Η μελαγχολία των Χριστουγέννων



 Αυτές τις μέρες πλησιάζοντας προς τα Χριστούγεννα, όλοι οι δρόμοι και τα σπίτια είναι στολισμένα. Υπάρχουν παντού φωτάκια που και μόνο που τα βλέπεις σου φτιάχνουν τη διάθεση, στο σπίτι υπάρχουν γλυκά. Όλος ο κόσμος επηρεασμένος απ' αυτό το γιορτινό κλίμα, έχει πιο χαρούμενη διάθεση, ανταλλάσσει ευχές και αδημονεί για το μικρό “ρεπό” απ' τη δουλειά του και τα καθήκοντα του, για να περάσει χρόνο με την οικογένεια του και τα αγαπημένα του πρόσωπα αυτές τις άγιες μέρες.

 Τέτοιο κλίμα συνήθως επικρατεί στους περισσότερους, αλλά υπάρχουν και εκείνοι οι άνθρωποι που τους πιάνει μια μικρή μελαγχολία στις γιορτές. Θέλετε γιατί βρίσκονται μακρυά απ' τους αγαπημένους τους, γιατί συνειδητοποιούν ότι πέρασε άλλος ένας χρόνος και τα πράγματα δεν τους ήρθαν όπως ήθελαν, γιατί δεν μπορούν να αγοράσουν και να ξοδέψουν όσα θα ήθελαν, γιατί δε πήραν την αύξηση που περίμεναν, γιατί δε θα καταφέρουν να πάνε τις διακοπές που προγραμμάτιζαν; και ένα σωρό άλλοι υποθετικοί λόγοι.. Το θέμα όμως είναι ότι κάνουν έναν απολογισμό της ζωής τους αυτές τις μέρες, γεγονός που τους στεναχωρεί ειδικά αν ο χρόνος τους έχει βρει κάτω υπό όχι και τόσο ικανοποιητικές συνθήκες.

 Αλλά έτσι είναι η ζωή κάνουμε σχέδια που δε ξέρουμε αν θα πραγματοποιηθούν ή που θα μας βγάλουν, πάντα όμως πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο και να μην απογοητευόμαστε. Πρέπει να βλέπουμε θετικά την κάθε εξέλιξη και να αντιμετωπίζουμε το κάθε γεγονός σαν μια ευκαιρία να μάθουμε μέσα απ' αυτό και να γίνουμε καλύτεροι.

 Αυτό που εγώ έχω να πω είναι ότι δεν πρέπει να στεναχωριόμαστε για κανένα λόγο! Αλλά αυτές τις μέρες αντί να δίνουμε σημασία στα πράγματα που δεν έχουμε ας επικεντρωθούμε στα πράγματα που έχουμε! Όλοι έχουμε πράγματα για τα οποία είμαστε ευγνώμονες μέσα στη ζωή μας. Πράγματα τα οποία θεωρούμε δεδομένα αλλά πάντα είναι τα πιο σημαντικά! Γι' αυτό δε πρέπει να ξεχνάμε πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε την υγεία μας, ένα σπίτι για να μείνουμε και έχουμε γύρω μας ανθρώπους που μας αγαπούν!

 Οπότε δεν πειράζει που δε θα πάρεις το φόρεμα που είδες και σου άρεσε στη βιτρίνα. Δε πειράζει που φέτος δε μπορείς να περάσεις τις γιορτές μαζί με τους δικούς σου, τουλάχιστον ξέρεις ότι είναι καλά και σε αγαπούν ακόμα κι αν είναι μακρυά σου. Δε πειράζει που δε θα πας διακοπές στα χιόνια. Δε πειράζει που ο χρόνος δε σε βρήκε όπως ήθελες. Ένας χρόνος φεύγει και μπροστά σου ξεκινάει ένας καινούριος και σου δίνει τη δυνατότητα να τα φτιάξεις όλα απ' την αρχή! Να παλέψεις για τα πράγματα που θες, να κυνηγήσεις τα όνειρα σου. Χρειάζεσαι μόνο το θάρρος και τη δύναμη για να το πετύχεις! Εξάλλου τίποτα στη ζωή δεν γίνεται τυχαία όλα έχουν σκοπό να μας κάνουν καλύτερους. Μπορεί φέτος μέσα από τις “αποτυχίες” να πήρες τα απαραίτητα μαθήματα που του χρόνου θα σε κάνουν να πετύχεις!

 Γι' αυτό αυτές τις μέρες ας επικεντρωθούμε όλοι σε όσα πράγματα υπάρχουν στη ζωή μας και μας κάνουν ευτυχισμένους και ας αντικρίσουμε τον καινούριο χρόνο που πλησιάζει με αισιοδοξία για το μέλλον, με την σκέψη πως μπορούμε να επιτύχουμε ότι θελήσουμε αρκεί μόνο να το θέλουμε και μην ξεχνάμε πως αν κάτι δε πάει όπως το προγραμματίσαμε ίσως να μην ήταν για εμάς! Όλα γίνονται για κάποιο λόγο και το μόνο σίγουρο είναι πως τα καλύτερα έρχονται!

Να είστε όλοι καλά και να περνάτε όμορφα! Γεια σας! 😊 
SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes