DIY Σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης



 Σήμερα έχω να σας προτείνω μια εύκολη συνταγή για να ενισχύσετε τα μαλλιά σας κατά της τριχόπτωσης για την οποία θα χρειαστείτε μόλις 4 υλικά. Πριν απ' αυτό όμως θα ήθελα να σας πω δυο λόγια γενικά για την τριχόπτωση και πως όλοι περνάμε απ' αυτό τα στάδιο γιατί και τα μαλλιά όπως και το δέρμα μας ανανεώνονται και φεύγουν τα παλιά κάνοντας χώρο για τα καινούρια.

 Η τριχόπτωση όταν είναι φυσιολογική δε πρέπει να σας ανησυχεί καθώς όλοι χάνουμε 80-100 τρίχες κάθε μέρα και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Ο κύκλος ζωής της τρίχας χωρίζεται σε 3 στάδια το αναγενές, το καταγενές και το τελογενές. Στο αναγενές στάδιο δημιουργούνται και αναπτύσσονται οι νέες τρίχες, στο καταγενές σταματάει η ανάπτυξη των τριχών και στο τελογενές ολοκληρώνετε ο κύκλος ζωής της τρίχας και αρχίζουν να πέφτουν τα μαλλιά μας. Πρόβλημα παρατηρείται αν τα μαλλιά που χάνουμε είναι περισσότερα από αυτά που αναπληρώνονται! Αλλά αρκετά με τη θεωρία πάμε να σας δώσω τη συνταγή.

Θα χρειαστούμε:

  • ένα σαμπουάν με ουδέτερο pH (συνήθως αυτά που χρησιμοποιούμε για τα μωρά έχουν ουδέτερο)
  • αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο που ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος
  • αιθέριο έλαιο λεμόνι που είναι γνωστό για τις αντισηπτικές και αναζωογονητικές του ιδιότητες
  • βιταμίνη Ε

 Βάζουμε από 10 σταγόνες αιθέριων ελαίων στο σαμπουάν μας και δύο κάψουλες βιταμίνης Ε. Ανακινούμε το μπουκάλι ώστε να αναμιχθούν τα υλικά μας και είναι έτοιμο.

 Λουζόμαστε κάνοντας ελαφρύ μασάζ σε όλο το κεφάλι ενεργοποιώντας έτσι τη κυκλοφορία του αίματος. Για καλύτερα αποτελέσματα σκύβουμε στη μπανιέρα ώστε να βοηθήσουμε το αίμα να κατέβει στο κεφάλι για καλύτερη κυκλοφορία και αιμάτωση του τριχωτού. Αφήνουμε για 7-10 λεπτά και ξεβγάζουμε.

 Ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμο το σημερινό ποστ. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να με ρωτήσετε στα σχόλια από κάτω. Αν σας άρεσε κάντε share και ακολουθήστε με στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις!

Εμείς θα τα πούμε την Παρασκευή με νέο DIY μέχρι τότε να περνάτε όμορφα! Γεια σας! 😊
SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes