Vegetarian Holiday Recipes



Δεύτερη χρονιά χορτοφάγος και σαν χθες θυμάμαι για πόσο καιρό έψαχνα μια γιορτινή συνταγή, για να αισθανθώ κι εγώ ότι γιορτάζω τις μέρες των Χριστουγέννων.. Ήθελα να φάω κι εγώ κάτι ιδιαίτερο αυτές τις μέρες και να ξεφύγω απ' τα συνηθισμένα που έτρωγα καθημερινά. Όπως και να το κάνουμε τόσα χρόνια παραδόσεων στο γιορτινό τραπέζι, σε κάνουν εύκολα να αισθανθείς εκτός κλίματος, ειδικά αν είναι οι πρώτες σου γιορτές σαν χορτοφάγος και πόσο μάλλον όταν είσαι ο μοναδικός μέσα σε μια οικογένεια. Γι' αυτό λοιπόν σήμερα συγκέντρωσα μερικές ξεχωριστές συνταγές για χορτοφάγους που ακόμα και οι κρεοφάγοι θα ζήλευαν!

Κάστανα στιφάδο 

Food for Thought

Βρες τη συνταγή εδώ


Ψητό κουνουπίδι

Jamie Oliver

Βρες τη συνταγή εδώ


Mix μανιταριών

Jamie Oliver

Βρες τη συνταγή εδώ


Κολοκύθα γεμιστή

Jamie Oliver

Βρες τη συνταγή εδώ


Vegan μακαρόνια Mac 'n' Cheese

Minimalist Baker

Βρες τη συνταγή εδώ



Γεμιστά μακαρόνια με μελιτζάνα

Minimalist Baker

Βρες τη συνταγή εδώ


Μελομακάρονα χωρίς αλεύρι

2 Broke Vegans

Βρες τη συνταγή εδώ


Vegan βασιλόπιτα

The Veggie Sisters

Βρες τη συνταγή εδώ



Η δική μου επιλογή για πέρυσι ήταν τα κάστανα στιφάδο! Πραγματικά τα λάτρεψα! Δε πίστευα πόσο νόστιμο και γιορτινό πιάτο ήταν και απ' την στιγμή που μου άρεσε τόσο πολύ θα την ξαναφτιάξω φέτος. Μια καινούρια παράδοση γεννιέται! Και μιας που μίλησα για παραδόσεις μια παράδοση χρόνων είναι για μένα η “γέμιση” ή αλλιώς ένα γιορτινό ριζότο, μπορείτε να το πείτε όπως θέλετε... Η “γέμιση” αποτελεί ανάμνηση των παιδικών μου χρόνων, δεν υπήρξαν ποτέ γιορτές Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς που να μην υπήρχε στο γιορτινό τραπέζι. Έτσι λοιπόν πέρυσι, την πρώτη μου χρονιά ως χορτοφάγος, επέλεξα να την μαγειρέψω ξεχωριστά χωρίς να πρόκειται να την χρησιμοποιήσω για να γεμίσω κάποιο πουλερικό όπως συνηθίζεται. 


Vegan “Γέμιση”

Υλικά
500 γρ. ρύζι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10-15 κάστανα κομμένα στα 4
1/2 φλυτζ. κουκουνάρι
1/2 φλυτζ. σταφίδες
1-2 μήλα κομμένα σε καρέ
1 φλυτζ. μανιτάρια
1/2 φλυτζ. κρασί
άνηθο
αλάτι
πιπέρι
λάδι


Εκτέλεση
Ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και αφού κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να σοταριστεί για μερικά λεπτά ακόμη. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας στο τηγάνι και στο τέλος σβήνουμε με κρασί. Τέλος ρίχνουμε νερό μέχρι να το σκεπάσει και ξανά προσθέτουμε αν χρειαστεί μέχρι να γίνει το ρύζι. Εναλλακτικά τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί μόλις εξατμιστεί το κρασί, σκεπάζουμε με νερό και το τελειώνουμε στον φούρνο.


Ελπίζω να βρήκατε χρήσιμο το σημερινό post και να βοήθησα έστω και έναν να βρει τι να μαγειρέψει φέτος στις γιορτές! Γιατί μπορεί να έχουμε κάνει μια συνειδητή αλλαγή στην διατροφή μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να στερηθούμε το γιορτινό κλίμα των ημερών. 

Καλές γιορτές! 



Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα La creme στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις! Και όπως πάντα μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας κατασκευή ή άρθρο γράφοντας ένα guest post! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Follow

SPREAD THE LOVE

2 σχόλια :

  1. Αχ τι τραβάμε και εμείς οι χορτοφάγοι.....χαχαχαχαχαχ!!! Αστειέυομαι βέβαια!!! Πολύ ωραίο το άρθρο σου, φαίνονται υπέροχα όλα και σίγουρα θα είναι!!! Καλά Χριστούγεννα Ρία μου!!! Καλές γιορτές!!! Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Κατερίνα, χαίρομαι που σ' άρεσε!! Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές εύχομαι και σε σένα!! :)

      Διαγραφή

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes