περιμένεις το άλλο σου μισό να σε βρει και να σε ολοκληρώσει. Δύο ανολοκλήρωτοι άνθρωποι ποτέ δε μπορεί να είναι ολόκληροι, θα είναι δυο μισά μαζί! Είναι μια καταδικασμένη σχέση πριν καν ξεκινήσει. Έχει το τέλος της όσο κι αν στην αρχή το αγνοείς και δε θες να το βλέπεις. Μπορεί για λίγο καιρό να φαίνονται όλα τέλεια γιατί κάθε τι καινούριο φαίνεται ελκυστικό και ενδιαφέρον, μετά από λίγο καιρό όμως θα εμφανιστούν τα προβλήματα. Ό,τι έλλειψη έχει ο ένας θα την προβάλλει στον άλλο! Μπορεί να αισθάνεσαι μοναξιά ή ανασφάλεια, αλλά αυτός δεν είναι ο λόγος για να ψάχνεις κάποιον, δε θα καλύψει ο άλλος το κενό σου! Το κενό θα παραμείνει εκεί, απλά θα κουκουλωθεί προσωρινά. Στη πορεία θα κάνει πάλι την εμφάνιση του και θα αρχίσουν οι καβγάδες και οι τσακωμοί.

Μη ψάχνεις το άλλο σου μισό! Κάνε εσένα πρώτα ολόκληρο! Ανακάλυψε μέσα σου τη δύναμη, την χαρά, την ευτυχία, βρες τον εαυτό σου, αποδέξου τον και αγάπησε τον ολοκληρωτικά! Αν δεν αποδεχτείς και αγαπήσεις τον εαυτό σου 100% πως περιμένεις να το κάνει κάποιος άλλος; Αφού φτάσεις σ' αυτό το σημείο και γίνεις ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ξέρεις τι θες και που βρίσκεσαι στη ζωή σου, να 'σαι σίγουρος ότι ένα τέτοιο άτομο θα προσελκύσεις! Τότε θα βρεις το “άλλο σου ολόκληρο” που θα μοιράζεστε τις ίδιες εμπειρίες και ενδιαφέροντα, θα έχετε κοινά όνειρα, πεποιθήσεις και αξίες!

Βρες λοιπόν τον σύντροφο της ζωής σου! Αυτόν που θα είναι δίπλα σου από επιλογή και όχι γιατί χρειάζεται να πάρει κάτι από σένα, όχι από ανασφάλεια, ή μοναξιά, ή από έλλειψη, αλλά γιατί επιλέγει εσένα συνειδητά και θέλει να μοιραστεί τη ζωή του μαζί σου! Βρίσκει χρόνο για σένα και θέλει να περνάει χρόνο μαζί σου. Σε σέβεται, σε εκτιμάει και σε αγαπάει πραγματικά. Γιατί δε του λείπει τίποτα, δε θέλει να πάρει αλλά μόνο να δώσει, είναι ο ίδιος ολόκληρος και υπερεπαρκής οπότε μόνο να μοιράζει ξέρει απλόχερα. Ένας τέτοιος άνθρωπος αξίζει στον καθένα και βρίσκεται εκεί έξω και για σένα, αρκεί να έχεις προετοιμαστεί και να είσαι έτοιμος να τον γνωρίσεις. Γιατί αυτός ο άνθρωπος δεν είναι περαστικός απ' τη ζωή σου, αλλά όταν έρθει θα 'ρθει για να μείνει! Είσαι έτοιμος;

Follow me

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Blog Archive