Η φιλοσοφία της περιποίησης


Η φιλοσοφία της περιποίησης

Ποτέ δεν κατάλαβα αυτό το instagram "glam life". Γενικά όλη τη φιλοσοφία του ντύνομαι, βάφομαι, φτιάχνομαι για να νιώσω όμορφη, για να ανέβει η διάθεση και η αυτοπεποίθηση μου. Η αυτοπεποίθηση μου και η διάθεση μου δεν εξαρτώνται απ' την εξωτερική μου εμφάνιση. Το πως νιώθω και τι γνώμη έχω για τον εαυτό μου δεν εξαρτάται απ' το πόσο όμορφη είμαι ή απ' το πόσο όμορφη μπορεί να γίνω αν περιποιηθώ τον εαυτό μου.

Όλη η βιομηχανία της μόδας και της ομορφιάς έχει διαστρεβλώσει τη λογική εκατομμύρια γυναικών και ανθρώπων. Κι ενώ ξέρουν οι περισσότερες ότι είναι λάθος αυτό το πρότυπο που προωθούν συνεχίζουν να το κάνουν, γιατί ποιος δεν αισθάνεται λίγο καλύτερα όταν είναι περιποιημένος; Κανείς θα σου απαντήσω. Σίγουρα όλοι! Αλλά το θέμα είναι ότι δε θα έπρεπε εξαρχής να αισθανόμασταν καλύτερα όταν περιποιούμασταν τον εαυτό μας.

Έτσι ακριβώς δημιουργούνται οι καταστροφικές πεποιθήσεις και αναρωτιόμαστε πως έχει φτάσει η κοινωνία μας στο σημείο που έχει φτάσει. Πως έχουν γεμίσει οι άνθρωποι ανασφάλειες, πως έχουν δημιουργήσει σύνδρομα κατωτερότητας, επειδή απλά κανείς δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι αρκεί η φυσική σου παρουσία για να νιώθεις καλά και να έχεις αυτοπεποίθηση.

Όλοι κάτι θέλουν να αλλάξουν αν θα μπορούσαν, όλοι έχουν μια ατέλεια να κρύψουν, όλοι θέλουν κάτι να εξαφανίσουν στο photoshop και απ' τη ζωή τους με ένα μαγικό τρόπο για να αρχίσουν να αισθάνονται καλά. Αλλά αν υιοθετήσεις αυτή τη λογική και τρόπο σκέψης, αν πραγματικά έχεις τη χρηματική δυνατότητα να αλλάξεις την εμφάνιση σου μπορείς πολύ εύκολα να πέσεις στην παγίδα να εξαφανίσεις τον ίδιο σου τον εαυτό, όπως πολύ εύκολα εξαφανίζεις κάθε σου ατέλεια στο photoshop κάθε φορά σε μεγαλύτερο βαθμό, με αποτέλεσμα να μη μοιάζεις σε τίποτα με το πως είσαι στην πραγματικότητα. Και στην τελική η αυτοπεποίθηση είναι επιλογή σαν την ευτυχία. Δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω για να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου. Είσαι αρκετή και τέλεια όπως ακριβώς είσαι.

Να σας πω κάτι; Δεν εμπιστεύομαι καμία εταιρεία που θέλει να μου πουλήσει κάτι, γιατί δε γνωρίζω τους κώδικες ηθικής της. Ζούμε σε μια κοινωνία που εκμεταλλεύεται την ανασφάλεια και τη φιλοδοξία κάποιων ανθρώπων να γίνουν καλύτεροι, μια ανασφάλεια που η ίδια η κοινωνία δημιούργησε με αποτέλεσμα να τους πουλάνε πράγματα που θα τους κάνουν ομορφότερους. Αλλά ποιος έδωσε τον ορισμό της ομορφιάς; Γιατί; Και με τι σκοπό;

Αν ζούσαμε σε έναν κόσμο όπου δεν υπήρχαν καθρέφτες κανείς δε θα είχε εικόνα για το πως μοιάζει εξωτερικά με αποτέλεσμα να μην τον απασχολούσε η εξωτερική του εμφάνιση, αλλά ούτε να είχε και μέτρο σύγκρισης. Να μου πεις θα μπορούσες να διακρίνεις διαφορές στους άλλους, αλλά και πάλι δε θα ήταν έμφυτη η έννοια της σύγκρισης μέσα σου, με αποτέλεσμα να μη σου δημιουργείται ανασφάλεια και να μη τη δημιουργείς σε όλους τους υπόλοιπους.

Εσείς τι γνώμη έχετε;

*Αυτό το post γράφτηκε με αφορμή ενός virtual party στο instagram κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου lockdown.


Η φιλοσοφία της περιποίησης




Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας σε Instagram και Twitter για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις!

SPREAD THE LOVE

1 σχόλιο :

  1. Τώρα που είμαστε κλεισμένες μέσα μπορούμε άνετα να κάνουμε τα μποτέ μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes