Σεζόν, μόδα ή μάστιγα της εποχής;



Πρώτη Μαΐου σήμερα, διπλή γιορτή! Η ημέρα της γιορτής των λουλουδιών και της άνοιξης και εργατική Πρωτομαγιά. Σιγά σιγά οδεύουμε προς το καλοκαιράκι! Όλα σιγά σιγά ανοίγουν.. το κλίμα, η διάθεση, οι δουλειές.. Στο τελευταίο θα σταθώ, στις δουλειές, καθώς είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους μας! Η ανεργία στη χώρα μας έχει χτυπήσει κόκκινο. Όλοι οι νέοι και μη περιμένουν αυτή την εποχή πως και πως για να βγάλουν χρήματα, επιλέγοντας να φύγουν σε κάποιο νησί ή τουριστικό μέρος της χώρας μας όπου θα είναι πιο εύκολο να βρουν δουλειά.

Τα λεφτά είναι καλά, οι ώρες πολλές, ο προσωπικός χρόνος λίγος, καθιστώντας μας ρομποτάκια καλά προγραμματισμένα που ακολουθούν την ίδια καθημερινότητα για 6 μήνες αν είμαστε τυχεροί.. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα γιατί είναι μια εμπειρία που έχω ζήσει! Δεν το πολύ σκέφτηκα αρχικά.. κάπως προέκυψε! Ήταν μια ευκαιρία να ξεφύγω απ' την καθημερινότητα γνωρίζοντας ένα άλλο μέρος και ανθρώπους.

Πολλοί το επιλέγουν, ως εύκολη λύση; “Δουλεύω 6 μήνες και τους υπόλοιπους είμαι αραχτός παίρνοντας τα χρήματα απ' το ταμείο, αν είμαι τυχερός.. Αλλά έχω κάνει και την καβάτζα μου αφού δούλευα σαν το σκυλί το μισό χρόνο! Αλλά δε με νοιάζει “ζωάρα”, κάνω και τις διακοπές μου. Γιατί τόσο με “κοστολογώ”, γιατί έτσι με ανάγκασαν να σκέφτομαι, ότι δεν αξίζω και πρέπει να λέω και ευχαριστώ που δεν με αντιμετωπίζουν σαν άνθρωπο αλλά σαν αναλώσιμο προϊόν, αφού αν δεν δεχτώ εγώ θα βρουν αμέσως 10 άλλους που παρακαλάνε για λίγα ευρώ.” Αυτή είναι η αντίληψη που επικρατεί.

Και αναρωτιέμαι εγώ, σπούδαζες για να καταλήξεις “σερβιτόρος στη Μύκονο”; Τυχαίο παράδειγμα. Αυτά τα όνειρα είχες για τον εαυτό σου; Αυτό ήθελες να κάνεις; Αυτό πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις; Καταλήγω στο ότι μας έκλεψαν τα όνειρα μας! Μας έκαναν να φοβόμαστε να ονειρευτούμε! Να θεωρούμε αδύνατο να πετύχουμε ένα παιδικό όνειρο. Γιατί τα όνειρα δε βγαίνουν αληθινά;! Γιατί αυτή είναι η κατάσταση στην χώρα μας;! Μα γιατί να δεχτείς μια κατάσταση που δεν εξυπηρετεί κανέναν; Γιατί να δεχτείς όρους που προσβάλουν την αξία σου σαν άνθρωπο..; Και στην τελική τόση αξία σου δίνεις; Μ' αυτή τη σκέψη θα σε αφήσω αν είσαι ένας απ' αυτούς που σκέφτονται φέτος να πάνε κάπου για σεζόν..

Το θέμα είναι όταν αποφασίσεις να δουλεύεις σεζόν, ότι μοιράζεις τη ζωή σου σε δύο μέρη, 6 μήνες εδώ 6 εκεί. Ειδικά αν είσαι μόνος αφήνεις τη ζωή σου πίσω, ακόμα κι αν το κάνεις από ανάγκη.. Αλλά ήρθε ο καιρός να βάλεις προτεραιότητες, να σκεφτείς πως και τι θες απ' τη ζωή σου.. και να ξεκινήσεις να τη χτίζεις σιγά σιγά, κάνοντας ένα βήμα τη φορά. Nα φεύγεις συνέχεια και να περιπλανιέσαι δεν είναι η λύση! Εκτός κι αν είσαι μικρός ακόμα σε ηλικία και σε “παίρνει”. Τότε ναι, ζήσ' το! Είναι “ευκαιρία” να γνωρίζεις καινούρια μέρη. Αλλά ακόμα κι έτσι να 'ναι, αν είσαι μικρός, τότε είναι που έχεις όλο το χρόνο και την δυνατότητα, κάνοντας τα σωστά βήματα απ' την αρχή, να έχεις μια ζωή που σ' αρέσει και να τα 'χεις καταφέρει. Πριν πατήσεις τα 30 και συνειδητοποιήσεις πως σπατάλησες τόσα χρόνια, ενώ θα μπορούσες να 'χες καταφέρει ένα σωρό σπουδαία πράγματα μέχρι τώρα και να 'σαι πια σε θέση, σε αυτή την ηλικία, να ζεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις!

Καλό μήνα!




Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας σε Instagram και Twitter για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις!

SPREAD THE LOVE

2 σχόλια :

  1. Καλό μήνα ! Πόσο δίκιο σε όλα. Δυστυχώς όλα τα νέα παιδιά μέσα σ αυτά και πολλοί φίλοι μου καταφεύγουν σ'αυτη την "εύκολη" λύση :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα στην χώρα μας.. Πιστεύω έχει έρθει ο καιρός ν' αλλάξει! Έχω βαρεθεί ν' ακούω από φίλους και γνωστούς ότι θα πάνε να δουλέψουν για σεζόν! Καλό μήνα και σ' εσένα και ευχαριστώ για το σχόλιο! :)

      Διαγραφή

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes