Συνταγή ζύμη για πιτάκια



Γεια σας. Σήμερα επέλεξα να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη συνταγή που την έχω αγαπήσει τελευταία και την φτιάχνω συχνά με διάφορες παραλλαγές. Αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή είναι η ζύμη η οποία είναι αφράτη και μαλακή. Πάμε λοιπόν να σας πω τα υλικά και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε..

Υλικά:
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι ξηρή μαγιά
1/2 κουταλάκι μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
1 1/2 κουταλιά λάδι
νερό όσο πάρει
λίγο ρίγανη (προαιρετικά)
πιπέρι (προαιρετικά)


Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε και τέλος κάνουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε το λάδι και λίγο λίγο χλιαρό νερό μέχρι να ξεκολλάει απ' τα χέρια μας. Πλάθουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε 30-45 λεπτά σε ζεστό μέρος να κάτσει. Ύστερα τη χωρίζουμε σε μπαλάκια περίπου 12-14. Πλάθουμε κάθε μπαλάκι σε ένα μικρό μπαστουνάκι και το ανοίγουμε με το πλάστη σε σχήμα βαρκούλας. Κόβουμε τη ζύμη στη μέση με ένα μαχαίρι και τυλίγουμε το ζυμάρι μας σε κοτσίδα. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρει χρώμα και απ' τις δυο μεριές. Τα πιτάκια μας είναι έτοιμα!


 


Τρόποι σερβιρίσματος
Μπορούμε να τα καταναλώσουμε έτσι σκέτα ως έχουν. Εναλλακτικά όπως είναι ζεστά μπορούμε να τα βουτήξουμε σε ζάχαρη και κανέλα για ένα γλυκό αποτέλεσμα ή μπορούμε να τρίψουμε τυρί όσο είναι ζεστά και να το αφήσουμε να λιώσει. 




Λίγα μυστικά ακόμα..

Αυτή η ζύμη είναι ιδανική και για γεμιστά πιτάκια με τυρί και γενικά μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι τραβάει η όρεξη σας! Ανοίγετε κανονικά στρογγυλό φύλλο, προσθέτετε τη γέμιση σας και τα κλείνετε. Επίσης μπορείτε να ανοίξετε ένα μεγάλο φύλλο με λίγο πάχος και να κόψετε με κουπάτ ή ένα ποτηράκι στρογγυλά κομμάτια ζύμης και να τα τηγανίσετε. Η ζύμη έχει την ιδιότητα να φουσκώνει αρκετά! Έτσι το αποτέλεσμα που θα πάρετε θα είναι αφράτα στρογγυλά πιτάκια σαν λουκουμάδες, που μπορείτε να τους καταναλώσετε με μέλι και κανέλα ή με άχνη. Αν είστε λάτρεις της σοκολάτας πάρτε μια σύριγγα και γεμίστε τα και θα με θυμηθείτε! Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με μαρμελάδα.




Όπως είδατε αυτή η ζύμη είναι θαυματουργή! Φαντασία να έχετε και οι επιλογές πολλές!!





Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας σε Instagram και Twitter για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις!

SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes