Τι είναι αγάπη;

4/24/2017Τι είναι αγάπη; Πότε ξέρεις ότι αγαπάς πραγματικά κάποιον; Θα σου απαντήσω εγώ σ' αυτό το καίριο ερώτημα; Σε κάτι που πραγματικά καταβάθος ξέρεις αλλά δε το πιστεύεις;

Άκου τη καρδιά σου λένε, αυτή θα σου πει.. Ξέρεις όμως ν' αγαπάς; Ακόμα και η αγάπη πιστεύω έχει να κάνει με τη “γνώση”. Ο καθένας αγαπάει με τον τρόπο που νομίζει, με τον τρόπο που έχει εκλάβει ο ίδιος “αγάπη”. Ο καθένας γνωρίζει ένα είδος, μιας μορφής αγάπη, ανάλογη των ανθρώπων που συναναστρέφεται! Ανάλογη των βιωμάτων του, των παιδικών του χρόνων.. Όσο ευαίσθητη και ανώριμη είναι η παιδική ηλικία για σχηματισμό απόψεων, άλλο τόσο αθώα και ανώριμη είναι η απόφαση που έχει σχηματιστεί στο υποσυνείδητο του καθενός μας για την έννοια της αγάπης..

Μακάρι όλοι να είμαστε απ' τους τυχερούς.. αυτούς που έχουν λάβει την σωστή και πραγματική εκδήλωση αγάπης. Αλλά τις περισσότερες φορές δεν ισχύει αυτό! Γιατί πολλές φορές μια λανθασμένη παιδική κρίση μπορεί να στοιχειώνει τα όνειρα και την πραγματικότητα ενός ενήλικα, που ενώ μπορεί να έχει φτάσει σε μια ώριμη θα λέγαμε ηλικία, να μην έχει μάθει να αγαπάει ή να φοβάται να αγαπήσει! Αλλά πως θα μάθεις αν δεν πάθεις, λένε; Και στην αγάπη πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να μάθεις..

Το πρώτο μάθημα που θα έπρεπε να πάρεις, αν θες να μάθεις ν' αγαπάς, πρέπει να το πάρεις ξεκινώντας απ' τον εαυτό σου. Τον εαυτό σου πρέπει να αγαπήσεις πρώτα και να τον αποδεχτείς 100% αν θες να μάθεις ν' αγαπάς! Κι αφού περάσεις με επιτυχία αυτό το μάθημα θα πας και στα επόμενα... Έτσι όμως θα μάθεις ν' αγαπάς αληθινά, βλέποντας με τα μάτια της καρδιάς σου.

Θα καταφέρεις ν' αγαπήσεις ακόμα και τον πιο “ιδιαίτερο συναισθηματικά” άνθρωπο. Ναι θα τον αγαπήσεις με όλα τα ελαττώματα του, ακόμα κι αν εκείνος δεν αγαπάει τον ίδιο του τον εαυτό. Θα προσπαθήσεις εσύ να τον μάθεις να τον αγαπήσει. Και ναι θα πληγωθείς απ' αυτόν τον άνθρωπο! Γιατί σ' αυτή την αγάπη ενώ φαινομενικά έπαιξες το ρόλο του δάσκαλου ήσουν κι εσύ μαθητής!

Γιατί εσύ πήρες και πέρασες το επόμενο μάθημα σου, να αγαπάς αληθινά, αλλά και να φεύγεις απ' ότι δε σου αξίζει! Έμαθες να διεκδικείς τα θέλω σου και πας στην επόμενη αγάπη.. Αυτή που θα σε μάθει ότι “αγάπη” δε σημαίνει θέλω και διεκδικώ και είμαι μαζί σου γιατί σ' έχω ανάγκη, σ' αγαπάω αλλά περιμένω ως αντάλλαγμα τη δική σου αγάπη.. Γιατί κι αυτή η αγάπη έχει το τέλος της, γιατί η αγάπη δεν είναι έτσι καταναγκαστική!

Κι εδώ είναι που αρχίζεις να μαθαίνεις ποια είναι η πραγματική αγάπη. Αγαπάμε λένε όχι για να μας αγαπήσουν αλλά γιατί έτσι νιώθουμε! Κι όπως μόνο αγάπη νιώθεις πια για τον εαυτό σου, τους γύρω σου και τη μοιράζεις απλόχερα, μια τέτοια αγάπη μόνο μπορείς να βρεις, γενναιόδωρη! Μια αγάπη ελεύθερη και ξεκάθαρη. Μια αγάπη από επιλογή. Μια αγάπη που δε σ' έχει ανάγκη, αλλά σ' επιλέγει γι' αυτό που είσαι! Που διατηρείς την προσωπικότητα σου μέσα σ' αυτήν κι είστε κι οι δυο ελεύθεροι, αλλά αγαπιέστε πραγματικά. Όχι από ανάγκη, από επιλογή! Γιατί μια χαρά είστε και μόνοι σας, μια χαρά τα έχετε βρει με τον εαυτό σας.. Αλλά αυτή είναι η πραγματική αγάπη. Αυτή που δε σ' έχει ανάγκη αλλά σ' επιλέγει κάθε μέρα απ' την αρχή!


Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα!

Follow me

You Might Also Like

1 σχόλια

  1. Αγαπάμε γιατί έτσι νιώθουμε!
    Ακριβώς.
    :)

    beautyproject-elinachris.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Popular Posts