Διατροφή για υγιή και λαμπερή επιδερμίδα

Διατροφή για υγιή και λαμπερή επιδερμίδα


Όλες αγοράζουμε καλλυντικά, προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μας και μακιγιάζ για να δείχνουμε πιο όμορφες αναζητώντας ένα λαμπερό και υγιές στην όψη δέρμα. Τι κάνουμε όμως στη πραγματικότητα για να το πετύχουμε αυτό; Πως φροντίζουμε την επιδερμίδα μας αφού συνήθως ξεχνάμε πως αυτό γίνεται από μέσα προς τα έξω;

Πριν λοιπόν προμηθευτούμε ένα σωρό καλλυντικά ας κοιτάξουμε πως μπορούμε να πετύχουμε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα μέσω της διατροφής μας, αποφεύγοντας να επιβαρύνουμε το πρόσωπό μας με τόνους makeup και άλλων προϊόντων, προκειμένου να δείξουμε αψεγάδιαστες και όμορφες επιφέροντας συνήθως το αντίθετο αποτέλεσμα!

Τα βασικά στοιχεία που χρειάζεται το δέρμα μας για να δείχνει λαμπερό φρέσκο και σφριγηλό είναι 3, τις βιταμίνες C, E και A, κάθε μια από τις οποίες είναι υπεύθυνη για έναν διαφορετικό σκοπό. Έτσι η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου, η βιταμίνη Ε επιβραδύνει τα σημάδια φθοράς του χρόνου, παρεμποδίζοντας τον σχηματισμό των ελεύθερων ριζών και η βιταμίνη Α είναι σημαντική για την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας μας. Τις βρίσκουμε μέσα σε κάθε κρέμα περιποίησης αλλά μπορούμε να τις πάρουμε και κατευθείαν απ' τη πηγή καταναλώνοντας φρούτα και λαχανικά που τόσο πλούσια η φύση μας παρέχει!


Κύριες πηγές βιταμίνης C: πορτοκάλι, μανταρίνι, ακτινίδιο, φράουλες, λεμόνι, μπρόκολο, ντομάτες, πιπεριά κ.α.

Κύριες πηγές βιταμίνης E: φυτικά έλαια (κυρίως το ελαιόλαδο), σπόροι σιταριού, δημητριακά, ξηροί καρποί και πράσινα λαχανικά.

Κύριες πηγές βιταμίνης Α: φρούτα και λαχανικά με βαθύ κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα όπως ντομάτα, πεπόνι, καρότο και πράσινα λαχανικά όπως μαρούλι και πράσινα χόρτα.

Βασικό επίσης στοιχείο για την ανάπλαση και τη λαμπερή όψη της επιδερμίδας αποτελεί η ενυδάτωση. Το νερό αποτελεί την κύρια πηγή της ενυδάτωσης του δέρματος και του οργανισμού μας βοηθώντας στην αποβολή των τοξινών και κάνοντας το δέρμα πιο ελαστικό (απαραίτητη ημερήσια πρόσληψη 1-1,5 lt).


Και για να δούμε όλα αυτά τα θαυματουργά αποτελέσματα πιο άμεσα στη πράξη, βρήκα μια εύκολη μάσκα σύσφιξης και λάμψης με βάση το καρότο για ένα φυσικό λαμπερό πρόσωπο!


Για τη μάσκα

Βράζουμε καρότα και τα πολτοποιούμε σαν πουρέ, προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμονιού, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Εφαρμόζουμε σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό, αφήνουμε για 20 λεπτά και ξεβγάζουμε.


Μη ξεχνάτε να φροντίζετε τον εαυτό σας από μέσα προς τα έξω! Γεια σας! :)



Διατροφή για υγιή και λαμπερή επιδερμίδα


Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας σε Instagram και Twitter για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις!

SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes