Summer Beauty Routine | Καθημερινή φροντίδα ομορφιάς το καλοκαίρι



Καλοκαίρι πια και διανύουμε τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου. Αυτούς τους μήνες το σώμα μας παθαίνει το μεγαλύτερο σοκ πρώτα απ' όλα απ' την μεταβολή της θερμοκρασίας. Αλλάζει η όρεξη μας και οι διατροφικές μας συνήθειες, περνάμε ώρες στον ήλιο και στην θάλασσα με αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας να αφυδατώνεται, τα μαλλιά μας γίνονται πιο ξηρά, το χρώμα της επιδερμίδας μας σκουραίνει. Όπως είναι φυσικό χρειάζεται μια ιδιαίτερη περιποίηση για να προστατέψουμε και να φροντίσουμε τον εαυτό μας τους ζεστούς αυτούς μήνες του καλοκαιριού.

Για να είμαστε σίγουροι λοιπόν για την σωστή περιποίηση του εαυτού μας, απ' την κορφή ως τα νύχια, πάμε να δούμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε:

Για το πρόσωπο

1. Καθαρίζουμε το πρωί το πρόσωπο μας με κάποιο καθαριστικό που είναι κατάλληλο για την επιδερμίδα μας για να απομακρύνουμε την λιπαρότητα. Σειρά έχει η ενυδατική μας.

2. Αφού εφαρμόσουμε την ενυδατική έρχεται η ώρα του αντηλιακού. Καλό είναι να επιλέξουμε κάποιο αντηλιακό προσώπου κατάλληλο για τον τύπο του δέρματος μας, το οποίο δε ξεχνάμε να εφαρμόσουμε και στον λαιμό. Όταν απορροφηθεί τελείως μπορούμε να προχωρήσουμε στο μακιγιάζ.

3. Για το μακιγιάζ είναι προτιμότερο να αποφεύγουμε βαριά foundation το καλοκαίρι, ώστε να μη βαραίνουμε με περίσσεια λιπαρότητα την επιδερμίδα. Μια καλή επιλογή είναι ένα foundation με δείκτη προστασίας για να προστατέψουμε το δέρμα μας περισσότερο. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα αντηλιακό με χρώμα, που προσφέρει ελαφριά κάλυψη και ταυτόχρονα μας προστατεύει απ' την ηλιακή ακτινοβολία.

4. Μια ακόμα ελαφριά κάλυψη και προστασία μπορεί να μας δώσει μια BB ή CC κρέμα την οποία μπορούμε να την συνδυάσουμε με το αντηλιακό μας για μεγαλύτερη προστασία και καλύτερη κάλυψη.

5. Τέλος δε ξεχνάμε την χρήση μιας ελαφριάς πούδρας με δείκτη SPF που θα απορροφήσει τυχόν λιπαρότητα μέσα στη μέρα και θα μας προστατέψει παράλληλα.

 Tip  
Αν το αντηλιακό και το makeup έχουν και τα δύο δείκτη προστασίας δε λειτουργούν αθροιστικά, αλλά ισχύει σε κάθε περίπτωση ο μεγαλύτερος αναγραφόμενος δείκτης.


6. Το βράδυ αφαιρούμε το μακιγιάζ με κάποιο γαλάκτωμα, νερό micellaire ή καθαριστικό τζελ ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας και συνεχίζουμε με τόνερ, ώστε να επαναφέρουμε το Ph της επιδερμίδας μας και να καθαρίσουμε τα υπολείμματα του μακιγιάζ.

7. Απολεπίζουμε το πρόσωπο μας 1-2 φορές την εβδομάδα ώστε να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα. Και εφαρμόζουμε κάποια μάσκα ενυδάτωσης ανάλογα με τον τύπο του δέρματος μας.

8. Χρησιμοποιούμε ένα ενυδατικό serum κάθε βράδυ. Τα serum έχουν την ιδιότητα να εισχωρούν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να την ενυδατώνουν σε βάθος. Και συνεχίζουμε με την ενυδατική μας.


Για το σώμα

1. Αποφεύγουμε το καυτό νερό γιατί αφυδατώνει το δέρμα μας και επιλέγουμε κάποιο αφρόλουτρο με ουδέτερο Ph.

2. Κάνουμε απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα ώστε να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα απ' το δέρμα μας. Επιλέγουμε ένα scrub με χοντρούς κόκκους για καλύτερη απολέπιση και με έλαια που θα ενυδατώσει παράλληλα την επιδερμίδα μας.

3. Μετά το ντουζ ενυδατώνουμε απαραίτητα την επιδερμίδα μας με κάποια λοσιόν ή body butter που περιέχει αλόη, βούτυρο καριτέ, λάδι καρύδας, έλαιο jojoba, λεβάντα...

4. Δε ξεχνάμε το αντηλιακό μας με υψηλό δείκτη προστασίας για αρχή όταν το δέρμα μας είναι ακόμα λευκό. Και ένα δροσερό after sun που θα ενυδατώσει την επιδερμίδα μας μετά την έκθεση μας στον ήλιο.


Για τα μαλλιά

1. Χρησιμοποιούμε σαμπουάν για ξηρά ή αφυδατωμένα μαλλιά και ειδικά κοντίσιονερ που δε χρειάζονται ξέβγαλμα και προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση.

2. Καλό είναι να προμηθευτούμε κάποιο αντηλιακό ή after sun μαλλιών για να τα προστατεύσουμε περισσότερα απ' τη φθορά που προκαλεί ο ήλιος.

3. Κάνουμε μάσκα θρέψης και ενυδάτωσης 2-3 φορές την εβδομάδα και προσπαθούμε να αποφεύγουμε όσο γίνεται το σεσουάρ αφήνοντας τα να στεγνώσουν φυσικά. 


 Bonus tip 
Φροντίζουμε το σώμα μας από μέσα προς το έξω πίνοντας πολύ νερό και καταναλώνοντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά που είναι η κύρια πηγή ενυδάτωσης του οργανισμού μας.



Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα La creme στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις! Και όπως πάντα μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας κατασκευή ή άρθρο γράφοντας ένα guest post! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Follow

SPREAD THE LOVE

2 σχόλια :

  1. Και εγώ που νόμιζα ότι το scrub πρέπει να το αποφύγουμε το καλοκαίρι... Να τώρα που έμαθα τόσα πράγματα! Thanks!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλο τον χρόνο είναι απαραίτητο. Η συχνότητα εξαρτάται απ' τον τύπο του δέρματος.. Αν μπορώ να σκεφτώ έναν λόγο που "δεν κάνει" να κάνουμε συχνά scrub το καλοκαίρι, ίσως είναι για να διατηρήσουμε περισσότερο το μαύρισμα που παίρνουμε. Με κάθε επιφύλαξη το λέω αυτό βέβαια..

      Διαγραφή

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes