Kdramas και γιατί να τα προτιμήσεις

Kdramas και γιατί να τα προτιμήσεις


Γεια σας! Σήμερα θα μιλήσουμε για σειρές! Όχι όμως για οποιεσδήποτε σειρές, αλλά αυτές που μας έρχονται από την μακρινή Κορέα. Από τότε που είδα την πρώτη μου κορεάτικη ταινία, ήθελα να ανακαλύψω περισσότερα πράγματα για την κορεάτικη κουλτούρα γενικότερα και πλέον δηλώνω φαν των κορεατικών σειρών για τους λόγους που θα σας εξηγήσω στη συνέχεια! Ειδικά αν αναλογιστείτε ότι είχα να παρακολουθήσω κάποια ξένη σειρά από το 2015, και τα τελευταία χρόνια έχω “απεξαρτηθεί” απ' αυτήν τη συνήθεια και την τηλεόραση γενικότερα.



Γιατί να τις προτιμήσεις
Οι κορεάτικες σειρές δεν έχουν καμία σχέση με τις αμερικάνικες! Ενώ έχουν παρόμοια ποιότητα παραγωγής και σου δίνουν αυτή την κινηματογραφική αίσθηση σαν αποτέλεσμα, είναι πολύ πιο “φρέσκες” και ίσως ανάλαφρες από όποια μπορεί να έχετε παρακολουθήσει. Στα θετικά τους είναι ότι κατά πλειοψηφία ολοκληρώνονται σε 16 επεισόδια της 1 ώρας και άλλες σε 32 της μισής ώρας. Αυτό σημαίνει ότι όταν αποφασίσεις να παρακολουθήσεις μια καινούρια που προβάλλεται αυτήν τη στιγμή, δε χρειάζεται να δεσμευτείς για αρκετό καιρό μαζί της, αφού πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα σε μόλις δύο μήνες! Τα καινούρια επεισόδια βγαίνουν 2 φορές κάθε βδομάδα.
Οι ηθοποιοί σου βγάζουν μια ευγένεια και “κλάση” που παρόλο την εξωτερική τους εμφάνιση, αυτό βγαίνει και στον τρόπο που παίζουν τον εκάστοτε ρόλο. Πολλές φορές υπάρχει μια παιδικότητα και αθωότητα στους ρόλους, η οποία λείπει απ' όσες σειρές κυκλοφορούν, και αυτό από μόνο του είναι πολύ αναζωογονητικό να το βλέπεις! Ενώ επικρατούν πολλά κλισέ που βλέπεις να επαναλαμβάνονται σχεδόν σε κάθε σειρά εξαιτίας της δικής τους κουλτούρας και νοοτροπίας δεν είναι ποτέ βαρετά! Προσωπικά απολαμβάνω και διασκεδάζω αρκετά με όλες τις “cringy” και cute σκηνές που επικρατούν, που τις βλέπεις να υπάρχουν όχι μόνο ανάμεσα σε ζευγάρια αλλά και σε άντρες! Αφού το “bromance” είναι ένα στοιχείο που υπάρχει στην κορεάτικη καθημερινότητα.
Πέρα απ' όσους λόγους ανέφερα παραπάνω που για μένα ήταν αρκετοί να με κάνουν να αγαπήσω τις Κορεάτικες σειρές, ένα επιπλέον λόγος είναι και η ηθοποιία σαν ικανότητα και “τεχνική”. Ποτέ δεν σε απογοητεύουν και πάντα πετυχαίνουν να σου μεταδώσουν το κατάλληλο συναίσθημα και να σε συγκινήσουν. Θα έλεγα σε σχέση με άλλες ασιατικές χώρες οι Κορεάτες το έχουν παραπάνω! Σε αντίθεση με τους Κινέζους, Ιάπωνες, Ταϊλανδούς (από ένα μικρό δείγμα που έχω) που παίζουν πιο άνευρα, στωικά εως και παιδικά. Δεν ξέρω αν οι επιλογές μου ήταν λάθος ή έτσι παίζουν λόγω επιλογής και κουλτούρας, αλλά οι ηθοποιοί δεν καταφέρνουν να σου μεταδώσουν κανένα απολύτως συναίσθημα!
Έναν ακόμη σημαντικό λόγο αποτελεί η γλώσσα! Τα κορεάτικα ακούγονται "όμορφα" στα αυτιά και μπορείς να παρακολουθείς τις σειρές ευχάριστα, αφού δεν ξενίζουν τελείως σε σχέση με τα κινέζικα ή με άλλες γλώσσες των ασιατικών χωρών, που δεν είμαστε μαθημένοι να ακούμε.
Όλες έχουν υπέροχα soundtracks που τις πλαισιώνουν, ωραία φωτογραφία, σκηνοθεσία και υψηλής ποιότητας παραγωγή, που θα νομίζεις ότι παρακολουθείς κινηματογραφική ταινία. Γενικά θα έλεγα επικρατεί μια αρτιότητα στο αποτέλεσμα, αφού προσέχουν και την λεπτομέρεια ώστε να είναι ευχάριστη η εμπειρία κάθε θεατή.

Και μετά από αυτόν τον μεγάλο πρόλογο ας περάσουμε στις προτάσεις μου και το πρώτο μέρος αυτού του post (έπεται και συνέχεια) με μερικές από τις αγαπημένες μου και πιο γνωστές κορεάτικες σειρές, οι οποίες είχαν την μεγαλύτερη ανταπόκριση και επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Μου αρέσει το στοιχείο της φαντασίας και σήμερα θα σας αναφέρω κορεάτικες σειρές αυτού του είδους.


I'm not a robot


Το I'm not a robot ήταν η πρώτη κορεάτικη σειρά που παρακολούθησα. Προς έκπληξη μου τα επεισόδια της διαρκούσαν 30 λεπτά και αυτό και μόνο ήταν αρκετό να με κάνει να την ξεκινήσω! Έχει ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη υπόθεση, πολλές αστείες στιγμές, πολλές συγκινητικές στιγμές, αναπτύσσεται πολύ όμορφα το ρομαντικό στοιχείο, η ιστορία εξελίσσεται και ξεδιπλώνεται σε φυσιολογικό ρυθμό και όπως όλες οι κορεάτικες σειρές έχει ωραία soundtracks να την πλαισιώνουν.

Υπόθεση
Ο Kim Min-kyu ζει απομονωμένος εξαιτίας της αλλεργίας του στους ανθρώπους. Κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με κάποιον, αναπτύσσει ραγδαία εξανθήματα σε όλο του το σώμα, τα οποία μέσα σε λίγη ώρα φέρνουν την ζωή του σε κίνδυνο. Όλα αλλάζουν όταν μπαίνει στην ζωή του η Jo Ji-A, η οποία καταλήγει να υποδύεται το ρομπότ ύστερα από δυσλειτουργία στην μπαταρία του κανονικού ρομπότ, το οποίο θα έθετε σε τεστ ο πρωταγωνιστής προκειμένου να το λανσάρει στην αγορά.
Επεισόδια: 32
Διάρκεια: 35'



Tomorrow with you 


Αυτή η σειρά είναι ένα γλυκό διάλειμμα απ' την καθημερινότητα. Ενώ έχει το στοιχείο του butterfly effect και ο πρωταγωνιστής ταξιδεύει μπροστά και πίσω στο χρόνο προκειμένου να αλλάξει το τραγικό του μέλλον, έχει πολλές αστείες και γλυκές στιγμές και ωραία χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών. Δεν έχασε το ενδιαφέρον μου ούτε στιγμή και με κράτησε μέχρι το τέλος που δε μπορούσες στιγμή να προβλέψεις.

Υπόθεση
Ο Yoo So-joon είναι CEO μιας εταιρείας ακινήτων και έχει την ικανότητα να ταξιδεύει στο χρόνο μέσω του μετρό! Στην προσπάθεια του να αποτρέψει τον θάνατο του στο μέλλον, παντρεύεται την Song Ma Rin μια φωτογράφο παρόλο που δεν την αγαπάει. Είναι ικανή αυτή η επιλογή να αλλάξει την τραγωδία που πρόκειται να συμβεί;
Επεισόδια: 16
Διάρκεια: 60'



Beauty Inside 


Αυτή η σειρά ήταν η έμπνευση και αφορμή να γραφτεί αυτό εδώ το post. Με προβλημάτισε αρκετά και με έκανε να σκεφτώ και να αναθεωρήσω τι είναι η αγάπη γενικότερα. Αναπτύσσεται ωραία η σχέση των πρωταγωνιστών και την βλέπεις ευχάριστα παρόλη την τραγική ειρωνεία που βαραίνει τα δύο πρόσωπα.

Υπόθεση
Η Han Se Kye είναι μια πετυχημένη ηθοποιός με πολλές φήμες να υπάρχουν γύρω απ' το όνομα της, εξαιτίας της ξαφνικής της εξαφάνισης ορισμένες φορές. Το μυστικό που κρύβει είναι ότι η εμφάνιση της αλλάζει εντελώς μία φορά κάθε μήνα και από εκεί που είναι ο εαυτός της μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάποιο άλλο άτομο οποιασδήποτε ηλικίας και φύλου. Μια μέρα συναντά τον Seo Do Jae που είναι διευθυντής μια αεροπορικής εταιρείας. Ενώ δείχνει να τα έχει όλα κρύβει και αυτός το δικό του μυστικό. Πάσχει από προσωπαγνωσία, μια ασθένεια που τον καθιστά ανίκανο να αναγνωρίζει πρόσωπα. Παρόλα αυτά καταφέρνει να κρατήσει κρυφή αυτή του την αδυναμία απ' τον κόσμο, και προσπαθεί να θυμάται τους ανθρώπους απ' τις συνήθειες τους και τον τρόπο συμπεριφοράς τους. Η ζωή του αρχίζει να αλλάζει όταν γνωρίζει την Han Se Kye, καθώς είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να αναγνωρίσει το πρόσωπο του.
Επεισόδια: 16
Διάρκεια: 70'



W - The Two Worlds 


Πως θα σου φαινόταν αν ζωντάνευε ο ήρωας του αγαπημένου σου βιβλίου; Αυτή η σειρά ίσως είναι η πιο αγαπημένη μου απ' όσες έχω δει μέχρι σήμερα και πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να διαλέξω. Η πλοκή της είναι απίστευτη, με ανατροπές να συμβαίνουν συνεχώς, μη μπορώντας να προβλέψεις τι θα συμβεί όχι μόνο στο τέλος αλλά ούτε καν στην επόμενη σκηνή! Η ιστορία εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και από το πρώτο κιόλας επεισόδιο αισθάνεσαι ότι έχεις παρακολουθήσει μια ολόκληρη ταινία. Έχει στιγμές αγωνίας σε βαθμό θρίλερ θα έλεγα και σου κεντρίζει την προσοχή και το ενδιαφέρον πραγματικά μέχρι το τελευταίο επεισόδιο.

Υπόθεση
Η Oh Yeon Joo είναι χειρούργος και ο πατέρας της είναι ο διάσημος δημιουργός των βιβλίων κόμικ “W”. Μια μέρα ο πατέρας της εξαφανίζεται μυστηριωδώς και εκείνη πηγαίνει στο εργαστήριο του για να τον αναζητήσει. Ξαφνικά βρίσκεται σε μια άλλη διάσταση και εκεί αντικρίζει έναν άντρα καλυμμένο στα αίματα. Ο Kang Chul είναι πρώην χρυσός ολυμπιονίκης στην σκοποβολή και αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος. Ζει στον κόσμο του “W” και είναι ο πρωταγωνιστής του κόμικ. Όλα ξεκινάνε όταν η Oh Yeon Soo συνεχίζει να μεταφέρεται στον κόσμο του κόμικ συντελώντας σε μια σειρά αναπάντεχων για την πλοκή του βιβλίου γεγονότων.
Επεισόδια: 16
Διάρκεια: 70'



Are you human too? 


Άλλη μια σειρά που με έβαλε σε σκέψεις για την αγάπη και για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους γενικότερα... Στη σειρά είναι έντονο το στοιχείο του ρομαντισμού απ' την αρχή. Κι ένα πράγμα που καταλαβαίνεις μέσα απ' την σειρά είναι το ότι είσαι άνθρωπος δε σε κάνει άνθρωπο! Ενδιαφέρουσα υπόθεση και πλοκή, ωραία φωτογραφία και soundtracks, και καλή ερμηνεία απ' τον πρωταγωνιστή που υποδύεται δυο διαφορετικούς ρόλους.

Υπόθεση
Η Oh Ro Ra μια διάσημη επιστήμονας εξαναγκάστηκε να χωριστεί από τον γιο της Nam Shin. Στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει αυτή την απώλεια με την πάροδο του χρόνου δημιούργησε ρομπότ πιστά αντίγραφα του γιου της που τα ονόμασε Nam Shin I, II, III. Όταν ο γιος της έπειτα από ένα ατύχημα έπεσε σε κώμα, προκειμένου να προστατεύσει την περιουσία του, έστειλε τον Nam Shin III να πάρει την θέση του και να εκπληρώσει τα καθήκοντα του. Ωστόσο τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται όταν αρχίζουν να παρατηρούν αλλαγές στην συμπεριφορά του σε σχέση με τον άνθρωπο Nam Shin και όταν αυτός αρχίζει να ερωτεύεται την σωματοφύλακα του Kang So Bong.
Επεισόδια: 36
Διάρκεια: 35'



Goblin


Αυτή η σειρά είναι ίσως η πιο γνωστή και πετυχημένη των τελευταίων χρόνων αφού στα site και στους φαν των κορεατικών σειρών θα δεις να την προτείνουν συνέχεια. Η υπόθεση θα έλεγα δε με τράβηξε να την παρακολουθήσω κι αν θυμάμαι καλά ούτε καν το trailer. Δεν κατάλαβα γιατί γινόταν τόσος ντόρος μέχρι που τελικά αποφάσισα να την δω. Είναι ίσως η πιο υπερπαραγωγή από όσες σειρές υπάρχουν και έχω παρακολουθήσει μέχρι στιγμής. Με απίστευτες δόσεις χιούμορ ανάμεσα στους άντρες πρωταγωνιστές (και ακόμα πιο αστεία behind the scenes). Η ιστορία είναι ωραία, η φωτογραφία είναι ωραία, η μουσική υπόκρουση είναι ωραία, δεν της βρήκα κανένα ψεγάδι.

Υπόθεση
Τι κάνουν στο ίδιο σπίτι μια θεότητα, ο χάρος και μια κοπέλα που βλέπει φαντάσματα; Ο Kim Shin ήταν στρατηγός την εποχή της δυναστείας Goryeo, που προδόθηκε από τον βασιλιά τον οποίο υπηρετούσε. Όταν έφτασε η στιγμή να πεθάνει ο θεός τον μετέτρεψε σε “goblin” με αποστολή να προστατεύει τις ψυχές των ανθρώπων και να τους γλιτώσει από μια μίζερη ζωή. Θέλοντας να δώσει ένα τέλος στην αθάνατη ζωή του ο Kim Shin ψάχνει τη θνητή του νύφη, το μόνο άνθρωπο που μπορεί να δώσει ένα τέλος στη ζωή του. Τυχαία γίνονται συγκάτοικοι με τον χάρο που είναι υπεύθυνος να συνοδεύει τις ψυχές των ανθρώπων στη ζωή μετά τον θάνατο. Η Ji Eun Tak είναι μια μαθήτρια λυκείου, που 19 χρόνια πριν είχε σωθεί από τον Kim Shin, όταν βρισκόταν ακόμα στην κοιλιά της μητέρας της και από τότε έχει την δυνατότητα να επικοινωνεί με νεκρούς ανθρώπους. Καλεί το goblin τυχαία και ύστερα από διάφορες συναντήσεις καταλήγει να ερωτεύεται μαζί του.
Επεισόδια: 16
Διάρκεια: 75'



While You Were Sleeping


Άλλη μια σειρά με απίστευτη ποιότητα παραγωγής και σκηνοθεσία. Υπάρχει μια διαρκής αγωνία για το τι θα συμβεί στη συνέχεια και αν οι πρωταγωνιστές θα καταφέρουν να γλιτώσουν και επιβιώσουν απ' τους εφιάλτες τους. Παρόλα αυτά έχει αρκετές αστείες στιγμές, ωραία soundtracks και απρόσμενες ανατροπές που συμβαίνουν μέχρι το τέλος.

Υπόθεση
Μια κοπέλα η Nam Hong Joo με κακά προφητικά όνειρα, συναντά δύο ανθρώπους τον Jung Jae Chan και Han Woo Tak που ξαφνικά αναπτύσσουν την ίδια ικανότητα. Μια μέρα ο Jung Jae Chan βλέπει ένα όνειρο στο οποίο η Nam Hong Joo και ένας πρώην δάσκαλος που του έκανε ιδιαίτερα παθαίνουν ένα ατύχημα. Αποφασίζει να τους ακολουθήσει και τελικά αποτρέπει το ατύχημα που επρόκειτο να συμβεί σώζοντας παράλληλα και τη ζωή του Han Woo Tak. Όταν οι τρεις τους αρχίζουν να έχουν όνειρα ο ένας για τον άλλον, συνειδητοποιούν ότι οι ζωές τους με κάποιο τρόπο περιπλέκονται. Θα ανακαλύψουν τελικά τον λόγο που τους ένωσε η μοίρα και μπορούν να αποτρέψουν τους κοντινούς τους ανθρώπους να πάθουν κακό;
Επεισόδια: 32
Διάρκεια: 30'



My love from the star 


Είναι η πιο παλιά σειρά από όσες έχω παρακολουθήσει αλλά βλέπεται ευχάριστα ακόμα και σήμερα και θεωρείται “κλασική” του είδους της. Είναι αστείο το πως εξελίσσεται η γνωριμία των πρωταγωνιστών ενώ ταυτόχρονα επικρατεί το στοιχείο της αγωνίας για το τι θα συμβεί τελικά μεταξύ τους μέχρι το τέλος.

Υπόθεση
Ο Do Min Joon είναι ένας εξωγήινος που προσγειώθηκε στη Γη την εποχή της δυναστείας Joseon. Στην προσπάθεια του να σώσει ένα κορίτσι να μην πέσει απ' τον γκρεμό, χάνει το ταξίδι της επιστροφής στον πλανήτη του, και μένει στη Γη για τα επόμενα 400 χρόνια. Έχει ενισχυμένες φυσικές ικανότητες που περιλαμβάνουν την όραση, την ακοή και την ταχύτητά του και μια κυνική άποψη σχετικά με το ανθρώπινο είδος. Όσο περνούν τα χρόνια αναγκάζεται να αλλάζει ταυτότητα κάθε 10 χρονιά, γιατί η εμφάνιση του παραμένει ίδια. Αργότερα, ανακαλύπτει ότι του έχουν απομείνει μόλις τρεις μήνες στη Γη μέχρι την πολυαναμενόμενη αναχώρηση του, και αυτό όταν συναντά την Cheon Song Yi, τη διασημότερη ηθοποιό στην Κορέα η οποία ξαφνικά μετακομίζει στην διπλανή πόρτα. Σιγά σιγά βρίσκει τον εαυτό του μπλεγμένο σε διάφορες καταστάσεις με την Song Yi και ανακαλύπτει ότι μοιάζει με το κορίτσι που έσωσε και είχε ερωτευθεί στην εποχή Joseon.
Επεισόδια: 21
Διάρκεια: 60'



Strong Woman Do Bong Soon 


Αυτή η σειρά παρόλο που από την υπόθεση της δε της φαίνεται, ήταν η πιο αστεία σειρά από όσες έχω παρακολουθήσει μέχρι στιγμής. Αν θες να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου και να γελάς σχεδόν σε κάθε σκηνή είναι η κατάλληλη. Έχει δράση, κωμωδία, περιπέτεια, ρομάντζο λίγο απ' όλα!

Υπόθεση
Η Do Bong Soon γεννήθηκε με υπεράνθρωπη δύναμη η οποία κληροδοτείται από γενιά σε γενιά σε κάθε γυναίκα της οικογένειας της. Το όνειρο της είναι να δημιουργήσει το δικό της βιντεοπαιχνίδι στο οποίο ο κύριος χαρακτήρας θα είναι η ίδια. Χάρη στη δύναμη της γίνεται η σωματοφύλακας του Ahn Min Hyuk τον CEO της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Ainsoft, ο οποίος λαμβάνει ανώνυμα απειλητικά μηνύματα για την ζωή του. Η πρωταγωνίστρια είναι κρυφά ερωτευμένη με τον παιδικό της φίλο και αστυνόμο Guk Doo ο οποίος προσπαθεί να εξιχνιάσει μια υπόθεση απαγωγών στην γειτονιά της Do Bong Soon. Μπορεί η πρωταγωνίστρια να βοηθήσει και τους δύο άντρες να εντοπίσουν τους ενόχους;
Επεισόδια: 16
Διάρκεια: 67'



Memories of the Alhambra 


Αυτή τη σειρά την ανακάλυψα και την τελείωσα πρόσφατα. Παρόλο που έπεφτε συνεχώς μπροστά μου δεν είχα προσέξει ότι ανήκει στην κατηγορία επιστημονικής φαντασίας και από τον τίτλο και την εικόνα της δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο ενδιαφέρουσα. Έχει κοινά στοιχεία με το W που σας ανέφερα πιο πάνω και έχουν τον ίδιο σεναριογράφο. Ούτε σε αυτήν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει στη συνέχεια αλλά εξελίσσεται σε λίγο πιο αργούς ρυθμούς σε σχέση με το W. Είναι πραγματικά ταινία της εποχής και δείχνει μια πραγματικότητα που μπορεί να συμβεί σε μερικά χρόνια. Όσο την παρακολουθούσα ένα σχόλιο κάποιου χρήστη με έβαλε σε σκέψεις... “Τι θα γινόταν αν τα παιχνίδια AR καταλάμβαναν τον κόσμο; Την εποχή που το bitcoin είναι πραγματικότητα θα μπορούσες απλά να ζεις απ' τα παιχνίδια που παίζεις και να είσαι νίντζα, ιππότης ή οτιδήποτε άλλο θες...”

Υπόθεση
Ο Yoo Jin Woo είναι ο CEO μια εταιρείας επενδύσεων που ειδικεύεται στις οπτικές συσκευές, ταξιδεύει στη Γρανάδα της Ισπανίας, αφού έλαβε ένα email σχετικά με ένα πρωτοποριακό παιχνίδι AR, για μεσαιωνικές μάχες στην Αλάμπρα, προκειμένου να συναντήσει το δημιουργό του παιχνιδιού Jung Se-joo. Ωστόσο αφού εκείνος λείπει συναντά την αδερφή του Jung Hee-joo και ιδιοκτήτρια του ξενώνα που μένει. Οι δύο εμπλέκονται σε μια σειρά μυστηρίων μεταξύ του πραγματικού και του κόσμου AR όταν ο Yoo Jin Woo ξεκινάει να παίζει το παιχνίδι.
Επεισόδια: 16
Διάρκεια: 70'



The Bride of Habaek 


Παρόλο που κατατάσσεται στο είδος της φαντασίας η συγκεκριμένη σειρά, δεν είναι ιδιαίτερα κυρίαρχο αυτό το στοιχείο στο πως διαδραματίζονται τα γεγονότα. Είναι έντονος ο ναρκισσισμός και σαρκασμός του πρωταγωνιστή και αυτό δίνει μια αστεία νότα σε κάθε επεισόδιο και έχει ενδιαφέρον να δεις το πως θα εξελιχθεί ο χαρακτήρας του στη συνέχεια. Αυτό που την ξεχώρισε για μένα είναι οι ώριμοι διάλογοι.

Υπόθεση
Ο θεός του νερού Habaek επισκέπτεται τη γη προκειμένου να βρει τρεις ισχυρούς λίθους που θα τον βοηθήσουν να διεκδικήσει τον θρόνο του. Για να τον βοηθήσει στην διαμονή του στη γη ψάχνει να βρει την υπηρέτρια του και μελλοντική του νύφη της οποίας η οικογένεια βρίσκεται στις υπηρεσίες του θεού για γενιές. Η Yoon So Ah είναι ψυχίατρος δεν έχει καμία πίστη στους θεούς και πιστεύει ότι εκείνος πάσχει από παραισθήσεις. Τα πράγματα αποκτούν άλλη τροπή όταν ο θεός του ανέμου, η θεά του νερού και ένας ημίθεος εμφανίζονται και αρχίζουν να περιπλέκουν τα πράγματα.
Επεισόδια: 16
Διάρκεια: 70'



When time stopped 


Απ' αυτή την σειρά περίμενα ότι θα δω κάτι διαφορετικό. Αφού την παρακολουθούσα παράλληλα όταν παιζόταν και όχι αφού ολοκληρώθηκε, δεν είχα τη δυνατότητα να δω αρκετά trailers για να καταλάβω αν μου αρέσει η όχι. Παρόλα αυτά έχει μια ενδιαφέρουσα υπόθεση και πλοκή που περιμένεις να αποκαλυφθεί μέχρι το τελευταίο επεισόδιο. Εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς και ενώ έχει μερικά στοιχεία δράσης και αρκετά φαντασίας σαν παραγωγή δεν είναι τόσο μεγάλη και αυτό φαίνεται.

Υπόθεση
Ο Moon Joon Woo έχει τη δυνατότητα να σταματάει τον χρόνο. Όταν χρειάστηκε ένα μέρος για να ζήσει νοίκιασε ένα υπόγειο διαμέρισμα σε ένα παλιό κτήριο του οποίου η ιδιοκτήτρια είναι η Kim Sun Ah. Παρά τη σκληρή δουλειά της και το κτίριο που έχει στην κατοχή της, παλεύει οικονομικά να επιβιώσει, γιατί όλα τα χρήματα της πάνε για να ξεχρεώσει το χρέος του πατέρα της. Ο Joon Woo εκπλήσσεται όταν ανακαλύπτει ότι η Sun Ah δεν επηρεάζεται όταν σταματάει τον χρόνο και είναι σε θέση να κινείται και να ζει ελεύθερα.
Επεισόδια: 12
Διάρκεια: 60'


*Tα trailer δεν είναι συνήθως αντιπροσωπευτικά, οπότε αν κάποια σας κίνησε το ενδιαφέρον απ' την υπόθεση και την δική μου περιγραφή/άποψη, αναζητήστε περισσότερα αποσπάσματά της στο YouTube


Που θα τις βρεις
Κάποιες από αυτές μπορείς να τις βρεις ακόμα και στο YouTube αφού συνηθίζεται από τα κανάλια που τις προβάλλουν να ανεβάζουν σε ορισμένες ακόμα και ολόκληρα τα επεισόδια. Επειδή όμως αυτό δεν ισχύει στην πλειοψηφία, και αν δεν είσαι γνώστης των αγγλικών δεν θα μπορείς να τις παρακολουθήσεις, μερικές προβάλλονται στο Netflix. Ενώ όλες μπορείς να τις βρεις στo site viki.com που είναι ένα παγκόσμιο τηλεοπτικό site, με εκπομπές και ταινίες ασιατικών χωρών που παίζονται αυτή τη στιγμή. Μπορείς να τις δεις δωρεάν με αγγλικούς υπότιτλους ή να πληρώσεις μια συνδρομή με μόλις 2.5 € το μήνα για να τις παρακολουθείς με ελληνικούς υπότιτλους συν όλα τα έξτρα που σου προσφέρει το συνδρομητικό πακέτο.


Kdramas και γιατί να τα προτιμήσεις

SPREAD THE LOVE

5 σχόλια :

  1. Έχω δει κάποιες ταινίες με τελευταία που θυμάμαι το Teo-neol και έμεινα αρκετά ευχαριστημένη. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσω και σειρές μου φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένω να ακούσω εντυπώσεις αν ξεκινήσεις κάποια σειρά...

      Διαγραφή
  2. ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ SITE ΣΑΝ ΤΟ VIKI RAKUNEN ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ,ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΚΟΡΕΑΤΙΚΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς όσο καιρό παρακολουθώ κορεάτικες σειρές δεν έχω βρει κάποιο άλλο site εκτός από το Netflix και το Viki με ελληνικούς υπότιτλους. Βέβαια ίσως να μην είμαι και ο κατάλληλος άνθρωπος να σου απαντήσει γιατί συνηθίζω να παρακολουθώ περιεχόμενο στα αγγλικά οπότε δεν το έχω ψάξει παραπάνω.

      Διαγραφή
  3. υπαρχει και το voody.com και εκει ειναι ολα στα ελληνικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes