Το μυστικό για υγιή μαλλιά

Το μυστικό για υγιή μαλλιά

Όλοι μας έχουμε μια συγκεκριμένη ρουτίνα για τη περιποίηση των μαλλιών μας, που συνήθως έχουμε υιοθετήσει από μικρή ηλικία. Αυτές οι συνήθειες φροντίδας των μαλλιών μας, καλές ή κακές, δεν αλλάζουν εύκολα ειδικά όταν γίνονται ασυναίσθητα για πολλά χρόνια. Γιατί κανείς δε σκέφτεται “Τώρα αυτό το κάνω σωστά; Έτσι πρέπει να λούζομαι;”, όπως δε σκέφτεσαι αν κάνεις σωστά και το τρόπο που βουρτσίζεις τα δόντια σου. Αλλά αν αυτός ο τρόπος που έχεις υιοθετήσει κάνει κακό στην ποιότητα και υγεία των μαλλιών σου και της επιδερμίδας του κεφαλιού σου γενικότερα, είναι ένα τίμημα που δέχεσαι να το πληρώσεις?

Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν μακρυά, πλούσια, υγιή μαλλιά και συνήθως παραπονιούνται ότι δεν μακραίνουν γρήγορα. Αλλά τι κάνεις για να κρατήσεις τα μαλλιά σου υγιή και να τα βοηθήσεις να μεγαλώσουν σωστά και να μακρύνουν; Ας αρχίσουμε από τα βασικά, καθώς τα πάντα ξεκινάνε από ένα σωστό λούσιμο! Αλλά τι σημαίνει σωστό λούσιμο; Τι κάνει ένα λούσιμο σωστό και κάποιο άλλο λάθος; Όλα παίζουν ρόλο! Η παραμικρή λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά κ μια μικρή λάθος συνήθεια μπορεί να κοστίσει στην υγεία και την όψη των μαλλιών σου! Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι η σωστή διαδικασία λουσίματος η οποία ακολουθείται και στα κομμωτήρια.


Διαδικασία λουσίματος

Το σωστό λούσιμο λοιπόν ξεκινάει απ' τη καλή διαβροχή των μαλλιών. Αρχικά βρέχουμε όλα μας τα μαλλιά καλά να φτάσει το νερό μέχρι τις ρίζες και στη συνέχεια βάζουμε το σαμπουάν. Η ποσότητα του σαμπουάν παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών μας, όπως επίσης και το είδος γιατί δεν είναι όλα τα μαλλιά ίδια και έχουν διαφορετικές ανάγκες. Η ποσότητα του σαμπουάν πρέπει να 'ναι τόση όσο το μέγεθος 2-3 φουντουκιών αναλόγως την ποσότητα των μαλλιών.Βάζουμε το σαμπουάν στην παλάμη μας και το αναμειγνύουμε ανάμεσα στα χέρια μας πριν το τοποθετήσουμε στα μαλλιά μας. Στη συνέχεια βάζουμε ένα μέρος του στη κορυφή του κεφαλιού μας, στο μπροστινό μέρος, στα πλαϊνά και τέλος στην περιοχή του αυχένα. Αφού έχουμε τοποθετήσει σαμπουάν παντού προσθέτουμε λίγο νερό και αφροποιούμε κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ με τις ψίχες των δαχτύλων μας, ΟΧΙ με τα νυχια, με σκοπό να τρίψουμε το κεφάλι μας σε κάθε σημείο.

Το πρώτο χέρι σαμπουάν είναι καθαριστικό! Μη σας απασχολεί αν δεν κάνει σαπουνάδα αυτό κάνει έτσι κι αλλιώς τη δουλειά του. Έπειτα ξεβγάζουμε και σ' αυτό το χέρι δεν είναι ανάγκη να ξεβγάλουμε και να καθαρίσουμε τελείως το σαμπουάν από πάνω, έτσι βοηθάμε το επόμενο χέρι να “πιάσει” καλύτερα!

Αφού έχουμε τελειώσει με το ξέβγαλμα επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, αλλά στο δεύτερο χέρι είναι σημαντικό να φύγει καλά όση ποσότητα σαμπουάν υπάρχει πάνω στο κεφάλι μας! Ξεβγάζουμε και τρίβουμε τις ρίζες, κάνοντας μαλακές κινήσεις με το χέρι μας, για να βοηθήσουμε να φύγει το σαμπουάν από το δέρμα μας. Ανάλογα με το πόσα μαλλιά έχουμε και πόσο συχνά λουζόμαστε ίσως χρειαστεί να κάνουμε και τρίτο χέρι.

Ένας σύνηθες παράγοντας δημιουργίας ξηροδερμίας, λιπαρότητας, φαγούρας η ακόμα και πυτυρίδας είναι ότι δεν έχει ακολουθηθεί σωστά η διαδικασία του ξεβγάλματος!

Τέλος είναι η ώρα του κοντίσιονερ και καλό θα ήταν να μην παραλείπεται (εκτός κ αν έχεις κοντά μαλλιά). Σημαντικό ρόλο παίζει η ποσότητα του κοντίσιονερ καθώς δε πρέπει να ξεπερνάει το μέγεθος 2 φουντουκιών. Το κοντίσιονερ μπαίνει πάντα στις άκρες των μαλλιών και ΠΟΤΕ στις ρίζες! Εδώ παρουσιάζεται ένα λάθος που επίσης γίνεται συχνά. Άκρη είναι κάθε σημείο που δεν ακουμπάει στη ρίζα, εμείς συνηθίζουμε να θεωρούμε λανθασμένα άκρη το κομμάτι που πιάνουμε το οποίο περισσεύει κάτω απ' το ύψος του αυχένα. Απλώνουμε λοιπόν ανάμεσα στα δάχτυλα μας το κοντίσιονερ και το τοποθετούμε απαλά στις άκρες των μαλλιών μας να πάει παντού. Ξεβγάζουμε με τον ίδιο τρόπο που περιγράψαμε στο δεύτερο βήμα κ είμαστε έτοιμες!

Αφού λοιπόν έχουμε τελειώσει με το λούσιμο μας στραγγίζουμε τα μαλλιά μας να φύγουν τα πολλά νερά με τα χέρια μας. Δε τα στρίβουμε, ούτε τα στίβουμε σαν να 'ναι βιτέξ. Φερθείτε τους με αγάπη! Έπειτα παίρνουμε μια πετσέτα και τα ταμπονάρουμε ελαφρά για να προχωρήσουμε στο στέγνωμα.
 
Το προσέξατε; Δεν είπα τίποτα για χτένισμα! Ναι καλά ακούσατε! Καλό θα ήταν, βασικά όχι μόνο καλό, απαραίτητο θα ήταν να αποφεύγετε το χτένισμα-βούρτσισμα σε βρεγμένα μαλλιά γιατί αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να σπάνε! Στεγνώστε τα πρώτα και μετά χτενίστε τα. Και εδώ δημιουργείται ένα άλλο θέμα το σωστό στέγνωμα, αλλά γι' αυτό θα μιλήσουμε σε επόμενο post.

Ελπίζω να σας βοήθησε αυτό το post! Εσείς πως περιποιείστε τα μαλλιά σας;



Το μυστικό για υγιή μαλλιά



Διαβάστε επίσης:





Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας σε Instagram και Twitter για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις!

SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes