Ποια φωτογραφική μηχανή να αγοράσω;



Ενώ όλοι έχουμε πλέον κινητά τηλέφωνα με καλής ποιότητας κάμερα, καμιά φορά χρειάζεσαι αυτό το κάτι παραπάνω που θα κάνει την απαθανάτιση της στιγμής σου να ξεχωρίσει! Τότε η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό είναι η αγορά μιας φωτογραφικής μηχανής. Αλλά ποιας όμως;

Πριν προχωρήσεις σε αγορά φωτογραφικής μηχανής το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς είναι ποιος είναι ο λόγος που θα τη χρησιμοποιείς. Έπειτα το πόσο συχνά θα τη χρησιμοποιείς. Αφού απαντήσεις σε αυτά τα δύο ερωτήματα, τότε θα προκύψει το τι δυνατότητες χρειάζεσαι να έχει η φωτογραφική σου, όπως και το είδος της.

Οι φωτογραφικές μηχανές χωρίζονται σε 3-4 βασικές κατηγορίες. Αρχικά έχουμε τις compact, όπου είναι η πιο “βολική” για καθημερινή-απλή χρήση χωρίς να χρειάζεσαι εξειδικευμένες γνώσεις για να την λειτουργήσεις, καθώς όλες οι ρυθμίσεις γίνονται και αυτόματα. Έπειτα υπάρχουν οι mirrorless όπου είναι λίγο μεγαλύτερες σε μέγεθος, με τη διαφορά ότι σου δίνουν την δυνατότητα να αλλάξεις το φακό πετυχαίνοντας έτσι λήψεις ανώτερης ποιότητας. Στη συνέχεια είναι οι dslr όπου είναι καθαρά για επαγγελματική χρήση, έχουν όσο να 'ναι μεγάλο μέγεθος, αρκετό βάρος, αλλά σου προσφέρουν τις περισσότερες δυνατότητες και απαιτούν αρκετές γνώσεις από μεριά σου για να μπορέσεις να τις χειριστείς σωστά και να τις αξιοποιήσεις πλήρως. Τέλος έχουμε τις bridge όπου είναι σαν τις dslr με μικρότερο μέγεθος και δεν έχουν αποσπώμενο φακό. Αποτελούν μια καλή εναλλακτική για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί λίγο πιο σοβαρά με την φωτογραφία, χωρίς να θέλει να ασχοληθεί απαραίτητα επαγγελματικά.

Βέβαια όσο καλή φωτογραφική και να πάρεις αυτό δε σημαίνει ότι θα βγάζεις τέλειες φωτογραφίες αν δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις επί του θέματος, γιατί την καλή φωτογραφία δε τη βγάζει η φωτογραφική αλλά ο φωτογράφος! Γι' αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να κάνεις τη σωστή επιλογή σύμφωνα με τις ανάγκες σου και τη χρήση που έχεις σκοπό να κάνεις, αποφεύγοντας να δώσεις ένα σκασμό λεφτά για μια φωτογραφική μηχανή, που θα καταλήξει να κάθεται στο ράφι του γραφείου σου. Εδώ αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι μια φωτογραφική με ελάχιστη χρήση χάνει αμέσως την αξία της, οπότε μη σκεφτείς πως εύκολα θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω πουλώντας τη φωτογραφική που μόλις αγόρασες!


Bonus tips
Τα megapixel δεν κάνουν τη διαφορά αλλά ο φακός.
Μεγαλύτερη διαφορά στο αποτέλεσμα κάνει το οπτικό zoom και όχι το ψηφιακό.
Μικρότερο “F” σημαίνει ότι ο φακός ανταποκρίνεται καλύτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Η μεγαλύτερη ταχύτητα βοηθάει ένα κινούμενο θέμα να μη βγει θολό.


Όποια φωτογραφική μηχανή και να επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι πρώτα έχετε κάνει την απαραίτητη έρευνα έχοντας δει συγκριτικά τεστ των φωτογραφιών και βίντεο που βγάζει προτού προβείτε στην αγορά της!





Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα La creme στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις! Και όπως πάντα μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας κατασκευή ή άρθρο γράφοντας ένα guest post! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Follow

SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes