Γιατί είμαι κατά της στείρωσης και του microchip στα κατοικίδια


Είναι ώρες ώρες που σκέφτομαι πως θες να λέγεσαι άνθρωπος αν δε δείχνεις με κάθε σου πράξη λίγη ανθρωπιά; Η ζωή σου και οι επιλογές σου είναι η ζωντανή απόδειξη του τι άνθρωπος είσαι. Αν θα μπορούσες να κάνεις κάτι για να αφήσεις αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο από ότι τον βρήκες γιατί θα επέλεγες να αγωνιστείς; Άλλοι μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα άλλοι για τα δικαιώματα των ζώων... Το κάνουν όμως πραγματικά; Ή μήπως θέλουν να σε πείσουν ότι το κάνουν, ενώ στην πραγματικότητα υπηρετούν τον εαυτό τους για ακόμη μια φορά;

Γιατί όσο και να κάτσω να το σκεφτώ δεν βλέπω καμία λογική στη θέσπιση του νόμου για την εφαρμογή microchip στα κατοικίδια ζώα και καλά για την δική τους προστασία.

Ποιος σου δίνει δικαιοδοσία να παρέμβεις με τον οποιονδήποτε τρόπο στη φύση μιας άλλης ζωντανής ύπαρξης; Επειδή εσύ δεν την καταλαβαίνεις δε σημαίνει ότι δεν έχει τη δική της βούληση. Δηλαδή αν ένας ηλικιωμένος έχει αλτσχάιμερ θεωρείτε λογικό να του τοποθετήσετε τσιπάκι για να μη χαθεί;

Το βασανίζεις απ' τη στιγμή που το υποβάλλεις σε μια αχρείαστη διαδικασία, που βάση της ηλιθιότητας μερικών για να φανεί ότι έχουν μεριμνήσει για τα ζώα, θεώρησαν σωστό να ψηφίσουν και να νομιμοποιήσουν. Ψηφίζουν ένα νόμο και βάζουν πρόστιμα για τη μη τήρηση τους που αυτοαναιρείται μόνος του όταν δεν θεωρείται παράνομη η βάναυση σφαγή ζώων για τροφή. Δηλαδή τα κατοικίδια είναι ζώα ενώ αυτά που τρώγονται δεν είναι και δεν χρειάζονται προστασία. Βλέπετε τα “μέτρα προστασίας” πολύ αθώα μου φαίνεται..

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα, πες ότι βρίσκεσαι σε μια σχέση και ζηλεύεις το σύντροφο σου... Αυτή τη στιγμή υποστηρίζετε στην ουσία ότι αν ο σύντροφος σου σε κάνει να ζηλεύεις προτιμάς αντί να ξεπεράσεις τη δική σου ανασφάλεια να τον περιορίσεις για να μη ζηλεύεις. Δηλαδή για να αντιμετωπιστεί η ανθρώπινη ανευθυνότητα την πληρώνουν για άλλη μια φορά τα ζώα. Θεωρούμαστε έτσι φιλόζωοι; Ποιος μας δίνει το δικαίωμα κυριαρχίας σε οποιονδήποτε άλλο οργανισμό;

Δε ξέρω για εσάς αλλά εμένα πάει πολύ αντίθετα στη λογική μου και την ηθική μου η εφαρμογή αυτού του νόμου. Με το να κάνεις υποχρεωτική μια τέτοια απόφαση και παράνομη τη μη τήρηση της παραβιάζει και τη δική μας ελευθερία βούλησης. Έτσι δε σέβονται το δικό σου δικαίωμα επιλογής.

Το όποιο κατοικίδιο θα υιοθετούσα το βλέπω σαν μέρος της οικογένειας μου, δεν είναι παιχνίδι που θα παίξω μαζί του και άμα βαρεθώ ύστερα θα το πετάξω στο δρόμο. Όπως με την ίδια λογική δε θα έβαζα στο παιδί μου τσιπάκι, γιατί να βάλω στο παιδί ενός άλλου οργανισμού που τώρα θα μεγαλώνει μαζί μου; Δεν προστατεύεις κάποιον ασκώντας κάποια μορφή ελέγχου πάνω του. Ελπίζω να μην είμαι η μόνη που σκέφτεται έτσι.

Για μένα είναι κακοποίηση η τοποθέτηση ενός ξένου σώματος στον οργανισμό κάποιου χωρίς τη συγκατάθεση του. Προκειμένου να αποτρέψουν την ανθρώπινη βλακεία/ανευθυνότητα ψήφισαν υπέρ της κακομεταχείρισης αθώων ζώων που δε φταίνε σε τίποτα. Με ποιο δικαίωμα να πας ενάντια στη φύση ενός άλλου οργανισμού;

Καταπιέζονται οι ελευθερίες τους και για να νιώσουν το αίσθημα κυριαρχίας καταπιέζουν με τη σειρά τους τα δικαιώματα άλλων ζωντανών οργανισμών του πλανήτη!

Πρόκειται για ασέλγεια όταν βιάζεις τη σωματική τους ακεραιότητα με ένα ξένο σώμα για ηθική ικανοποίηση. Η ασέλγεια της φυσικής τους ακεραιότητας για ηθική ικανοποίηση είναι ανεπίτρεπτη!

Κανείς δεν σου δίνει δικαιοδοσία πάνω σε έναν άλλο οργανισμό. Το ότι δεν καταλαβαίνεις τη νοημοσύνη ενός άλλου οργανισμού αυτό δε σε κάνει αυτόματα περισσότερο νοήμων από εκείνον και δε σου δίνει δικαίωμα να πας ενάτια στην ελεύθερη βούληση του. Το ότι μπορεί και ξεχωρίζει εντολές και αποφασίζει να ενεργεί με δική του ελευθερία, το αν θα υπακούσει ή όχι σε αυτά που επικοινωνείς μαζί του, αυτό αποδεικνύει την ελευθερία της βούλησης του.

Δηλαδή όποιο είδος έχει περισσότερη νοημοσύνη από κάποιο άλλο αυτόματα το καθιστά κυρίαρχο; “Εν οίδα ότι ουδέν οίδα” είχε πει ο Σωκράτης(;) και αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη νοημοσύνης, η ταπεινότητα! Λίγο σεβασμός δε βλάπτει, αλλά έχουμε μάθει να ζούμε με αυθάδεια και θράσος κυριευμένοι απ' το εγώ μας που προσπαθούμε να το τρέφουμε διαρκώς.

Δε θα υποβάλλω κανένα κατοικίδιο μου σε δύο άσκοπες διαδικασίες και επεμβάσεις (παρεμβατικές ενέργειες) προκειμένου να θεωρηθεί η κυβέρνηση ότι έχει μεριμνήσει και έχει κάνει το καθήκον της για τα αδέσποτα ζώα. Ας χτίσει οικοτροφεία στους δήμους. Ας φτιάξει ένα σύστημα ώστε τόσα τρόφιμα που θα κατέληγαν στα σκουπίδια να συγκεντρώνονται για την σίτιση ζώων.

Η ηθική μου είναι υψηλότερη από κάθε ηλιθιότητα που επιβάλει ο νόμος και επιβάλλει πρόστιμα αν δεν συμμορφωθείς. Αν αύριο επιβάλλουν νόμο που πάει ενάντια σε κάθε λογική και ηθικό κανόνα σου θα κάτσεις να τον δεχτείς;

Καλύτερα μιας ώρα ελεύθερη ζωή παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή. Γιατί το τσιπάκι είναι υποδούλωση και φυλακή αφού ελέγχει τις κινήσεις σου και σε αναγκάζει να συμμορφωθείς σε έναν νόμο που πάει ενάντια στην ελεύθερη φύση κάθε οργανισμού!

Κι αν αυτό με κάνει παράνομη προτιμώ να παρανομήσω παρά να πάω ενάντια στις ηθικές μου αξίες! Γιατί αν πρέπει να γίνουμε όλοι παράνομοι για να σταματήσει η διαφθορά και η ανηθικότητα ίσως να είναι η μόνη λύση να δημιουργηθεί μια καλύτερη κοινωνία στο μέλλον.

Όσοι συμμορφώνονται σε ανήθικους νόμους για μένα είναι εγκληματίες! Επειδή κάτι το ορίζει ο νόμος δε σημαίνει ότι είναι σωστό και λογικό.

Σε όλα τα χρόνια της ζωής μου ποτέ δεν έχω συναντήσει επιθετικό αδέσποτο ζώο. Γιατί έχει αναπτύξει έναν χαρακτήρα ανεπηρέαστο από τους ιδιοκτήτες του. Από την άλλη έχω γνωρίσει πολλούς προβληματικούς χαρακτήρες ζώων που μεγαλώνουν μαζί με ανθρώπους. Πιστεύετε όλοι οι άνθρωποι είναι ικανοί να μεγαλώσουν σωστά τα ζώα; Εδώ παιδιά δεν μπορούν να μεγαλώσουν σωστά. Αν μπορούσαν η κοινωνία δε θα είχε αποτύχει παταγωδώς!

Και στο κάτω κάτω από πότε είναι πρόβλημα τα αδέσποτα; Γιατί τα σκυλιά που δεν ζουν μαζί με κάποια οικογένεια να λέγονται αδέσποτα; Από πότε οποιοδήποτε ζώο για να ζει χρειάζεται αφεντικό; Κάθε οργανισμός που γεννιέται είναι ελεύθερος από τη φύση του να ζει όπως και όπου θέλει. Η φύση είναι η φυσική τοποθεσία των ζώων και εκεί θα έπρεπε να μένουν γιατί εκεί ανήκουν πραγματικά. Γιατί τα ζώα που κυκλοφορούν ελεύθερα να θανατώνονται γιατί δεν έχουν δουλειά να κυκλοφορούν ελεύθερα στο ίδιο τους το σπίτι, το φυσικό περιβάλλον;

Φανταστείτε πως θα ήταν αν ζούσαμε σε μια κοινωνία που τα ζώα που κυκλοφορούν ελεύθερα στη φύση δεν θεωρούνται αδέσποτα αλλά ελεύθερα να μετακινούνται στο φυσικό τους περιβάλλον. Φανταστείτε πως θα ήταν αν η πολιτεία μεριμνούσε για αυτά τα ζώα και σε κάθε δήμο υπήρχαν σπιτάκια όπου θα μπορούσαν να βρουν καταφύγιο τα ζωάκια όποτε θέλουν να ξεκουραστούν, καθαρό νερό και φαγητό. Φανταστείτε να πληρώνει ο δήμος ανθρώπους για αυτήν ακριβώς τη δουλειά, όπως ακριβώς πληρώνουν ανθρώπους να κρατούν καθαρούς τους δρόμους από σκουπίδια.

Πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας αν αφήναμε κάθε ζωή να ζει ελεύθερη όπως την έπλασε η φύση. Χωρίς να χρειάζεται να την περιορίσουμε, να την ελέγξουμε, να πάμε ενάντια στη φύση της για να μην αναπαράγεται, χωρίς να της σταματάμε την ίδια της τη ζωή επειδή πιάνει χώρο πάνω στη γη. Όσο απερίσκεπτα αυξανόμαστε και πληθαίνουμε εμείς το ίδιο δικαίωμα έχουν και τα ζώα! Είδες κανέναν να επιβάλει στείρωση στους ανθρώπους; Με ποιο δικαίωμα να επιβάλουμε εμείς στείρωση στα ζώα; Τουλάχιστον εμείς έχουμε τη νοημοσύνη να επιλέξουμε το καλό μας και το καλό της ανθρωπότητας. Από πότε το καλό της ανθρωπότητας περιλαμβάνει στείρωση αθώων ζώων και δεν αναφέρεται σε καμία εγκράτεια στο ανθρώπινο είδος; Μπορεί να μην επιβιώναμε πυρηνική καταστροφή αλλά ζούμε παρασιτικά σαν κατσαρίδες. Είμαστε πληγή του πλανήτη όσο δε βάζουμε μυαλό και θεωρούμε τους εαυτούς μας το κυρίαρχο είδος. Είμαστε επικίνδυνοι κι ο πλανήτης απειλείται από εμάς και από κανένα άλλο είδος όσο κι αν θέλουμε να βλέπουμε παντού εχθρούς. Εμείς δημιουργούμε πλασματικές απειλές και τις αντιμετωπίζουμε πηγαίνοντας ενάντια στη φύση. Αν ένα είδος πιάνει χώρο πάνω στη γη είμαστε εμείς. Και προσπαθούμε διαρκώς να βολευτούμε στο θρόνο μας λες και κάποιος μας έχρισε βασιλιάδες του πλανήτη και όλα τα υπόλοιπα είδη η αυλή μας να μας υπηρετούν. Αλλά πως να βρεις λογική σε ανθρώπους που ακόμα δεν έχουν μάθει συμπεριφέρονται το ίδιο στο ίδιο τους το είδος, αλλά κάνουν φυλετικές, κοινωνικές και άλλες διακρίσεις γιατί έχουν κατά βάθος ναρκισσιστική διαταραχή.

Πολλά είπα πάλι και γι' αυτό δε θέλω να γράφω τέτοια άρθρα γιατί οι απόψεις μου δεν είναι εύπεπτες για το ευρύ κοινό. Είδα τι μου είπαν και οι υποτιθέμενοι φιλόζωοι όταν ρώτησα για αυτό το θέμα στο facebook. Αν συμμερίζεστε τις απόψεις μου και έχετε πληροφορίες επί του θέματος θα σας παρακαλούσα να επικοινωνήσετε μαζί μου. Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος σε αυτήν τη νομοθετημένη παράνοια που ισχύει εδώ και χρόνια και να νοιαστούμε πραγματικά για τα “αδέσποτα” και όλα τα ζώα!


SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes