Αποχαιρέτησε το 2019 με ευγνωμοσύνη



Πολλές φορές έχουμε συνηθίσει, απορροφημένοι από τη καθημερινότητα μας, να μη δίνουμε σημασία στα πράγματα γύρω μας και να μη μπορούμε να διακρίνουμε το πόσο τυχεροί είμαστε, αγνοώντας την αφθονία μέσα στη οποία ζούμε, γιατί κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα.

Φανταστείτε όμως πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας αν δεν είχαμε όσα επιλέγουμε να μην αναγνωρίζουμε σαν πολυτέλεια. Γι' αυτό λοιπόν αν κάτι πρέπει να κάνουμε πριν αφήσουμε πίσω μας αυτόν τον χρόνο και καλωσορίσουμε το 2020, είναι να μετρήσουμε κάθε μια μικρή ή μεγάλη στιγμή που μας έκανε να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για τη ζωή που ζούμε.

Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε από τα πιο απλά πράγματα. Γιατί αν βλέπεις τη ζωή από αυτήν την οπτική αμέσως θα αντιληφθείς την ομορφιά της και θα δεις πως όλη η ζωή είναι στην ουσία ένα θαύμα! Γιατί θαύμα είναι που μπορούμε να βλέπουμε, να μυρίζουμε, να ακούμε, να γευόμαστε και να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο μέσα από τις αισθήσεις μας. Αφθονία είναι που έχουμε τη δυνατότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή να βρούμε πραγματικά ότι τραβάει η όρεξη μας στο περίπτερο, τον φούρνο, ή το σούπερ μάρκετ της περιοχής μας. Χωρίς εμείς να έχουμε καταβάλει καμία προσπάθεια, μπορούμε να βρούμε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, και διάφορα τρόφιμα να μας περιμένουν στα ράφια των καταστημάτων.

Πολυτέλεια είναι να έχουμε τρεχούμενο καθαρό νερό που μπορούμε να πιούμε και να κάνουμε μπάνιο χειμώνα καλοκαίρι στο σπίτι μας. Μόνο ευγνωμοσύνη πρέπει να αισθανόμαστε που έχουμε ένα σπίτι να μείνουμε, ένα κρεβάτι να κοιμόμαστε, ρούχα να μας κρατάνε ζεστούς. Που έχουμε το ίντερνετ και μπορούμε να μάθουμε τι γίνεται σε κάθε σημείο του πλανήτη, που μπορούμε να συνομιλήσουμε με τους δικούς μας ανθρώπους σε όποιο σημείο της γης και αν βρίσκονται.

Κι αφού αντιληφθούμε πόσο τυχεροί είμαστε που μπορούμε να θεωρούμε δεδομένη αυτήν τη πολυτέλεια, μπορούμε να αρχίσουμε να απαριθμούμε και άλλες ανέσεις ή πράγματα που ήρθαν στη ζωή μας τον χρόνο που πέρασε. Όταν τελειώσουμε και με αυτά είναι ώρα να αφιερώσουμε ακόμα μια στιγμή να εκτιμήσουμε και όλες τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσαμε, γιατί μέσα από αυτές ανακαλύψαμε καλύτερα τον εαυτό μας και μας βοήθησαν να γίνουμε καλύτεροι.

Με αυτό λοιπόν το πνεύμα της ευγνωμοσύνης και αφού έχει γεμίσει η καρδιά μας αγάπη για τα όσα είχαμε την τύχη να ζήσουμε μέσα σε ένα χρόνο, είμαστε έτοιμοι και σε θέση να υποδεχτούμε το νέο χρόνο και να του επιτρέψουμε να μας φέρει ότι προορίζεται για εμάς να ζήσουμε.



Καλή χρονιά!



Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας σε Instagram και Twitter για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις!

SPREAD THE LOVE

2 σχόλια :

  1. Καλή χρονιά με Υγεία, Αγάπη και γεμάτη αξέχαστες στιγμές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και ευτυχία! :)

      Διαγραφή

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes