Αγάρ- αγάρ | Η φυτική ζελατίνη με απίστευτες ιδιότητες για την υγεία και την ομορφιά



Γεια σας! Όπως έψαχνα που λέτε φυτική ζελατίνη για μια συνταγή ομορφιάς, που θα μοιραστώ μαζί σας σε επόμενο ποστ, ανακάλυψα τις ευεργετικές της ιδιότητες και τις οποίες θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας.

Για όσους δε το ξέρετε η ζελατίνη είναι ζωικής προέλευσης και δημιουργείται από το δέρμα των χοίρων ύστερα από ειδική επεξεργασία. Γνώριζα τη χρήση της στην ζαχαροπλαστική και τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει για την υγεία μας (γι' αυτό το λόγο δίνουν και στα νοσοκομεία ζελέ στους αρρώστους). Πέρα όμως από αυτά έχει και καλλυντικές χρήσεις τις οποίες δεν μπορείς να εκμεταλλευθείς αν είσαι vegetarian. Έτσι λοιπόν τυχαία μια μέρα διάβασα ότι υπάρχει και φυτική ζελατίνη γεγονός που με χαροποίησε ιδιαίτερα! Και ήρθε λοιπόν η στιγμή να χρειαστώ φυτική ζελατίνη και να πρέπει να την ψάξω..

Με μια αναζήτηση ανακάλυψα πως η φυτική ζελατίνη ή αλλιώς αγάρ- αγάρ όπως ονομάζεται (το είχα ξανακούσει σαν ονομασία σε κάποια εκπομπή μαγειρικής ίσως, αλλά δεν ήξερα τι είναι) προέρχεται από ένα φύκι την κόκκινη άλγη της Νοτιοανατολικής Ασίας. Αποτελείται κατά 80% από φυτικές ίνες και περιέχει διάφορα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Είναι καλή πηγή ασβεστίου και σιδήρου και δεν περιέχει ζάχαρη, λίπος και υδατάνθρακες οπότε κατά συνέπεια δεν έχει και θερμίδες. Είναι άοσμο και έχει πολλές χρήσεις στην μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, κυρίως ως πηκτικό μέσο.

Οφέλη για την υγεία
• Απορροφά την γλυκόζη απ' το στομάχι και αναστέλλει το σώμα απ΄τη διατήρηση και την αποθήκευση λίπους.
• Απορροφά το νερό βοηθώντας τις κενώσεις.
• Απορροφά την χολή με αποτέλεσμα το σώμα να αναγκάζεται να διαλύσει περισσότερη χοληστερίνη.
• Επειδή απορροφά το νερό στο στομάχι και τριπλασιάζει τον όγκο του, δίνει την αίσθηση του κορεσμού με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα σε διατροφές χαμηλών θερμίδων, με σκοπό την απώλεια βάρους.
• Περιορίζει τις φλεγμονές και ηρεμεί το στομάχι.

Χρήση
Το χρησιμοποιείται κανονικά σαν την ζελατίνη αντικαθιστώντας τις αναλογίες της εκάστοτε συνταγής με αγάρ αγάρ, αφού πρώτα το έχετε διαλύσει σε νερό ή γάλα ή χυμό.


Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα La creme στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις! Και όπως πάντα μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας κατασκευή ή άρθρο γράφοντας ένα guest post! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Follow

SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes