DIY Abstract Art



Γεια σας! Μετά από αρκετό καιρό σήμερα επέστρεψα με νέο DIY!! Ξεκινάω να κάνω μικρο αλλαγές στη διακόσμηση, οπότε αυτό είναι το πρώτο μέρος μιας σειράς αρκετών DIY που θα ακολουθήσουν, όσο αφορά τη διακόσμηση, και θα σας “πάρω μαζί μου” σε αυτή τη διαδρομή. Γενικά θέλω να κινηθώ σε άσπρους και μαύρους τόνους με μικρές πινελιές χάλκινου και το σημερινό DIY τα συνδυάζει όλα!

Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να βγάλω τον Πικάσο από μέσα μου και θα σας δείξω πως μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας έργο αφηρημένης τέχνης! Γενικά είναι ένας εύκολος τρόπος αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, φτιάχνοντας μόνοι σας τους δικούς σας πίνακες, αφού η αφηρημένη τέχνη δεν χρειάζεται και μεγάλη επιδεξιότητα για να καταφέρεις να βγάλεις ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα. Οπότε πάμε να ξεκινήσουμε!


Θα χρειαστείτε:
καμβά
πινέλα ζωγραφικής
τέμπερες ή ακρυλικά χρώματα
δίχτυ (προαιρετικά)
σφουγγαράκι (προαιρετικά)


*Σχεδόν όλα τα υλικά τα προμηθεύτηκα από τα Jumbo. Θα βρείτε αρκετή ποικιλία σε μικρού μεγέθους καμβάδες αν όμως χρειάζεστε μεγαλύτερο μέγεθος μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα ζωγραφικής και ειδών χόμπι. 


Για την αναλυτική διαδικασία μπορείτε να παρακολουθήσετε το ακόλουθο βίντεο.



Αρχικά περνάμε ένα χέρι νερό σε όλο τον καμβά και στη συνέχεια τον περνάμε ένα χέρι άσπρο χρώμα. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουμε να γλιστράνε καλύτερα τα χρώματα, να δουλεύονται και να μπορούμε να τα δέσουμε στη συνέχεια. Εγώ προσπάθησα να δημιουργήσω ένα ombre εφέ με μικρές διασταυρωμένες πινελιές που σβήνουν και φαίνονται ελαφρά. Οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν το ήθελα τέλειο. Αφού τελειώσουμε αφήνουμε να στεγνώσει και μετά παίρνουμε ένα δίχτυ και το τοποθετούμε στον καμβά. Έπειτα με ένα σφουγγαράκι ταμπονάρουμε με ελαφρές κινήσεις χάλκινο χρώμα σε διάφορα σημεία προσπαθώντας να σβήνει στις άκρες.




Αυτή ήταν η πρώτη μου απόπειρα ζωγραφικής σε καμβά και ομολογώ πως δεν ήταν και τόσο εύκολη η διαδικασία, για το αποτέλεσμα που ήθελα να βγάλω, όπως φάνταζε στο μυαλό μου.. Και αρχικά αν μια συμβουλή έχω να σας δώσω, που μου είχαν δώσει και μένα κάποτε όσο αφορά την ζωγραφική, είναι ότι πρώτα πρέπει να γίνει άσχημο πριν γίνει όμορφο, οπότε μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε και να ανακατέψετε τα χρώματα και να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, αφού πρώτα έχετε αφήσει τον καμβά να στεγνώσει.




Αυτό ήταν το #DIYFriday αυτής της εβδομάδας και ελπίζω να σας άρεσε! Βγήκε λίγο διαφορετικό απ' ότι είχα στο μυαλό μου αλλά με την αφηρημένη τέχνη ποτέ δε ξέρεις! Πάμε για τα επόμενα!



Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα La creme στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις! Και όπως πάντα μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας κατασκευή ή άρθρο γράφοντας ένα guest post! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Follow
SPREAD THE LOVE

4 σχόλια :

  1. Πολύ όμορφο αποτέλεσμα ombre! Η δε χάλκινη λεπτομέρεια το απογείωσε!!!!

    www.artdecorationcrafting.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ααα μιλάμε για έργο όχι αστεία! Είχες μεγάλη έμπνευση! Τόσο απλό και τόσο τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!! Εντάξει για πρώτη προσπάθεια καλό είναι.. Χαχα

      Διαγραφή

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes