Δεύτερη χρονιά χορτοφάγος και σαν χθες θυμάμαι για πόσο καιρό έψαχνα μια γιορτινή συνταγή, για να αισθανθώ κι εγώ ότι γιορτάζω τις μέρες των Χριστουγέννων.. Ήθελα να φάω κι εγώ κάτι ιδιαίτερο αυτές τις μέρες και να ξεφύγω απ' τα συνηθισμένα που έτρωγα καθημερινά. Όπως και να το κάνουμε τόσα χρόνια παραδόσεων στο γιορτινό τραπέζι, σε κάνουν εύκολα να αισθανθείς εκτός κλίματος, ειδικά αν είναι οι πρώτες σου γιορτές σαν χορτοφάγος και πόσο μάλλον όταν είσαι ο μοναδικός μέσα σε μια οικογένεια. Γι' αυτό λοιπόν σήμερα συγκέντρωσα μερικές ξεχωριστές συνταγές για χορτοφάγους που ακόμα και οι κρεοφάγοι θα ζήλευαν!
Κάστανα
στιφάδο
Food
for Thought
Βρες
τη συνταγή εδώ
Ψητό
κουνουπίδι
Jamie
Oliver
Βρες
τη συνταγή εδώ
Mix
μανιταριών
Jamie
Oliver
Βρες
τη συνταγή εδώ
Κολοκύθα
γεμιστή
Jamie
Oliver
Βρες
τη συνταγή εδώ
Vegan μακαρόνια Mac 'n' Cheese
Minimalist
Baker
Βρες
τη συνταγή εδώ
Γεμιστά
μακαρόνια με μελιτζάνα
Minimalist
Baker
Βρες
τη συνταγή εδώ
Μελομακάρονα
χωρίς αλεύρι
2
Broke Vegans
Βρες
τη συνταγή εδώ
Vegan
βασιλόπιτα
The
Veggie Sisters
Βρες
τη συνταγή εδώ
Η
δική μου επιλογή για πέρυσι ήταν τα
κάστανα στιφάδο! Πραγματικά τα λάτρεψα!
Δε πίστευα πόσο νόστιμο και γιορτινό
πιάτο ήταν και απ' την στιγμή που μου
άρεσε τόσο πολύ θα την ξαναφτιάξω φέτος.
Μια καινούρια παράδοση γεννιέται! Και
μιας που μίλησα για παραδόσεις μια
παράδοση χρόνων είναι για μένα η “γέμιση”
ή αλλιώς ένα γιορτινό ριζότο, μπορείτε
να το πείτε όπως θέλετε... Η “γέμιση” αποτελεί ανάμνηση
των παιδικών μου χρόνων, δεν υπήρξαν
ποτέ γιορτές Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς
που να μην υπήρχε στο γιορτινό τραπέζι.
Έτσι λοιπόν πέρυσι, την πρώτη μου χρονιά
ως χορτοφάγος, επέλεξα να την μαγειρέψω
ξεχωριστά χωρίς να πρόκειται να την
χρησιμοποιήσω για να γεμίσω κάποιο
πουλερικό όπως συνηθίζεται.
Vegan
“Γέμιση”
Υλικά
500
γρ. ρύζι
1
μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10-15
κάστανα κομμένα στα 4
1/2
φλυτζ. κουκουνάρι
1/2
φλυτζ. σταφίδες
1-2
μήλα κομμένα σε καρέ
1
φλυτζ. μανιτάρια
1/2
φλυτζ. κρασί
άνηθο
αλάτι
πιπέρι
λάδι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε
λάδι σε ένα τηγάνι και αφού κάψει
προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε,
στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και
το αφήνουμε να σοταριστεί για μερικά
λεπτά ακόμη. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα
υλικά μας στο τηγάνι και στο τέλος
σβήνουμε με κρασί. Τέλος ρίχνουμε νερό
μέχρι να το σκεπάσει και ξανά προσθέτουμε
αν χρειαστεί μέχρι να γίνει το ρύζι.
Εναλλακτικά τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί
μόλις εξατμιστεί το κρασί, σκεπάζουμε
με νερό και το τελειώνουμε στον φούρνο.
Ελπίζω
να βρήκατε χρήσιμο το σημερινό post
και να βοήθησα έστω και έναν να βρει
τι να μαγειρέψει φέτος στις γιορτές!
Γιατί μπορεί να έχουμε κάνει μια συνειδητή
αλλαγή στην διατροφή μας, αλλά αυτό δε
σημαίνει ότι πρέπει να στερηθούμε το γιορτινό κλίμα των ημερών.
Καλές
γιορτές!
Αν
σας άρεσε το σημερινό post
κάντε share και ακολουθήστε
τη σελίδα La
creme στα social
media για να μη χάνετε όλες τις νέες
ενημερώσεις! Και όπως πάντα
μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας
κατασκευή ή άρθρο γράφοντας ένα guest
post! Περισσότερες
πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
Follow
Αχ τι τραβάμε και εμείς οι χορτοφάγοι.....χαχαχαχαχαχ!!! Αστειέυομαι βέβαια!!! Πολύ ωραίο το άρθρο σου, φαίνονται υπέροχα όλα και σίγουρα θα είναι!!! Καλά Χριστούγεννα Ρία μου!!! Καλές γιορτές!!! Φιλάκια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Κατερίνα, χαίρομαι που σ' άρεσε!! Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές εύχομαι και σε σένα!! :)
Διαγραφή