Πως να φτιάξεις φυστικοβούτυρο

Πως να φτιάξεις φυστικοβούτυρο

Όπως καταλάβατε θα σας δώσω μια συνταγή για φυστικοβούτυρο που είναι τόσο απλή, εύκολη και νόστιμη παράλληλα! Εδώ στην Ελλάδα δε το χρησιμοποιούμε πολύ στη διατροφή μας σε σχέση με την Αμερική και την Αγγλία, που χρησιμοποιείται συνήθως ως άλειμμα στο ψωμί και σε γλυκά. Αλλά είναι τόσο υγιεινό και με μεγάλη διατροφική αξία καθώς είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, των καλών λιπαρών οξέων, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, αλλά και σε ενέργεια και φυτικές ίνες. Όποιος κάνει υγιεινή διατροφή καλό θα ήταν να το προσθέσει στη καθημερινότητα του, αφού μπορεί να συνδυαστεί με διάφορα υλικά για ένα νόστιμο απολαυστικό και χορταστικό αποτέλεσμα με 188 θερμίδες ανά 30gr. (περίπου 2 κ. σούπας).


Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε...

Υλικά:
1 φλυτζ. φυστίκια αράπικα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
2 κουτ. σ. λάδι (κατά προτίμηση κάποιο που να μην έχει έντονη μυρωδιά όπως αραβοσιτέλαιο)

Εκτέλεση:
Προσθέτουμε τα φυστίκια στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το λάδι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και το φυστικοβούτυρο μας είναι έτοιμο!


Λίγα μυστικά ακόμα...

Τα φυστίκια που θα επιλέξετε πρέπει να είναι ψημένα και ανάλατα. Στη περίπτωση που έχετε άψητα φυστίκια τα ψήνετε για 10-15 λεπτά στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλατισμένα φυστίκια (όπως εγώ) και σ' αυτή τη περίπτωση απλά αφαιρείτε το αλάτι και προσθέτετε ζάχαρη ανάλογα με τα γούστα σας. Γενικά μπορείτε να προσαρμόσετε το αλάτι με τη ζάχαρη με βάση αν θέλετε πιο γλυκό ή αλμυρό αποτέλεσμα! Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε “βούτυρο” από ότι ξηρό καρπό θέλετε! Και για τους λάτρεις της σοκολάτας μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα μερικές σταγόνες σοκολάτας!


Αφού πλέον έχετε έτοιμο φυστικοβούτυρο από τα χεράκια σας, μπορείτε να το καταναλώσετε απλώς αλείφοντας το πάνω σε ψωμί, ή συνδυάζοντάς το με μαρμελάδα ή ακόμα ψιλοκόβοντας κομμάτια μπανάνας από πάνω.


Καλά μαγειρέματα! Εσείς ποιο γευστικό συνδυασμό θα δοκιμάσετε;



Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας σε Instagram και Twitter για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις!

SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes