DIY paper cactuses and succulent | Φτιάξε κακτάκια από χαρτί


Γεια σας! Άλλο ένα #DIYFriday έφτασε και σήμερα θα σας δείξω πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας κακτάκια από χαρτί! Είναι ένα πολύ εύκολο DIY project και είναι ιδανικό για όσους αγαπάνε τα λουλούδια και ιδιαίτερα τα κακτάκια αλλά δε καταφέρνουν ποτέ να τα διατηρήσουν! Αυτά τα κακτάκια δε θα χρειαστούν ποτέ νερό και θα είστε σίγουροι πως δε θα τα “σκοτώσετε” ότι και να κάνετε!

Σας έχω ξαναδείξει σε παλιότερη ανάρτηση πως μπορείτε να φτιάξετε λουλούδια από χαρτί και συγκεκριμένα τριαντάφυλλα εδώ, στο σημερινό όμως DIY επέλεξα κακτάκια γιατί έχω ένα κόλλημα τελευταία μαζί τους.. επειδή τα βλέπω παντού στο Pinterest μάλλον, αν είστε κι εσείς fan του σίγουρα θα τα έχετε δει.

Επέλεξα να τα φτιάξω γιατί με τα αληθινά λουλούδια – φυτά δε τα πάω και πολύ καλά.. εκτός αυτού νομίζω πως αυτά τα χάρτινα είναι πιο χαριτωμένα από τα αληθινά κακτάκια, δίνοντας μια πιο παιχνιδιάρικη και ιδιαίτερη νότα στο χώρο.

Όμως πάμε να δούμε τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε κι εσείς τα δικά σας...



Θα χρειαστείτε:
χαρτόνι πράσινο
κόλλα
χαρτόκουτο
ψαλίδι
κόλλα Α4
μολύβι



Paper cactus 1


Αρχικά σχεδιάζουμε σε μια κόλλα Α4 το φύλλο για το κακτάκι μας. Το κόβουμε και το τοποθετούμε πάνω στο χαρτόνι μας σαν πατρόν για να το ξεπατικώσουμε. Θα χρειαστούμε 6 φύλλα τα οποία στη συνέχεια κολλάμε μεταξύ τους με κόλλα. Μπορούμε να το αφήσουμε ως έχει ή να του βάλουμε από πάνω ένα πον πον από κλωστή.



Paper cactus 2


Σχεδιάζουμε ένα μεγάλο φύλλο και δύο μικρότερα. Στη συνέχεια τα ξεπατικώνουμε στο χαρτόκουτο και το κόβουμε. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και στο χαρτόνι. Θα χρειαστούμε από δύο κομμάτια χαρτόνι για κάθε φύλλο για να καλύψουμε και τις δύο πλευρές. Αφού έχουμε κόψει τα κομμάτια μας κολλάμε το χαρτόνι στο χαρτόκουτο. Έπειτα δημιουργούμε μικρές εγκοπές με το ψαλίδι για να "κουμπώσει" το ένα με τ' άλλο. Αν θέλουμε το αφήνουμε έτσι, ή με λίγο ανοιχτό πράσινο χρώμα ή μανό σχεδιάζουμε με ένα πινελάκι μικρές γραμμούλες που αναπαριστούν τα αγκάθια.



Paper succulent


Σχεδιάζουμε λουλούδια 3 διαφορετικών μεγεθών. Τα κόβουμε και τα μεταφέρουμε στο χαρτόνι μας. Θα χρειαστούμε 2 λουλούδια από κάθε μέγεθος. Έπειτα με το δάχτυλο μας δημιουργούμε μια κλίση προς τα πάνω σε κάθε φύλλο. Κολλάμε μεταξύ τους τα λουλούδια με κόλλα κι αν θέλουμε περιμετρικά ζωγραφίζουμε με λίγο πράσινο ή κίτρινο χρώμα το κάθε φύλλο για πιο φυσικό αποτέλεσμα.



Για την αναλυτική διαδικασία μπορείτε να παρακολουθήσετε το ακόλουθο βίντεο.



Πως σας φαίνονται; Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να με ρωτήσετε στα σχόλια από κάτω!



Αυτό ήταν το project του σημερινού #DIYFriday και θα ακολουθήσουν και άλλες κατασκευές, οπότε μείνετε συντονισμένοι! Κάθε Παρασκευή σας έχω μια καινούρια πρόταση που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μέσα σε λίγα βήματα.

Να περνάτε όμορφα και δημιουργικά!




Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα La creme στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις! Και όπως πάντα μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας κατασκευή ή άρθρο γράφοντας ένα guest post! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Follow

SPREAD THE LOVE

7 σχόλια :

  1. Πραγματικά είναι τέλεια, τα λάτρεψα!!! Ότι πρέπει για σκοτεινούς χώρους που πιθανόν τα αληθινά να μη ζούσαν. Μπράβο!!!

    https://artdecorationcrafting.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πανέμορφα!! Θα τα δοκιμάσω ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!! Περιμένω φωτογραφία με το αποτέλεσμα! :)

      Διαγραφή
  3. Τέλεια ιδέα! Πολύ όμορφα. Τρέχω να ψάξω τα υλικά.
    Σ'ευχαριστούμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!! Να τα φτιάξεις, είναι πανεύκολα!!

      Διαγραφή
  4. Πανέμορφα και εντυπωσιακά! Ευχαριστούμε πολύ για τις αναλυτικές οδηγίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes