Η σωστή περιποίηση για κάθε τύπο μαλλιών

Η σωστή περιποίηση για κάθε τύπο μαλλιών


Γεια σας! Σήμερα θα σας δώσω μερικά tips για τη σωστή περιποίηση των μαλλιών ανάλογα με το κάθε τύπο. Καταρχάς υπάρχουν 3 βασικές κατηγορίες μαλλιών τα κανονικά, τα λιπαρά και τα ξηρά.

1. Τα γνωστά σε όλους κανονικά μαλλιά τα οποία δεν είναι ούτε ξηρά ούτε λιπαρά χρειάζονται λούσιμο κάθε 3 μέρες περίπου.
2. Τα λιπαρά μαλλιά συνήθως είναι λεπτά και χρειάζονται λούσιμο σχεδόν κάθε μέρα.
3. Τα ξηρά μαλλιά που δε λένε να λαδώσουν ΠΟΤΕ(!!!) και χρειάζονται λούσιμο μια φορά την εβδομάδα.
4. Υπάρχει και μια υποκατηγορία τα λιπαρά μαλλιά με ξηρές άκρες. Συνήθως είναι λεπτά μαλλιά που ύστερα από βαφές και τεχνικές εργασίες έχουν κάνει τις άκρες ξηρές.

Για την πρώτη κατηγορία δεν έχω να πω πολλά. Δεν χρειάζονται κάποια ειδική περιποίηση εκτός κι αν είναι βαμμένα οπότε θα σου πρότεινα να πάρεις μια σειρά περιποίησης για βαμμένα μαλλιά.

Στη δεύτερη κατηγορία θα πρότεινα καλό ξέβγαλμα πρώτο και βασικό! Το να λούζεσαι κάθε μέρα επίσης δεν είναι ότι καλύτερο, γιατί δε βοηθάει στο pH της επιδερμίδας και με το τόσο συχνό λούσιμο επιβαρύνεις ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Θα σου πρότεινα ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό και μια μάσκα αργίλου που έχει βγει σχετικά πρόσφατα από την Εlvive και υπόσχεται βαθύ καθαρισμό με αποτέλεσμα που διαρκεί. Επίσης καλό θα ήταν να αποφεύγεις να βάζεις κοντίσιονερ κοντά στις ρίζες, όπως και τη χρήση dry shampoo. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να λύνουν τα χέρια σε τέτοιες καταστάσεις αλλά δε νομίζω ότι είναι ευεργετικά για την επιδερμίδα του κεφαλιού, καθώς μένουν πάνω στο δέρμα και ίσως με τον καιρό να δημιουργήσουν προβλήματα πιτυρίδας ή ξηροδερμίας.

Στην τρίτη κατηγορία συχνά εμφανίζεται το πρόβλημα της ξηροδερμίας καθώς δεν λαδώνουν τα μαλλιά και δεν αναπτύσσονται τα φυσικά έλαια που ενυδατώνουν την περιοχή του τριχωτού μας. Θα πρότεινα σίγουρα ένα σαμπουάν για ξηρά μαλλιά και λάδια περιποίησης για μετά το λούσιμο ή ενυδατικές μάσκες!

Σ' αυτήν την περίπτωση το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε είναι μια μάσκα με ελαιόλαδο! Πολύ απλά τοποθετήστε λίγο ελαιόλαδο στις ρίζες των μαλλιών σας και τις άκρες, τυλίξτε τα με μια πετσέτα ή με διαφάνεια περιτυλίγματος (ναι αυτή που έχουμε όλοι μας σπίτι ) και αφήστε τα για 2 ώρες τουλάχιστον η ακόμα και ολόκληρο το βράδυ στον ύπνο και λουστείτε την επόμενη μέρα!

Εδώ η διαδικασία του λουσίματος είναι διαφορετική καθώς μπορεί να μας φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα απ' τα αναμενόμενα! Η πρώτη μας κίνηση είναι να βάλουμε μεγάλη ποσότητα σαμπουάν στη χούφτα μας , να το αναμείξουμε και να το απλώσουμε καλά στα στεγνά μαλλιά μας, τονίζω ΣΤΕΓΝΑ μαλλιά! Έπειτα κάνουμε μια μικρή διαβροχή με νερό ίσα ίσα για να μπορέσουμε να αφροποιήσουμε και να κάνουμε μασάζ με τα χέρια. Για να μη πέσει μεγάλη ποσότητα νερού σε περίπτωση που δεν έχετε βάλει αρκετή ποσότητα σαμπουάν καλό θα ήταν να προσθέσετε λίγο νερό σιγά σιγά με το χέρι σας! Στη συνέχεια ξεβγάζουμε ελαφρά ΟΧΙ ΤΕΛΕΙΩΣ και προσθέτουμε πάλι αρκετή ποσότητα σαμπουάν επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία. Ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία και όχι την κανονική, γιατί έτσι και βάλουμε νερό στα ποτισμένα με λάδι μαλλιά μας, δε θα φύγει ποτέ όσα χέρια λουσίματος και αν κάνουμε.

Τέλος τα λιπαρά με ξηρές άκρες μαλλιά χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και σίγουρα τα κατάλληλα σαμπουάν! Όπως σε κάθε κατηγορία υπάρχουν και γι' αυτή στο εμπόριο διάφορες σειρές προϊόντων για να διαλέξετε. Αυτά τα μαλλιά συνήθως χρειάζονται ενυδάτωση επειδή έχουν αφυδατωθεί από τεχνικές εργασίες. Γι' αυτό το λόγο καλό θα ήταν να κάνουμε μάσκες ενυδάτωσης και να χρησιμοποιούμε πάντα κοντίσιονερ βοηθώντας τα έτσι να μη σπάνε!

Εδώ να προσθέσω ότι η σωστή σειρά είναι σαμπουάν-μάσκα-κοντίσιονερ. Πάντα μια μάσκα πρέπει να ακολουθείται από κοντίσιονερ, ειδικά αν είναι μάσκα θρέψης, που συνήθως αφήνει τα μαλλιά ξηρά κάνοντας μας να αναρωτιόμαστε “γιατί αφού έκανα μάσκα τα μαλλιά μου δεν είναι λεία και απαλά;” Οι μάσκες θρέψης δίνουν “σώμα” και όγκο στα μαλλιά αφήνοντας τα άγρια στην όψη , γι' αυτό μετά πρέπει να τα “ηρεμήσουμε” ενυδατώνοντας με κοντίσιονερ.

Ελπίζω να μη σας κούρασα μ' αυτό το μακροσκελές ποστ και να σας βοήθησα στο τρόπο που φροντίζετε τα μαλλιά σας. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να με ρωτήσετε αφήνοντας ένα σχόλιο από κάτω! Θα χαρώ να μιλήσουμε και να απαντήσω σε κάθε ερώτημα σας!


Have a nice hair day! :)


Η σωστή περιποίηση για κάθε τύπο μαλλιών


Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας σε Instagram και Twitter για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις!


SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes