Πάσχα
χωρίς πασχαλινά κουλουράκια δε γίνεται!
Γι' αυτό σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας τη
πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για
κουλουράκια! Είτε είσαι vegan είτε
απλά νηστεύεις, αυτά τα κουλουράκια
είναι κατάλληλα να καταναλωθούν και
κατά τη διάρκεια της Μεγάλης βδομάδας
αφού είναι χορτοφαγικά άρα και νηστίσιμα!
Υλικά:
1
κιλό αλεύρι μαλακό (περίπου)
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ζάχαρη
1
κούπα σπορέλαιο
1
κούπα χυμό πορτοκαλιού
1
σφηνάκι κονιάκ
2
κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1
κουτ. γλ. σόδα
1
πρέζα αλάτι
ξύσμα
από 2 πορτοκάλια
ξύσμα
από 1 λεμόνι
2
βανίλιες
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το λάδι μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το ξύσμα και τις βανίλιες. Τέλος προσθέτουμε το
μπέικιν, τη σόδα και το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε κουλουράκια σε σχετικά μικρό μέγεθος γιατί φουσκώνουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!
Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά. Πεντανόστιμα φαίνονται τα κουλουράκια! Τα αποθήκευσα για δοκιμή
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά Κατερίνα! Είναι πολύ νόστιμα και αρωματικά!! Ελπίζω να σου αρέσουν αν τα δοκιμάσεις... :)
ΔιαγραφήΘα μπορουσατε να μου διευκρινήσετε την ποσότητα ζάχαρης
ΑπάντησηΔιαγραφή1 κούπα ζάχαρη χρειάζεται. Καλά που ρωτήσατε γιατί δεν είχα προσέξει ότι δεν το έχω γράψει. Ευχαριστώ! :)
Διαγραφή