DIY Blush | Πως να φτιάξεις ρουζ



Θα παραξενευτείς απ' τον τίτλο! “Είναι εύκολο να φτιάξω μόνη μου ρουζ;” θα σκεφτείς.. “Τι υλικά δηλαδή θα βάλω μέσα; Και γιατί να μπω στη διαδικασία να φτιάξω μόνη μου ρουζ και να μην το αγοράσω;” θα πεις.. (ίσως και να μην έχεις άδικο) Γιατί όχι; εγώ θα προσθέσω.. Βάζουμε τόσα χημικά καθημερινά στο πρόσωπό μας, γιατί να μην αποφύγουμε κάτι αντικαθιστώντας το με αγνά φυσικά υλικά;! Τώρα θα αναρωτηθείς και πάλι “σιγά πόσο αγνά μπορεί να είναι;” και εγώ θα σου απαντήσω περισσότερο από ότι μπορείς να φανταστείς!

Για να φτιάξεις λοιπόν το ρουζ θα χρειαστείς μία βάση μέσα στην οποία θα προσθέσεις τη “χρωστική” σου ανάλογα με το χρωματικό αποτέλεσμα που θες να πετύχεις. Αυτή η βάση δεν είναι τίποτα άλλο από αραρούτι! Δεν είναι τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα, αλλά είναι κάτι σαν το κορν φλαουρ και χρησιμοποιείται στην παρασκευή καλλυντικών ως υποκατάστατο του ταλκ, για μια πιο φυσική εναλλακτική!

Για να δώσεις χρώμα στην βάση σου μπορείς να κάνεις συνδυασμούς από σκόνη ιβίσκου, παντζαριού, κακάο ή ροδάκινου δημιουργώντας έτσι το χρώμα που σου αρέσει!

Οι αναλογίες είναι οι εξής:
Σε μισό κουταλάκι σκόνη αραρούτι προσθέτεις μισό κουταλάκι σκόνη χρώματος της επιλογής σου, αναλόγως του χρωματικού αποτελέσματος που θες να πετύχεις! Μπορείς να συνδυάσεις παραπάνω από ένα χρώματα!

Το αποτέλεσμα του ρουζ θα είναι σε μορφή σκόνης όπως κατάλαβες και το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα μικρό δοχείο για να το βάλεις μέσα! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις βέβαια και το δοχείο από ένα ρουζ ή πούδρα που σου έχει τελειώσει, αφού πρώτα το καθαρίσεις και το απολυμάνεις με οινόπνευμα!

Τα υλικά μπορείς να τα βρεις σε online καταστήματα, σε μαγαζιά που πουλάνε μπαχαρικά ή πρώτες ύλες καλλυντικών.

Ελπίζω να βρήκατε ενδιαφέρον το σημερινό ποστ! Αν σας άρεσε κάντε share και ακολουθήστε με στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις!



SPREAD THE LOVE

3 σχόλια :

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes