Χρώμα κιμωλίας | Τι είναι και πως χρησιμοποιείται



Γεια σας! Μια διαφορετική ανάρτηση σας έχω ετοιμάσει σήμερα. Σκέφτηκα φέτος να ξεκινήσω να γράφω για τεχνικές και υλικά που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές και απορώ πως δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα. Τι DIY blog έχω αν δεν σας ενημερώνω για τα βασικά?! Κι εγώ μαζί σας τα μαθαίνω μη φανταστείτε..

Σήμερα λοιπόν θα δούμε τι είναι τα χρώματα κιμωλίας και τι μπορούμε να βάψουμε με αυτά. Υπάρχουν χρόνια στο εμπόριο είναι η αλήθεια, πολλοί από εσάς μπορεί να τα ξέρετε ήδη ή μπορεί να τα έχετε ήδη χρησιμοποιήσει. Εγώ τα έχω ανακαλύψει τον τελευταίο ένα χρόνο που ξεκίνησα αυτό το blog και άρχισα να ασχολούμαι ακόμα περισσότερο με τις κατασκευές, τη διακόσμηση και να περιηγούμαι στα άδυτα του Pinterest! Γενικά έχω διαβάσει σε πολλά blogs, να τα χρησιμοποιούν σε διάφορα projects και παρατήρησα έναν μεγάλο ντόρο να γίνεται γύρω από αυτά!

Η πραγματική μου έκπληξη ήρθε όταν έψαχνα να βρω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να βάψω μια καρέκλα γραφείου. Και δεν εννοώ το ξύλο αλλά το ύφασμα! Και εντάξει είναι γνωστό ότι υπάρχουν χρώματα για ύφασμα αλλά θα έκαναν για καρέκλα; Στην οποία όπως είναι φυσικό δε μπορείς να βγάλεις το ύφασμα και να το βάψεις ξεχωριστά, αλλά αναγκαστικά πρέπει να βάψεις αυτό και ταυτόχρονα ότι υπάρχει από κάτω αφρολέξ δηλαδή κλπ. Και τότε ήταν που είδα ότι σε όλα σχεδόν τα projects χρησιμοποιούσαν χρώματα κιμωλίας.

Αλλά σαν να έκανα μεγάλη εισαγωγή, οπότε πάμε να μιλήσουμε για αυτά.



Τα χρώματα κιμωλίας λοιπόν είναι ακρυλικά και υδατοδιαλυτά χρώματα. Έχουν αυξημένη καλυπτικότητα και προσδίδουν μια ματ-σατινέ υφή στην επιφάνεια που θα εφαρμοστούν. Ονομάζονται έτσι γιατί περιέχουν κιμωλία στα συστατικά τους με αποτέλεσμα να είναι “εύκολο” να τα φτιάξεις μόνος σου αν θες να μπεις στην διαδικασία και όχι να τα αγοράσεις.


Χρήσεις
Είναι κατάλληλα για μεταλλικές, ξύλινες, γυάλινες, γύψινες, κεραμικές, τσιμεντένιες, πλαστικές, δερμάτινες και υφασμάτινες επιφάνειες! Έχουν γίνει κυρίως γνωστά για τη χρήση τους σε τεχνικές παλαίωσης ξύλου και επίπλων.

Εφαρμογή
Διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία τόσο η εφαρμογή όσο και η προετοιμασία της επιφάνειας πριν το βάψιμο. Με το μόνο κοινό ότι μετά το τέλος της εφαρμογής του χρώματος κιμωλίας, η επιφάνεια πρέπει να περαστεί με διαφανές κερί για να κλειδώσει το αποτέλεσμα.

Άλλα χαρακτηριστικά
Στεγνώνουν γρήγορα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ακρυλικό χρώμα
Είναι ακριβότερα
Εφαρμόζονται με πινέλο και όχι ρολό

DIY
2 μέρη πλαστικού χρώματος + 1 μέρος σκόνη (αρμόστοκος, γύψος, κιμωλία, σόδα, ταλκ)

Ανακατεύετε τα υλικά καλά μέχρι να διαλυθούν οι κόκκοι και προσθέτετε ελάχιστο χλιαρό νερό, αν κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή ρευστότητα.

 Tip 
Η κορυφαία μάρκα χρωμάτων κιμωλίας θεωρείται η Annie Sloan.


Παρακάτω σας έχω μερικές ιδέες και κατασκευές που έχουν βαφτεί με χρώματα κιμωλίας.












Για περισσότερες ιδέες κάντε κλικ εδώ



SPREAD THE LOVE

3 σχόλια :

  1. Ανυπομονώ να δω την καρέκλα χιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι στα προγραμματισμένα μου DIY projects, αλλά αν βγει καλή ίσως την ανεβάσω! χαχα

      Διαγραφή
  2. μπορούμε μετά το βάψιμο με κιμωλία να τελειώσουμε την εργασία αντί με κερί να περάσουμε κάποιο βερνίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes