Sugar waxing | Η σπιτική ανώδυνη μέθοδος αποτρίχωσης

Sugar waxing | Η σπιτική ανώδυνη μέθοδος αποτρίχωσης


Γεια σας! Αύγουστος μήνας και ελπίζω να βρίσκεστε κάπου όμορφα και να απολαμβάνετε τις διακοπές σας... αν πάλι όχι, είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα DIY! Όπως περιηγούμουν στο YouTube ένα βίντεο βρέθηκε ξαφνικά μπροστά μου, όχι όμως ένα οποιοδήποτε βίντεο, αλλά η νέα και βελτιωμένη εκδοχή για το πως να κάνεις αποτρίχωση στο σπίτι με ζάχαρη ή αλλιώς sugar waxing! Το sugar waxing δεν είναι μια νέα μέθοδος αποτρίχωσης αφού χρονολογείται ότι υπάρχει από το 1900 π.Χ., ήταν διαδεδομένη στους Περσικούς λαούς και χρησιμοποιούνταν ακόμα και από την ίδια την Κλεοπάτρα!

Τη μέθοδο αποτρίχωσης sugar waxing την ανακάλυψα πέρυσι πρώτη φορά και έκανα μερικές απόπειρες να την φτιάξω και να τη δοκιμάσω. Δυστυχώς όμως οι προσπάθειες μου ήταν αποτυχημένες και έτσι επέλεξα να μη το μοιραστώ μαζί σας. Φέτος λοιπόν που βρέθηκε για δεύτερη φορά μπροστά μου αυτή η τεχνική, είπα να της δώσω ακόμα μια ευκαιρία και να την μοιραστώ οπωσδήποτε μαζί σας αφού πρόκειται για μια ανέξοδη μορφή αποτρίχωσης που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι.

Γενικά δεν είμαι φαν της αποτρίχωσης με κερί και δεν υποστηρίζω τη γνωστή έκφραση του “μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος”. Γιατί πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να υποβάλλω τον εαυτό μου σε βασανιστήρια για να αφαιρέσω τρίχες που μετά από μερικές μέρες πρόκειται να επανεμφανιστούν και να μπω σε αυτόν τον αέναο φαύλο κύκλο. Έχω ανοχή στον πόνο αλλά δεν είμαι μαζόχα για να επαναλαμβάνω ξανά και ξανά την ίδια επίπονη διαδικασία. Κι εδώ είναι που κάνει τη διαφορά το sugaring αφού σε σχέση με την αποτρίχωση με κερί είναι πολύ πιο ανώδυνο.


Θα χρειαστείτε:
2 φλυτζ. ζάχαρη
1/4 φλυτζ. λεμόνι
1/4 φλυτζ. νερό


Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα μελένιο χρώμα. Αφαιρούμε αμέσως το κερί από τη φωτιά και το τοποθετούμε σε ένα γυάλινο βαζάκι για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος.

Για να δούμε αν έχει γίνει το μείγμα παίρνουμε μια ποσότητα όσο ένα κουταλάκι του γλυκού και το βάζουμε στο ψυγείο. Αφού κρυώσει τελείως ελέγχουμε τη σύσταση του. Αν η σύσταση του είναι ελαστική όπως η τσίχλα και κολλάει ελαφριά τότε είναι έτοιμο. Αν είναι ρευστό τότε τοποθετούμε το κερί ξανά στη φωτιά και το μαγειρεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα. Αν είναι τελείως σκληρό όπως η καραμέλα, τότε το πετάμε και ακολουθούμε τη διαδικασία ξανά από τη αρχή.


Για να χρησιμοποιήσουμε το κερί το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το τοποθετήσουμε στο δέρμα μας για την αποφυγή εγκαύματος. Η εφαρμογή του για όσες έχετε εμπειρία με αποτρίχωση με κερί είναι εντελώς αντίθετη από ότι γνωρίζετε. Αφού στο sugaring τοποθετούμε το κερί αντίθετα της φοράς της τρίχας και τραβάμε σύμφωνα με τη φορά της τρίχας.


Το sugar waxing όσο απλό, εύκολο, γρήγορο και ανέξοδο κι αν ακούγεται δεν είναι εύκολο να το πετύχεις με την πρώτη προσπάθεια, γι' αυτό θα σας συμβούλευα να προμηθευτείτε μερικά κιλά ζάχαρης παραπάνω. Το θέμα είναι να μην απογοητευτείτε αν δε το πετύχετε με την πρώτη, δεύτερη ούτε καν με την τρίτη προσπάθεια, αφού ούτε κι εγώ ήμουν τυχερή. Όσοι το έχουν δοκιμάσει να το φτιάξουν θα σου πουν ακριβώς το ίδιο πράγμα, αλλά απ' τη στιγμή που θα πετύχεις τη σωστή σύσταση και το δοκιμάσεις τα αποτελέσματα και η διαδικασία σίγουρα θα σε ενθουσιάσουν.


Για την αναλυτική διαδικασία μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο από το κανάλι abetweene. Στο κανάλι της θα βρείτε πραγματικά τα πάντα για το sugar waxing και θα σας λυθεί κάθε απορία ή πρόβλημα που μπορεί να έχετε σχετικά με το sugaring. 







Sugar waxing | Η σπιτική ανώδυνη μέθοδος αποτρίχωσης








Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας σε Instagram και Twitter για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις!

SPREAD THE LOVE

2 σχόλια :

  1. Εγώ χρησιμοποιώ το σιλκ επίλ γιατί είναι κοντές οι τρίχες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μωρε λες να το δοκιμασω;;;;
    Ευχαριστουμε για τις αναλογιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes